Eredményhirdetés

Szombaton 100 szavas játékot játszottunk, egy tőmondatot kellett kiegészíteni egyetlen kerek történetté váló mondattá. Önmagában az egy hosszú mondat izgalmas kihívás, mert ügyesen kell bánni a tagmondatokkal, hogy követhető és élvezetes legyen a szöveg.

Ezen kívül egy pozitív, támogató, életigenlő alaphangulatot is kértünk. Ez azért is érdekes, mert az időjáráshoz sok író úgy nyúl, mint a szövege hangulatát megtámogató eszközhöz: ha valami rossz történik, akkor esik, ha valami jó, akkor kisüt a nap. Itt lehetőség nyílt arra, hogy megkerüljétek ezt a klisét, és a dörgést majd akár az esőt pozitív felhanggal építsétek bele a szövegbe. Ha hangulatot akartok teremteni, ne feledjétek el, hogy a szóválasztás, a szavak hangalakja és jelentéstartama is sokat segíthet nektek, nemcsak az, ami történik a szövegben, és nemcsak az, hogy milyen szimbólummá teszitek mondjuk az égdörgést.

 

Sok izgalmas szöveget kaptunk, nagyon kreatív az, ahogyan Vándor Tamás beépítette a kapott mondatot; erős hangulata volt K.D. macskakeresésének; nagyon szép képeket hozott Deya; izgalmas és a dörgést nagyon ügyesen felhasználó misztikus történetet írt Thayet; szép volt April Faye randevú leírása és izgalmas Riri dörgés-értelmezése.

A nyertes végül Benkő Tímea szövege lett

Dörgött, amikor hazaértek, és amint becsapódott mögöttük a rozsdás vaskapu, súlyos kövér esőcseppek eredtek a reggel óta gyülekező szürkésfekete felhőkből, de mit számít ez, amikor vége a vizsgaidőszaknak, és az ember hirtelen olyan szabad, mint a madár, előtte az eperfagyi ízű nyár, csomagolhat, útnak indulhat, viselheti kedvenc spagetti pántos topját, hogy aztán teljesen átizzadva azt szenvedélyesen táncoljon hajnalig; ez az eső gondtalanságot hoz, kalandot hoz, ezernyi lehetőséget hoz, ez az eső szivárványt hoz.

 

Gratulálunk! Tímea, kérlek, küldd el a hét végéig egy novellád vagy (kis)regényed első 10 ezer leütését a
[email protected]
címre, és hamarosan felkerül az oldalra a szerkesztés.

 

Mindenkinek köszönjük a szövegeket, örülünk, hogy most is velünk játszottatok, nagyon ügyesek vagytok 🙂

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
10 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Köszönöm én is a kiemelést, és gratula Tímeának! 🙂 Nekem is az ő szövege volt a kedvencem, így drukkoltam, hogy ő legyen a befutó. 😉

  2. Fú, el sem hiszem… Nagyon köszönöm. 🙂
    Személyes kedvencem April Faye Randevúja volt. “Esőfüggönyt engedett az ablakok elé…” “bársonyos mormogás” – ezeken úgy elrévedeztem.
    Nagyon megtisztelő, nagyon örülök, köszönöm a kedves gratulációkat.

  3. Gratulálok akkor én is mindenkinek, nagyon kreatív megoldások születtek most is, jópofa volt ez a játék! 🙂

    És kedves Dániel: örülök, ha tetszett a szösszenetem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük