Hírek, érdekességek

Zajlik az élet a kiadóban, az ősz mindig hatalmas, nyüzsgő időszak. Hamarosan napvilágra kerül a friss megjelenési lista, rengeteg jó könyvvel készülünk, de addig is nézzük, milyen más esemény történt e hónapban.

Jártunk a Frankfurti Könyvvásáron, és számos jó könyvet hoztunk haza, de a háromnapos rendezvényen a Győri Könyvszalonban is találkozhattatok a kiadó csapatával.

Lucas Árnyból az angyal könyvének esetleges belső illusztrációi felkerültek a netre. A szerző kiválóan ír, kiválóan rajzol, érdemes megnézni a képeket.

Több borítótervező pályázat is zajlott, Zakály Viki és Tavi Kata  regényeihez nagyon jó tervek érkeztek, mazsolázzatok közöttük.

Részleteket olvashattok a két megjelenő regényemből is (On Sai).

A meseíróknál hatalmas munka folyik, a Marcsi meséinek már kész az illusztrációja, Kozári Dóra Éva elindított egy kedves Fb oldalt is, a Mesedorkát.

Elindult Spirit Bliss interjúblogja, ahol számos nagyszerű riportot olvashattok, szerzők, illusztrátorok egyaránt örömmel feleltek a kérdésekre.

Spirit Bliss, Szurovecz Kitti és Benina könyvbemutatója november kilencedikén lesz az A38-as hajón. Gyertek, töltsetek egy jó napot a szerzőkkel!

A könyvesbloggerek között nagyon izgalmas körblogolás terjed, blogturnéra viszik a könyveket. A kiadónk regényeiből is szerepelt pár, nézzetek körül, olvasgassatok, nagy élmény a sokszínűség.

Írástechnikai hír, hogy az Aranymosás íróiskolásai és jómagam beszálltunk a Boncnok átmentésébe. Rengeteg jó cikket kivonatolt, fordított a régi Scriptorium, és ezt a munkát most folytatjuk. Érdemes körbenézni annak, aki szeretne íróként fejlődni.

Az Íróiskolában is zajlik az élet, a Párbeszéd kurzus ideje január-február, a Leírás kurzus március-április, jelentkezni mindkettőre november 30-ig lehet, felvételiként egy novellát kell beküldeni. Aki elvégezte az Alapozót, az tud jelentkezni rájuk, illetve a kiadó szerzői. A jelenlegi Alapozó kurzus most zárul, az új Alapozó jövő ősszel lesz.

A III. Aranymosás mese- és regénypályázatot november negyedikén hirdetjük meg, majd figyeljétek az oldalt, vagy csatlakozzatok a Facebook oldalunkhoz.

 

-vb-

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 8.9/10 (8 votes cast)
3 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Sziasztok!

    Nagyon tetszik a boncnok blog, rengeteg hasznos tanáccsal sikerült bővítenem eddigi listám. Viszont szívesen olvasnék a detektívregényekről egy vagy több bejegyzést: kezdés, tipikus hibák, vagyis minden, ami segíthet egy írópalántát abban, hogy elfogadható krimit tudjon írni.

    Köszönettel, Dina

  2. Majd körbenézünk, és ha a külföldi cikkírók engedélyezik, akkor fordítunk krimis cikkeket is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük