Hírek, érdekességek

Kellemes meglepetésünk van a pályázó szerzők számára. Az előszűrés idejét január-február hónapra terveztük, hiszen 247 mese és regény igen sok, és ezeket átrostálni komoly idő. Azonban a kollégáink olyan lelkesen dolgoztak, hogy meglepetésünkre kész vannak, vagyis a jövő héttől már felkerülnek az első fejezetek.

Hétfőn és kedden az előszűrők benyomását olvashatjátok, reméljük, hogy találtok pár érdekes gondolatot arról, milyen egy pályázat a másik oldalról. Utána pedig elindul a várva-várt netes publikálás. Az első fejezetek kikerülnek azokból a művekből, melyek átmentek az előszűrésen. Idén nem szombaton, hanem pénteken lesznek a lektori értesítések, vagyis az az információ, hogy melyik mű lett bekérve, és az is, hogy pozitív vagy negatív lektorit kapott a mű. Amennyiben az első lektor átengedi, úgy eljut a második lektor elé, végül a kiadóvezetőhöz.

Februárban még csökkentett üzemmódban haladunk, nem dolgozik minden lektor (még befejezik a korábbi munkákat), de az első bekérések megtörténnek. Nem kell aggódni, ha az első fejezet után nem kerül azonnal bírálóhoz az írás, hiszen két-három fejezetet is látnak majd egy műből. Illetve lehet, hogy az adott héten nem kérik be, de a következő héten igen.

A pályázat ideje alatt nem lesz több novella, de havonta játszunk írástechnikai játékokat, amire szeretettel várunk mindenkit.

A művekhez is bátran hozzá lehet szólni, a szerzők is örülnek neki, hiszen jó visszajelzést kapni arról, hogyan látja egy olvasó az adott történetet. (A lektorok nem olvassák a hozzászólásokat, vagyis nem kell azon aggódni, hogy befolyásolja őket más véleménye.) Szeretnénk, ha ez nem csak egy sokadik pályázat lenne, hanem kialakulna egy lelkes közösség is, ahol jó írásról beszélgetni, ahova jó visszatérni és fejlődni.

Idén is van olyan lehetőség, hogy a legtöbb lájkot kapott írás bekerülhet a kiadó e-bookjai közé, így a közösség véleménye is szerepet kap, hiszen mi sem vagyunk tévedhetetlenek, lehetséges, hogy egy kiváló művet másképp látunk, mint az olvasók.

Ne feledjétek, nem egymással versenyeztek, hanem a kiadó elvárásaival.

Kalandra fel! Induljon a pályázat nyilvános szakasza. 🙂

 

14 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Nagyon jó! 🙂 Már alig várom, hogy beláthassunk egy kicsit a kulisszák mögé, már csak azért is, mert a következő pályázatra készülők, többek között én is, nagyon sokat tanulhatnak a különböző lektori benyomásokból, és egyáltalán a kiadásról! Valóban az is jó lenne, hogy egy olyan támogató közösség alakulna ki, ahol a fejlődés a cél, és minél több, jó minőségű, de legfőképpen magyar könyv kerülne a piacra. Bebizonyítani, hogy hazánkban is vannak olyan gyöngyszemek, mint a tengeren túl! 🙂

 2. Ez remek hír, ügyesek voltak az előszűrők!
  Már nagyon várom az idei évet, hogy – ugyan egyenlőre csak külső szemlélőként –, de csatlakozhassam. 🙂 Valóban rengeteget tanulhatunk, és külön öröm, hogy háttér információkat osztotok meg velünk, ezek által is sokat tudunk fejlődni!

  Köszönöm, hogy vagytok! 😀

 3. Ez jó hír!
  Bevallom, eddig “zugolvasó” voltam, nem igazán kommenteltem, de én is az Aranymosásról álmodozom, szóval azt hiszem, ideje becsatlakoznom. Nagyon várom, hogy betekinthessünk kicsit az írásokba, tényleg sokat lehet ezáltal fejlődni.

 4. Húúúúúhaaa! Nagyon lettem, és elértétek, hogy várjam a hétfőt. Ami azért elég nagy szó. 🙂 Még ha nem került be a művünk, akkor is kíváncsi vagyok a többi pályázó alkotására.

 5. Huhúúú! Reggel, amikor meghallottam a hírt, majdnem elájultam… Már nagyon izgulok! És persze hajrá mindenkinek, nagyon kíváncsi vagyok, milyen művek jutottak át! 🙂 Próbálok most már én is aktívkodni, nem csak “zugolvasóskodni” 🙂

 6. Bea, azt lehet tudni, hogy hány mű ment át az előszűrésen, és azt, hogy heti hány részlet kerül ki(esetleg napi egy:))?

  Köszi, Bea

 7. Nagyon örülök a hírnek 🙂
  Már nagyon várom a felkerülő fejezeteket, de azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon kíváncsi vagyok az előszűrők véleményeire. Úgy gondolom, hogy nagyon érdekes az ő szemszögükből olvasni a pályázatról.
  Sok sikert mindenkinek!

 8. Azta, még belegondolni is szédítő. Nagyon ügyesek voltak az előszűrők, hogy ilyen hamar végeztek. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lett regényem sorsa, és ha nem is jutottam tovább, akkor is érdekelnek a többiek alkotásai. Érdekes lesz végigolvasni az előszűrők véleményét, bizonyára nagyon tanulságos lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük