Eredményhirdetés

Az idei első 100 szavas játék érdekessége az volt, hogy nem velem, hanem az egyik kollégával játszottatok.  🙂 Ilyen többször elő fog fordulni, a következő játékot szintén újabb kolléga írja ki, színesítve az ötleteivel az Aranymosás Irodalmi Magazint.

De lássuk az eredményt! A világteremtés nem könnyű dolog, és a városi legendák írása ennek egy kicsi, speciális szelete. Nagyon nehéz volt a döntés, a negyvenhét játékos mindegyike kitett magért.

A kiemelt írások ezek lettek:

Susuk Melinda

Minden templom szent, de a miénk nem az. Sokan azt mondják, hogy a pap a templom alatti kazamatákból érkezett. Én elhiszem nekik.  Mióta a pap itt van, vendégek érkeznek a házainkhoz. Becsöngetnek, éjfekete szemük olyan, mint a kazamaták mélye, és azt állítják, hogy a pap küldte őket. A vendégeket beengedik, mert muszáj beengedniük. Senki sem látja távozni őket. Senki sem tudja, mi történik a házban. A vendéglátók nem mernek beszélni róla. Én azonban kiderítem az igazságot! Odakinn sötétedik, és én becsöngetek. Az ajtót nyitó asszony szemébe iszonyat költözik. Az övében látom saját, éjfekete szemem sziluettjét. Tudom, hogy a pap küldött.

Cserna Olga

Miskolc belvárosában áll Mancs, a híres életmentő német juhász kutya szobra. A bronz négylábú viszont nem mindig strázsál hűen a számára kijelölt helyen. Többen állítják, amikor a sötét éjszakában segélykiáltás harsan, mentő- vagy rendőrautó szirénája sikít, az eb fülei megrebbennek, bronz mancsai elválnak talapzatától, szikrázva toppannak a rideg aszfaltra és Mancs ismét elindul, hogy életeket mentsen. A város éjszakai zaját néha elnyújtott, fémes vonyítás töri meg őrködve kígyózva a házak felett. A szobor körül rendszeresen mécsesek, gyertyák sárga lángocskái lobognak, az eb nyakát koszorúk ölelik. A városlakók nem feledik hősüket, s míg ők emlékeznek, Mancs sem hagyja cserben a kétlábúakat.

SivMauren

Kering egy legenda városunk nevezetességéről, egy kicsiny cukrászdáról. Hívogatóan díszített ajtaja felett dombormű őrzi a helyhez fűződő történetet, amit mindenki ismer.
A fiatal lány, akinek arcát az épület falára mintázták, egymaga vezette az akkor még egyszerű cukrászdát, hogy beteg szülein segíthessen. Udvarlója gyakran látogatta meg, mindig dicsérte párja kitartását és az édességek ízét. A vendégek biztosra vették, hogy együtt öregszenek majd meg. Azonban egy nap, amikor a férfi új kedvesével érkezett, a villa tészta helyett szívbe hatolt. Az eset óta, ha csalfa személy hívja meg a kedvesét egy süteményre, süteményéből az első falat után vér szivárog.

Holczer Adrienn

Egy ismerősöm mesélte egyszer. Az utcán egy férfi ült, előtte festőállvány. A tájat festette éppen, apró pontokkal fényeket varázsolt az ablakokba, virágokat a kertekbe. Minden pontosan olyan volt rajta, mint az utca előtte. Aztán a kép változni kezdett. A festő feketét, szürkét, barnát vett elő, és nemsokára egy viharfelhő fedte a nyugodt tájat. A városrészt később egy hurrikán teljesen elsöpörte. Aztán… ma én is láttam. Ott ült a házunktól nem messze, és festett. A kép tökéletes volt, a hintánk is látszott, ami az udvaron áll. Azonban egyszer csak vöröset ragadt, és egy mozdulattal kettémetszette az eget. Hát, ezért csomagolok most.

Tóth M. Erika.

Elérhető közelségbe kerül az örök élet elixírje. Egy magyar turista megdöbbentő felfedezésre jött rá az egyiptomi piramisoknál tett látogatása során. H. István (55) véletlenül megcsúszott a piramis belsejébe vezető lépcsőn és arcát, száját beütötte, az ősrégi homokkő ráragadt bőrére. Később meglepődve tapasztalta, hogy arcbőre megfiatalodott, hamvas, fiatalos külsőt kapott. Másnap, felesége tanácsára visszatért a fiatalító piramisba és ruhátlanul meghempergett a lefelé vezető lépcsőn. Több turista követte H. István példáját. Az egyiptomi piramisok vezető muzeológusa megerősítette a hírt, miszerint a homokkővel való érintkezés fiatalító hatással van a bőrünkre. Az örök élet elixírjének nevezett homokkő koncentrátumot már kis tégelyekben is árulják.

Lajtai Szabó Gergely

2010. augusztusában fájdalmas veszteség érte Zalaegerszeget: Pogacsics Milost, a frissen leérettségizett diákot Vonyarcvashegyen halálos baleset érte. Egy buli után épp a buszmegálló felé tartott, amitől már csak egyetlen zebra választotta el. Átkelés közben azonban egy ámokfutó BMW érkezett jobbról. Aznap éjjel véget ért egy élet, amely épp csak elkezdődött.
Eddig a szilárd tények. Viszont kering egy legenda, amit több, egymástól független forrásból is hallottam, és ami álmatlan éjszakákat okozott nekem. Ugyanis sok ismerősöm kilátogatott már az emlékhelyhez, amit Milos halálának helyszínén alakítottak ki. Ilyenkor a hozzá közelállók keserűségükben rágyújtanak… azaz csak próbálnak.
Ugyanis a megállónál nem gyullad meg a cigaretta…

A nyertes pedig Lullabie May írása:

Befolyásolhatjuk, milyen könyvek kerüljenek a boltokba, ha megválogatjuk mit veszünk meg! Mit jelentenek az ISBN-számok és az ebből generált vonalkód? A számsor eleje 2007-óta az egységes európai rendszer szerint jelöli az országot, a kiadót és azt, hogy egy könyvről van szó. Azonban a közepe tartalmazza a lényeget! Külön csoportba sorolják a jó, a középszerű, illetve a rossz könyveket. 5-ös azonosítót kapnak a bestsellerek, és 69-el jelölik a pornográf tartalmakat. Ha a számsor végén az 1-es számot látjuk, semmiképpen se vásároljuk meg a kiadványt, mert pszichológiai kísérlet áldozataivá válhatunk. Ezeket a könyveket brit tudósok kutatásai alapján írták, hogy befolyásolhatóságunkat mérjék!

Gratulálunk!

Várjuk szeretettel valamelyik írásod első 10 ezer karakterét (szóközökkel), amiről szerkesztői véleményt adunk. (Cím: aranymosas kukac gmail pont com)

(Figyelem, apró változás: a nyertestől az adott hónapban várjuk az írást, mert így van beütemezve a szerkesztés. Ha nem küldi, utána pár hónappal már más szerzőkkel foglalkozunk. A megértést köszönjük.)

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Februárban újra lesz 100 szavas játék.

És ne feledjétek, még tart a januári Értékelj, hogy értékeljenek játékunk is, ahol szintén szerkesztést nyerhettek.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
7 hozzászólás Szólj hozzá
  1. A kiemeltek is megérdemelten kerültek a kiemeltek közé!
    Nagyon érdekes megoldások születtek, mindenkinek gratulálok!

  2. Valóban remek írások születtek!
    Gratulálok mindenkinek! 😀
    Lullabie May megérdemelten nyert. 😀 Kíváncsian várom a szerkesztését is, sokat lehet belőlük tanulni. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük