II. Aranymosás mese- és regénypályázat

Tavaly megtartottuk az első nagyszabású, nyilvános válogatót az Aranymosás Irodalmi Magazin weboldalán (http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu), és hat írónak szerződést kínáltunk. Most újra elindul a Könyvmolyképző Kiadó kulturális online valóságshow-ja!

A fő cél felfedezni a tehetségeket, és megjelentetni a műveiket.

 

Milyen írásokat várunk?

1. A Könyvmolyképző sorozataiba beilleszthető regényeket (minimális terjedelem 320 ezer karakter szóközökkel):

Vörös Pöttyös sorozat – misztikus-romantikus történetek lányoknak

Arany Pöttyös sorozat – romantikus, egyedi hangú történetek felnőtt nőknek

Sötét Örvény (Hard Selection) – komorabb fantasy, sci-fi, valós világok férfiaknak

Fekete Macska Regénytár (Grand Selection) – krimi, thriller, akció

2. Gyerekeknek szóló történetek (minimális terjedelem 80 ezer karakter)

Várunk mesekönyveket, meseregényeket minden témában.

Nagy örömmel fogadjuk a tréfás, kalandos történeteket a 6-8 és a 10-12 éves korosztály számára. Illetve a 10-12 éveseknek szóló regényes ismeretterjesztést.

Gyerekeknek szóló sorozataink: Olvasni jó sorozat, Jonatán Könyvtára, Bíbor Pöttyös könyvek, Csíkos lányszoba kötetek.

A sorozatokról érdemes tájékozódni a http://konyvmolykepzo.hu oldalon.

Beküldési határidő: 2012. december 31.

E-mail: konyvmolykepzopalyazat@gmail.com

Kérjük a teljes kéziratot csatolni, a file neve a mű címe legyen (pl. Esti mese.doc).

Kérünk mellé egy adatlapot (adat.doc) néven, mely tartalmazza:

Születési név:

Írói név (ha van):

E-mail cím:

Telefon:

(Az előszűrés anonim, így a műben se szerepeljen szerzői név.)

 

Minden szerző egy írással pályázhat.

Önálló háttérvilágú történeteket várunk, vagyis fanfictiont, szerepjátékos világokra, számítógépes játékokhoz írt műveket nem tudunk fogadni.

Új írásokat szeretnénk olvasni, azaz a mű nem lehet kereskedelmi forgalomban vagy interneten. (Ha a regényből csak részletek szerepelnek pl. egy blogon, az nem kizáró ok.)

Figyelem! Az előző Aranymosás pályázatra beküldött írásokkal nem lehet újra pályázni, illetve a kiadó által az elmúlt években elutasított írásokkal sem.

A pályázaton való részvétel automatikus nyilatkozat arról, hogy bekerülés esetén részleteket közölhetünk az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalán maximum az írás harmadáig. (Ez elméleti határ, tavaly az első három fejezet került ki.)

 

A pályázat menete:

1. A beérkező művek előszűrésen esnek át.

2. A jó írások kikerülnek fejezetenként az Aranymosás Irodalmi Magazin weboldalára, ahonnan a lektorok kiválasztják, melyik művet olvassák tovább.

3. Az első lektor elolvassa az írást, és értékeli.

4. Pozitív vélemény esetén a második lektor is elolvassa a művet, és értékeli.

5. A pályázat végén a két pozitív véleményt kapott írások Katona Ildikó, a Könyvmolyképző kiadóvezetője elé kerülnek, és ő hozza meg a végleges döntést.

 

Szeretnénk minél több teret adni a kezdő, tehetséges szerzőknek is, így a bekerülő műveket több kategóriába soroljuk:

1. Aranymosás – Winner

A művet a sorozatainkban a szokott feltételekkel megjelentetjük, és bekerül az országos terjesztői hálózatunkba.

2. Aranymosás – Shortlisted

A művet a sorozatainkban a szokott feltételekkel megjelentetjük, és kiadónknál megvásárolható a Könyvmolyképző márkaboltban illetve a könyvvásárokon, ahol dedikálást is szervezünk.

3. Aranymosás Public Stars

Szeretjük az olvasókat, és kiemelten fontos a véleményetek. Lehet, hogy nem veszünk észre egy zseniális tehetséget? Mutasd meg!

A pályázat végén a legtöbb lájkot és a legtöbb csillagot kapott mű, illetve azok, melyeket a szerkesztők ajánlanak, felkerülhetnek a Könyvmolyképző márkabolt e-book szekciójába.

A szerzőknek royalty-t fizetünk, és amennyiben az olvasói érdeklődés indokolja, később papírkiadásban megjelenhet a mű.

A pályázat végén a kiválasztott írókkal szerződést kötünk, és megbeszéljük a megjelenés részleteit.

 

Egyéb:

Hatalmas az e-mail forgalmunk, így minden információt az Aranymosás Irodalmi Magazin weboldalán és Facebook lapján publikálunk, kérlek, ott kérdezz, ne e-mailben! A pályázat időtartama a beérkezett írások mennyiségétől függ.

 

Jó írásokat várunk, melyek magukkal ragadják az olvasót! 🙂

Könyvmolyképző Kiadó

86 hozzászólás Szólj hozzá
 1. E-mailt küldünk:
  – a pályázat beérkezéséről automatikus üzenetet állítunk be 2012. december 31-ig
  – ha szeretnéd online követni, mely művek mentek át az előszűrésen, akkor iratkozz fel az Aranymosás oldalon az automatikus e-mail küldésre (vagy csatlakozz a Facebook oldalhoz), így azonnal megtudod, ha felkerült az oldalra az írásod első fejezete, illetve elolvashatod másokét
  – amikor LEZÁRULT AZ ELŐSZŰRÉS, minden szerző értesítést kap
  – ha szeretnéd hamar megtudni, mely művek kaptak pozitív vagy negatív lektori véleményt, akkor figyeld a weboldalt. Csak a lektori értékelés végeredménye kerül ki a netre, a tartalma nem. (Ne kérjétek, a szerző sem kaphatja meg.)
  – két pozitív lektori vélemény esetén értesítjük a szerzőt
  – a kiadóvezető döntéséről értesítjük a szerzőt

  FIGYELEM! A beküldési cím nem a szokott címünk, hanem új!

 2. Remélem, jó eredmények születnek ezen a pályázaton is úgy, mint ahogy az előzőn történt.
  Köszönjük a kiírást!

 3. Ismételten végigolvasva a kiírást külön köszönet jár a kiadónak a pontos fogalmazásért és a korrekt feltételekért. Más kiadók gyatra és slendrián fogalmazványain valamint néhol nevetséges feltételein okulva mondom.

 4. Az idei kiírás áttekinthetőbb, sokkal több mindenről tájékoztat mint az első, bizonyára a tavalyi tapasztalatok segítettek benne 🙂

  Hm, év vége. Kíváncsi leszek, addigra befejezem-e az egyik művem javítását. Tegnap még azt hittem, nem fog összejönni, és temettem az egészet, de így van egy kis esélyem. Ha meg mégsem, így jártam! 😉

 5. Más határidők:
  Márc. 1 a határidő azoknak, akik előszűrés nélkül bekerülhetnek:
  – a Kéziratok éjszakájának idei győztesei (Felkai Ádám, Tallódi Julianna, Gyurics Gergely)
  – az íróiskolások újra beadott művei: aki két kurzust elvégzett az írósuliban, és az előző pályázaton felkerült a weboldalra a műve, majd kiesett, egy ízben beadhatja újra. (Barsiné Gál Erika)
  – a Meghívásos Pályázat tematika nélküli része (ide a már több kötettel rendelkező szerzők kerülnek, illetve egyes tehetséges kéziratszervizesek és íróiskolások, a kiadó meghívása alapján.)

 6. Nem.
  Novelláim, és kisregényem van, novellákkal és kisregényekkel nem foglalkozik a kiadó. De egyéb gátló okaim is vannak.
  Készülök egy februári drámapályázatra – 3 millkó a főnyeremény –, amit természetesen nincs esélyem megnyerni, de jó motiváció az egyetlen komoly drámám javítására, helyenkénti átírására. Aztán majd valamikor később, akár esélyem is lehet. Ilyen nagy összegre a profi drámaírók, drámatanárok is ugranak, és valószínűleg közülük nyer valaki.
  Másik ok, hogy még mindig tanulnom kell az írást. Nem akarok szépíró lenni, az életkorom, és a betegségem miatt, már nem is volna rá időm, de szeretném szépen leírni a gondolataimat. Nem a helyesírásra gondolok, annak javítására ott vannak a szerkesztők, hanem stilisztikára. Az utóbbi hetekben ide felrakott regényrészletekben jó pár olyan hibát láttam, amit én is elkövetek, és ha a szerkesztő is átsiklik rajta, végérvényesen benne marad. Persze, az is lehet, hogy csak én tartom hibának, de akkor sem akarok úgy járni, mint ahogy pár éve olvastam valakitől. Pontosan már nem tudom idézni, de a lényege az, hogy szégyelli az évekkel korábban kiadott könyveit, mert azóta megtanult jobban írni, és látja az akkori hibáit. Az olvasó nem biztos, hogy észreveszi, de soha nem az olvasó a legfőbb kritikusom, hiszen sokukat el tudom varázsolni a témámmal, hanem én magam, az én lelkiismeretem.
  Ha kész leszek a drámámmal, neki ugrom a kisregényemnek, de az biztos, hogy jövőre lesz. Egyébként a novelláimra várom egy kiadó visszajelzését, igaz, meglehetősen pesszimista vagyok a már említett hibáim miatt.

 7. Kedves Kósza!
  Sok sikert a dráma pályázatra!
  Tudom, hogy szeretsz tanulni, így biztos vagyok benne, hogy nem hiába indulsz azon a megmérettetésen még akkor sem, ha nem nyersz. Tudom, hogy érdemes indulni olyan pályázatokon, ahol csak egyetlen díjat adnak ki, én is megtettem, pedig tudtam, hogy arra az egy díjra semmilyen csoda mellett sincs esélyem.

 8. Kedves Aranymosó!
  Engem is érdekelne a kiírás, és az információk átláthatóak, egyértelműnek. Nekem csupán egy kérdésem maradt, mégpedig az, hogy folytatásos regénnyel lehet-e jelentkezni?
  A választ előre is köszönöm.

  Üdv.: D. Szilvi

 9. A lenti Fb sávból felhozom ide is a kérdést:
  Mindegy, milyen betűtípussal jön be a mű, szándékosan nem írtam bele a felhívásba, mert tavaly sokaknak gondot jelentett, és egyszerűbb átformáznom, mint word oktatást tartani. 🙂
  De az „ideális”: a Times New Roman, 12-es betűméret, szimpla sortáv, sorkizárt, A/4-ben. Párbeszédeknél, bekezdéseknél behúzás, nem tabulátor vagy szóközhalom.

 10. Üdv! Két kérdésem van még a pályázathoz: Az egyik, hogyha van már szinopszisom, érdemes elküldenem így is, hogy nem kötelező?
  A másik az, hogy ha pályázunk, meg kell-e jelölni, hogy melyik könyvmolyos sorozatba szánjuk?
  Ja és mindenkinek hajrá, már alig várom, hogy kikerüljenek az első olvasnivalók!

 11. Ha szeretnéd, csatolhatod a szinopszist.
  A sorozatokba nem kell beilleszteni a regényeket, ezt megtesszük mi. A szempontokat azért írtuk, mert tavaly nagyon extrém dolgokat is kaptunk.

 12. Figyelem! Csatoljátok a mű mellé az adat.doc filet is, amin az adataitok vannak.
  Már elkezdtek jönni a művek, de van, ami hiányos. Kérdéseket se írjatok az előszűrőknek, hanem itt tegyétek föl nekem.

 13. Az érthető, hogy személyesen nem írhatnak minden alkalommal. Engem csak az érdekel, hogy abban az esetben jeleznek e, ha valami oknál fogva mondjuk a könyv, melyet csatolva küldünk el, nem érkezik át.
  Nekem például volt már ilyen problémám a freemailel.

 14. Én csak azt szeretném kérdezni, hogy akkor nem baj, ha vannak a könyvben káromkodások? Mert, ha igen, akkor átírom… Csak minnél élethűbbre akartam csinálni, és a mai világban szinte lehetetlen, hogy az ember ne halljon egy-két csúnya szót… ^^

 15. Meg a könyvnél, legyen benne az ismertető is? És az is beleszámit a karakterszámba? (Bocsánat, még sosem csináltam ilyet és elég tudatlan vagyok az ilyesmik terén. ^^ Meg nem szeretném, ha emiatt valamit elrontanék. :))
  Na, de azt hiszem ennyi lenne. 🙂 Nincs több kérdésem.

 16. A könyvhöz nem szükséges ismertetőt csatolni. Összesen két file kell: a regényt és a személyes adatokat tartalmazó.

  A káromkodásnál elegáns megoldás a narrációba írni (pl Lina csúnyán szitkozódott.)
  De ha szó szerint le van írva, az még nem húzza le a művet, de nem is ettől lesz élő egy szöveg. A lektoroknak ez a rész mindegy, ők a dramaturgiára és más hasonló dolgokra figyelnek.
  (Később, ha szerkesztésre kerül egy regény, általában a fiataloknak szánt művekből kihúzzuk a vulgáris szavakat, mivel a könyvkiadás egyben népművelés is. A felnőtt olvasóknál ritkábban húzunk.)

 17. Én csak azt szeretném, hogy már elküldtem a regényemet, de az adataimat nem külön fájlként csatoltam, hanem az e-mailbe írtam le, viszont már elfogadták mielőtt kiírták volna ide az oldalra, hogy csatolni kell az adatokat is; szóval jól van minden így, vagy küldjem el még egyszer a csatolt adatokkal?

 18. Lenore, a fenti kiírásban is benne van. 🙂
  De nem kell elküldeni újra, annyi történt, hogy így nem névtelen az előszűrés. Részünkről mindegy, de a pályázók jobban szeretik az anonimitást.

 19. üdv!
  a kérdésemre sejtem én is a választ, de úgy gondoltam, biztos ami biztos. összesen egy normálisan kidolgozott, nagyobb lélegzetvételű írásom van, és – túlesve néhány kiadói visszautasításon – úgy döntöttem, feltöltöm egy internetes oldalra. fejezetenként tettem fel, de már az egész fenn van jó ideje. a kiírást olvasva emiatt ugye nem pályázhatnék. járható út-e az, ha letörlöm arról a bizonyos internetes oldalról, majd beküldöm? a választ előre köszönöm!

 20. mmm,
  ami egyszer felment a netre, azt leszedni szinte lehetetlen. Azért próbáld meg törölni, hátha sikerül.
  A pályázat későbbi szakaszában ellenőriznem kell a kéziratokat, mivel tavaly is előfordult, hogy furamód valaki webboltban árulta ugyanazt a könyvet, vagy fent volt a teljes kézirat.

 21. Kérdésem volna, és olvastam, hogy itt kellene feltenni, és nem emilezni, mert túl nagy a virtuális éterben a forgalom. Nos, olyan kérdés merült fel bennem, amivel egyébként lehet, hogy nem is vagyok egyedül. Jelentkeztem az alapozó kurzusra, és elküldtem tízezer karaktert a kész regényből, most azonban szeretném elküldeni a pályázatra is. Gyanítom, hogy nem zárja ki a kettő egymást, de azért biztosra mennék. Lehetséges azzal a regénnyel pályázni, aminek első karaktereivel belépőt szeretnék nyerni az írókurzusra?
  Köszi a választ, és mindenkinek jó munkát, meg kellemetes decembert:)
  Üdv: Pandi

 22. Kedves Aranymosó!
  Megint szembe kell néznem a gyarló emberi énemmel, mellyel lelkesen kiáltok feléd, -Istennő vagy!!!!- mert pont ezt akartam hallani….

  Köszönöm a választ:)

 23. Az e-mailbe mit írjunk a tárgyként? A „II. Aranymosás mese- és regénypályázat” jó?

  Köszönöm a választ.

 24. Eszer, bármi lehet a tárgy. Ez a cím csak a pályázatra készült, és az előszűrők vannak a drót végén.

 25. Tisztelettel kérdezem, hogy a pályázatra beküldeném a mesémet, milyen címre tehetném ezt. Köszönöm válaszát előre is.

  Üdvözlettel: Kozák Mari

 26. Kár, hogy nem januári időpont van határidőnek megadva. 🙁
  Nem biztos, hogy addig 320 ezer karaktert le tudok gépelni.

 27. Én időközben lebetegedtem, ezzel az átnézés dugába dőlt, és ez azt eredményezte, hogy idén a mérleg nyelve a kimaradás irányába billent. De nem bánom, megragadom a lehetőséget arra, hogy fejlesszem a kritikai érzékemet. Majd olvasom a többiek művét, ahogy szépen sorban felkerülnek az oldalra, és próbálok értelmesen megnyilvánulni 😉

 28. Kedves Louisiana!
  A hátralévő hat hétből a januári négy hétre nagyjából kétszáztízezer leütés jut.
  Ha komolyan gondolod, hogy ezen a négyhetes haladékon múlik kétszázezer leütés, részemről máris találtál egy támogatót, aki melléd állva kéri a Szerkesztőt, hogy veled tegyen kivételt. Ezt a gyorsaságot bevállalni azonban…

 29. Kedves Veronika!
  Ne add fel!
  Nélküled nem lesz ugyanaz!
  Átfutott, az agyamon, hogy nem túlzott beképzeltség-e úgy levelezgetni itt, hogy esetleg a reálisnál biztosabban tippelek arra, hogy felkerül a munkám a honlapra, és így versenytársak lennénk, de legalább ennyi önbizalom hadd legyen egy pályázóban.
  Szóval légy szíves, ne engedd, hogy egy nyavalyás nyavalya visszatartson az indulástól!

 30. Kedves mindenki!

  Én azt mondom, hogy senki ne adja fel! A pályázat meghirdetése előtt én is azt hittem, hogy meghirdetik és már küldöm is be a regényemet. Aztán meghirdették és szembesülnöm kellett azzal, hogy még 140.000 karakter hiányzik a kész művemből. Teljesen feladtam a dolgot, aztán aludtam rá egyet és eldöntöttem, hogy nem adom fel! Indulni akarok a pályázaton, tudni akarom ez a regényem meddig jut el. Így neki ültem és írok. Van még dec. 31-ig idő és már csak 100.000 karakter hiányzik. Az csak 33 oldal. Meg fogom csinálni és dec. 31. éjfélig igenis befogom küldeni a regényt. Ezt kívánom minden sorstársnak. Hajrá és nem feladni!

  Üdv Bea

 31. Köszi, Attila! 😀

  Jobb, ha nem a betegséggel takarózom (ami valós, de még így kis olcsó kifogás), és megmondom a frankót: a mű nem alkalmas rá, hogy biztonsággal versenyre bocsássam és legalább 2 hónap kellene ahhoz, olyan formába hozzam, amit felvállalnák íróként. Még nem érett meg rá, és ezt nem is olyan könnyű belátnom. Olyan történetvezetési problémák vannak vele, amire még én, az írója is azt mondom, hogy így, ebben a formában nem olvasnám el. Néhol komplett szálakat kell átírnom nulláról. Száz szónak is egy a vége, itt most akarásnak nyögés lenne a vége.

  És ne aggódj, jó mezőny lesz: a tavalyiból tanulva az élelmesebbek élezhették a pennájukat/körmüket a billentyűzetre/képzeletüket/stb 😉

 32. Olyan jó ez a pályázat. Csak tényleg rövid a határidő. Volt egy regényötletem, aminek a megírását évek óta halogattam. Most itt lenne a lehetőség, a fele meg is van – ezt tudtam kihozni magamból november 27 óta, de kifogytam az ihletből. Nem is erről van szó. A közepébe kellene nagyon belenyúlnom, hogy a végét kialakíthassam rendesen. De már elolvasni sem kis feladat 40 A/4-es gépelt oldalt, nemhogy belejavítani. Pedig ez a mű lenne olyan, amit biztos szívvel küldenék.
  Van egy másik regényem, ami olyan típusú mint a 13 okom volt, és 7-8 évvel ezelőtt írtam meg. Az kész van, a leütésszám bőven 320.000 felett, még akkor is, ha kitörlöm azokat a részeket, ami kifogásolható. Lehet, hogy azt küldöm el a végén, ha december 31-ig nem sikerül megtalálnom magam, bár szerintem a közelébe se járna egy épp csak 16. életévét betöltött lány írása, egy már 23 éveséhez képest.

 33. Hello, egyik kérdésem az lenne, hogy a Fairy Oak fajta-fajtájú könyvek melyik csoportba tartoznak?
  Másik kérdésem csak az, hogy van korhatár? ha van, mennyi éves kortól lehet a pályázatra könyvet küldeni? köszi!

 34. A besorolást majd eldöntjük, de amúgy a Fairy Oak a gyerekirodalom, 8-12 éves korcsoport, lányoknak szóló könyvek közé tartozik. (A webboltban érdemes megnézni a címkéket.)

  Ez felnőtt pályázat, és olyan szerzőknek szól, akik már évek óta írnak, markáns, egyedi hangjuk van, és megállják a helyüket a könyvpiacon. De nem kötöttünk ki alsó korhatárt, hátha becsúszik egy 17 éves zseni, ki tudja…

 35. Megismétlem, mert a nevem lemaradt. Hátha nem ismer belőle rám senki:(
  A világvégéről elfeledkeztél!
  Jövőre nem lesz jövőre.

 36. Ó, bocsánat. 🙂 Világvége esetén természetesen a pályázat elmarad. (A társaság egyik fele habos felhőkön játszik majd 100 szavas játékot, a másik fele ugyanezt patkányhúsért teszi.)

 37. Ajjaj! Szedje össze magát mindenki, nehogy a sötét oldalra kerüljön, mert a patkányhús menü pocsék. Hallomásból tudom. Nekem külön fegyverem van, azt viszem. Egy Pen Drive-on velem lesz a Rolling Stones: Get off my cloud című száma. Ezzel tisztán tartom a felhőmet, és nylakodhatok a habból. 🙂

 38. Kedves Aranymosó!

  Most látom, hogy a minimális terjedelemnek 320.000 karakternek kell lennie. Én már elküldtem a regényemet, de most néztem, hogy csak 318.036 karakter. 🙁 Az még belefér mínuszba?

 39. Kedves Aranymosó!

  Afelől szeretnék érdeklődni, hogy ha a történetemet a fent felsorolt kategóriák egyikébe sem lehetne 100%-ig besorolni, akkor is érdemes lenne beadni az irományomat?

 40. Dryka, 400-ról vittük le 320-ra. Még Szilveszterig újraküldheted, csak a levél szövegében jelezd, hogy a kollégák ne zavarodjanak össze.

 41. Kitty, nyugodtan be lehet adni. Ha jó a mű és kiadásra kerül, majd megoldjuk a besorolást. (A sorozatokat csak azért írtuk ki, mert tavaly extrém dolgok is jöttek.)

 42. Újabb bizonyíték arra, hogy a Könyvmolyképző Kiadót érdemes komolyan venni.
  A pályázat beküldése után automata nyugtázza a beérkezést. Sok kiadó semmiféle választ sem ad.
  Köszönjük.
  A pályázók nevében.

 43. Először is szeretnék bocsánatot kérni ha esetleg már olyan kérdést teszek fel, amit egyszer már megválaszoltak, de nem néztem át a hozzászólásokat. Meglehet, hogy hiba, meglehet, hogy nem.
  Szóval a kategóriákkal kapcsolatban akarok párat kérdezni.
  Nekem van egy sötétebb, kicsit thrilleresebb, fantasy regényem, amit szeretnék beküldeni, de nem tudom pontosan, hogy melyik kategóriába soroljam.
  A Sötét Örvény még jó lenne, de harmadszori ránézésre sem éreztem úgy, hogy az én kis firkálmányom férfiaknak szólna.
  A Fekete macska regénytárból meg hiányzik a fantasy. Akkor mégis ebbe soroljam bele?
  Lehet, hogy ez egy idióta kérdés, de szeretek mindent háromszor pontosítani még mielőtt belevágnék. Nehogy ezen bukjak el.
  A publikálást, vagyis a kézzel tapintható könyv formájában való kiadást a kiiró teljes egészében támogatja, vagy hozzá kell járulni önrésszel?
  Köszönöm válaszukat!

 44. A kategóriákba majd mi besoroljuk a művet, ez nem probléma. Önrészt nem kérünk, mi tudjuk, hogy a szerzőink kiválóan írnak és a könyvek eladhatóak.

 45. Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy van-e ennek valami beküldési határideje? Értem, hogy a mennyiségtől függ, úgyhogy nem tudtok valami támpontot adni, hogy mégis körülbelül hol tart a határidő?

 46. Ahogy a kiírásban van: dec. 31 a határidő, és utána kezdődik az értékelés.
  Mivel nem tudom, hány írás érkezik, és ebből hányat engednek tovább az előszűrők, ezért nem tudom a lektorok idejét megbecsülni.

 47. Egy kérdésem lenne: az Aranymosás pályázatra egy regényt nyújtok be, de más kiadókhoz is elküldtem. Ha a pályázat alatt visszajeleznek az adott kiadók, hogy érdekelné őket a regényem, a pályázat lefolyása alatt dönthetek úgy, hogy inkább egy másik kiadónál jelentetem meg, és nem a Könyvmolyképzőnél? Ez akkor automatikusan kizár engem a pályázatból?
  Nándor

 48. Kedves Aranymosó!
  Ezúton is mindenkinek kellemes karácsonyt, de még felmerült így időközben egy kérdés a pályázattal kapcsolatban. 🙂 Illetve elnézést, ha már valaki szintén feltette a kérdést, csak biztosra akarok menni.

  A kérdésem, hogy ha van egy írótársammal közös regényem, akkor azon kívül be lehet-e még adni saját regényt? Itt arra gondolok, hogy van egy közös regényünk, de ezen kívül még adhatok be olyan írást, amit csak én írtam?

  Köszönöm a választ.

 49. Ha közös művet küldesz, utána már nem lehet sajátot. Egy szerző neve csak egy műhöz kapcsolódhat.
  (És nem érdemes a közös művet CSAK a másik szerző neve alatt beküldeni, mert az adatlap jogi nyilatkozat, vagyis később nem fogadunk el módosítást. A megadott szerzővel foglalkozunk utána, övé a honor, a későbbi írós lehetőségek,író-olvasó talik, folytatások stb.)

 50. Kedves Aranymosók!

  Ismét egy kérdésem lenne: a tőrténeteket milyen formátumban érdemes kűldeni? (Elég régi programom van, 2003-as Word)

 51. Tisztelt aranymosók!

  Szeretném megkérdezni, hogy mi az ami még a thriller műfajába önöknek belefér? Félek kicsit erős lett az írásom, mert rezegteti a horror műfaját. Igaz ebben a mai vészterhes világban a határok elmosódtak már. Bárhogy is alakul. Számomra az írás minden perce nagy kaland volt és egy újabb lépésnek tartom az utamon.Mindent köszönök!!

 52. Kedves Aranymosó!
  Szeretném megkérdezni, hogy a mesék esetében meghatározott min. 80 000 karakter is szóközökkel együtt értendő-e?
  A választ előre is köszönöm szépen!

 53. Kedves Bea!
  A határidő lejártával megtudhatjuk-e, hogy hány pályázat érkezett be?

 54. Igen, átbogarászom. Van, aki külön küldte az adatlapot, szóval nem annyi, amennyi a levelek száma. Majd holnap írok egy évnyitó bejegyzést, abban benne lesz.

 55. Kedves Aranymosó!

  Érdeklődnék, hogy elfogadnak-e csatolt képeket a regény szereplőiről?
  Köszönöm a választ előre is!
  Üdvözlettel:
  Anita

 56. Ha a regény bekerül a kiadványaink közé, akkor nagy örömmel vesszük a szerzők illusztrációit. Most is be lehet küldeni max. 3 darabot, de az értékelésnél nem lesz fontos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük