Eredményhirdetés

Szombaton 100 szavas játékot játszottunk, és azt kértük, hogy hozzátok el nekünk a várva-várt havat. Csakhogy a havas táj érzékletes bemutatásához ezúttal egy szokatlan nézőpontot kértünk: valamit, ami nem élőlény.

Egy ilyen kihívásnál nemcsak az érdekes, hogy milyen narrátort választotok, hanem az is, mennyire sikerül a gondolkodásmódját, akár a hangját átadni, és ezzel nem direkten, de megmutatni, mi is ez. Ha nem derül ki, hogy mi volt a nézőpont, akkor nem az igazi az eredmény, ha túl direkt vagy ki kell mondani, az sem szerencsés. Így tehát igazán izgalmas feladat lesz egy szokatlan nézőpont megteremtése.

Nagyon érdekes megoldásokat hoztatok, a szerkesztőségnek kifejezetten tetszett R. Zoltán háborús metaforája; Macaron édesszájú mézeskalácsembere és Sissy szánkója.

A nyertes pedig K.G.A. szövege lett:
Ilyet még nem láttam, de nagyon tetszik! Ha sikerül jól nekifutnom, húsz-harminc hópelyhet is megtáncoltatok a levegőben. Nem könnyű feladat, de annál mókásabb.
Apám bezzeg, ha úgy igazán nekiiramodik, a földről is felkavarja a havat! Megállíthatatlanul tör előre a vastag, fehér levegőben: kiporolja a fenyőfák fagyos tűleveleit, elsimítja a puha buckák hepehupáit. Süvít és sistereg, amíg vastag takarót nem hord a szántóföldekre, aztán megpihen az erdő csupasz ágain.
Egyszer én is olyan erős leszek, mint ő. Akkor majd végigrázom a csúcsos házikók tejfeles cserepeit, naphosszat hegedülök a jégcsapos vezetékeken, elragadom a kötött sapkákat és a színes esernyőket. Istenien fogok szórakozni!

 

Gratulálunk! K. G. A., kérlek, küldd el a hét végéig egy novellád vagy (kis)regényed első 10 ezer leütését a
[email protected]
címre, és hamarosan felkerül az oldalra a szerkesztés.

 

Mindenkinek köszönjük, hogy elhozta nekünk a havat – és ne menjetek messzire: jövő héten újra játszunk 😉

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 9.1/10 (8 votes cast)
6 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Nagyon ötletes volt a játék témája, köszönöm a lehetőséget és a nyereményt!
    Hamarosan küldöm a regényrészletet.

  2. Köszönöm szépen a kiemelést! Gratulálok a másik két kiemeltnek és a nyertesnek is! Nagy élmény volt végigkalandozni a sokféle havas tájon. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük