Gyöngyhalász játék: T, mint Testvériség

A játék kiírása itt

A regénybe itt olvashatsz bele

T, mint testvériséghez érkezett gondolatok

K. Anna küldte:

Ideális olvasó

a. Mi a neve? Kis Ödön

b. Hány éves? 45

c. Mivel foglalkozik? Dolgozik valami magányosabb, diplomás munkakörben

d. Hogy néz ki egy napja? Felkel, elmegy dolgozni, ebédel egy munkatárssal, akivel nem barátok, csak haverok. Utána este felhívja őt az elvált neje, mikor vinné el a gyerekeket. Majd megnéz a tévében valami politikai műsort vacsi közben.

e. Mennyire tájékozott a magyar szerzők szórakoztató irodalmi műveivel kapcsolatban? Nem érdekli a szerző nemzetisége, beleolvas a könyvbe, és eldönti, érdekli-e.

f. Mi a problémája, amin az olvasás tud segíteni? Magány. És a szellemi kapacitás lekötése.

g. Mik a következményei ennek a problémának? Ha nem foglalja el magát, akkor kibírhatatlan a környezet számára, bár ezt ő nem veszi észre.

h. Mi az a jellegzetes élethelyzet, amibe kerülve valaki potenciális olvasója lehet a műnek? Bármilyen.

i. Mik az “alacsonyabb rendű” vágyai, amihez a mű olvasása segítheti hozzá?  Erőszak utáni érdeklődés.

j. Mik a “magasabb rendű” vágyai, amihez a mű olvasása segítheti hozzá? Történelmi érdeklődés,  szellemi kihívásokat keres.

Fülszöveg

Milyen a történelem másik arca?

Mi köti össze Vlad vajda kínzásait a XV. században egy XX. századi jósnővel?

Mit tudunk és mit nem tudunk a Kennedy

gyilkosságról?

A titokzatos Testvériség átível korokon és társadalmakon egyaránt, és csendes háttérmunkásként alakítja a történelmet. Különös, megdöbbentő mozaikok sorozata ez a lebilincselő regény, ami a végére összeáll egy meglepő történetté.

***

A szerző írta:

Ideális olvasó

a. Mi a neve? (adj neki beszélő nevet) Átlag Jankó

b. Hány éves? 15-50

c. Mivel foglalkozik? Tanul vagy dolgozik

d. Hogy néz ki egy napja? Herótja van már attól, hogy nincs mit nézni a tévében; herótja van a valóságtól is, ami körülveszi, ezért szívesen szabadul onnan.

e. Mennyire tájékozott a magyar szerzők szórakoztató irodalmi műveivel kapcsolatban? Viszonylag tájékozott, de rosszak a tapasztalatai. Szeretne végre profi szórakoztató irodalmat olvasni.

f. Mi a problémája, amin az olvasás tud segíteni? Nem tudja tartalmasan eltölteni a szabadidejét.

g. Mik a következményei ennek a problémának? Unalom, internetezés

h. Mi az a jellegzetes élethelyzet, amibe kerülve valaki potenciális olvasója lehet a műnek? Nyaralás, pihenés, karácsonyi ajándékozás

i. Mik az “alacsonyabb rendű” vágyai, amihez a mű olvasása segítheti hozzá (ha van ilyen)? (Szex/erotika, félelem leküzdése, biztonságérzet, stb.) Vonzódás az összeesküvés-elméletekhez, illetve a történelem sötét fejezeteihez (Kennedy-gyilkosság, Ceausescu, nácik stb.)

j. Mik a “magasabb rendű” vágyai, amihez a mű olvasása segítheti hozzá (ha van ilyen? (Családba, közösségbe tartozás; mások általi elismerés; önbizalom; sikeresség; önmegvalósítás, tudásvágy, kíváncsiság, esztétika stb.) Úgy érzi, sok mindent megtudott a történelem „mozgatórugóiról”, a világ működéséről

Fülszöveg

Howard King, a fajgyűlöletéről hírhedt amerikai acélmágnás felrúgja az amerikai kormányzattal kötött megállapodást, magára haragítva a második hivatali évét töltő John F. Kennedy elnököt és fivérét, a befolyásos igazságügyi minisztert. King ugyanakkor régóta gyötrődik azon, ki lehetett előző életében.  Hogy ezt megállapítsa, kapcsolatba lép két szélhámossal, akik nem képesek hipnózis útján visszavinni előző életébe, csak pénzének egy részétől szeretnék megfosztani. Ez legalábbis a terv. A mutatvány ugyanis – a szélhámosok megdöbbenésére – sikerül, és Howard King abban a tudatban jön el a szeánszról, hogy a világtörténelem egyik legveszedelmesebb embere született újra benne.

A mágnás ezzel bekerül a nagy sakkjátszmába, amelyet az „ébredők” folytatnak embermilliókkal. Ébredőknek azokat nevezik, akik újjászületve képesek előző életeikre visszaemlékezni.  A múlthoz képest azonban nagy a változás. Silány emberek, tömeggyilkosok élednek újjá, méghozzá egészen új technikával. Meggyorsultak a reinkarnációs folyamatok. A valóban nemes eszmék hordozói kicsöppennek a vagyonokból, a hatalomból. Helyükre olyan szörnyetegek kerülnek, akik még a felcseperedésüket sem képesek kivárni. Lelkük élő embereket száll meg. Az eredmény sok esetben elmeháborodottság, súlyos tudathasadás, többszemélyűség.  Ismét él az igazi Kékszakáll. Megérkezett Drakula alvezére, s a Testvériség „jó” oldalának vezetői azt sem zárják ki, hogy gazdája is ismét a világon van. A játszma egyre véresebb lesz. De vajon mit akarnak? Mire készülnek?

***

Érdekel a regény?

Itt elolvashatod a felkerült részleteket!

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 6.4/10 (7 votes cast)
3 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Az ismertető akár tetszene is, de a szerző nem szimpi. Láttam egy oldalt ahol, az igazi nevén dicséri a saját írásait amiket álnéven írt. Szerintem ez nagyon gáz. Nem szívesen olvasnék tőle ezután semmit. Jó bornak nem kell cégér. Plusz tavaly még Lola Franck volt az Aranymosón.
    A történet nem elég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük