Díjkiosztó – A legvagányabb olvasókönyvem 1.

Az Olvasás Éjszakáján megtartottuk a Könyvmolyképző Kiadó gyerekirodalmi díjátadóját az Alexandra Pódiumon.

A legvagányabb olvasókönyvem pályázatra 692 alkotás érkezett, és ezek közül 27 vers és mese került bele a decemberben megjelenő kötetbe. Rendkívül nehéz volt dönteni ennyi kiváló írás között, és kiválasztani az első három helyezettet. Azt gondoljuk, hogy valójában mindenki nyertes, de a legnagyobb nyertesek a gyerekek.

A kiválasztás során értékeltük a tömörséget, hiszen a feladat a minél rövidebb írások megalkotása volt, és nyúlfarknyi szövegekben kellett kerek egészet alkotni. Értékeltük még az ötletességet, szellemességet és a humort, illetve az életigenlő alkotásokat.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a verseknél alig akadtunk formai hibába, ez az utóbbi évek felhozatala alapján igazán kellemes meglepetés volt. A prózai műveknél még elő-előfordul, hogy szükség van némi tömörítésre, pontosításra, a nem feltétlen lényeges részek elhagyására. Valójában itt is a szinte verstömörségű írások arattak nálunk a legnagyobb sikert.

1. helyezett (200 ezer Ft díj) – Ecsédi Orsolya – Miért van pötty az ö betűn?

2. helyezett (15o ezer Ft díj)- Horváth Judit: Egyszeregy

3. helyezett (100 ezer Ft díj) – Sarkadi Emília – Cserfes Rézi

Kiemelnénk még, hogy Katona Ildikó kiadóvezető személyes kedvence Vasas Judit: Ingyom-bingyom története volt. Varga Bea vezető szerkesztő pedig szeretettel gratulál a Havasvölgyi Csilla: Szomorú Hétfő történetéhez.

Szeretettel gratulálunk!

A legvagányabb olvasókönyvem hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül, és hiszünk benne, hogy lenyűgöző örömet okoz majd az első-másodikos gyerekeknek.

Köszönjük minden írónak, hogy részt vett a pályázaton, és szeretettel várunk mindenkit tavasszal a következő alkalmon.

 

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük