Aranyrög novellapályázat

A Könyvmolyképző Kiadó 2011 óta működteti a hazai tehetséggondozás fontos pontját, az Aranymosás Irodalmi Magazint. Az online kiadói felületen az elmúlt években a regénypályázatok kiemelt írásai, profi írók novellái, illetve az íróiskolások megszűrt írásai jelenhettek meg. 

A pandémia miatt elcsúsztattuk a következő regénypályázatot, ám továbbra is szívesen biztosítunk bemutatkozási lehetőséget a hazai tehetségeknek, így megnyitjuk az oldalt és szeretettel várjuk a novellákat.

Milyen írásokat várunk?

Bármilyen témát és zsánert be lehet küldeni, de legyen erős érzelmi töltete a novellának.

Milyen érzelmi töltetről van szó? Lehet lebilincselően izgalmas akció, szívmelengetően romantikus találkozás, nyomasztó thriller, ami után nem merünk elaludni… Olyan írásokat várunk, amire másnap is emlékszik az olvasó. Minden írótól egy novellát várunk.

Terjedelem: 10 ezer – 45 ezer leütés között (szóközökkel).

Határidő: 2021. január 20.

Beküldés: konyvmolykepzopalyazat@gmail.com (Tárgy mezőbe: Aranyrög)

Az Aranyrög pályázatra beküldött novellák szűrésen esnek át, és a legjobbak felkerülhetnek az Aranymosás oldalra. Az írókat szeretnénk jobban bemutatni az olvasóközönségnek, így a novella mellé egy százszavas bemutatkozást és az írói oldal linkjeit is lehet csatolni (nem kötelező).

Díjak:

Az első három helyezett oklevelet kap, és választhat az alábbi díjak közül egyet-egyet, igénye szerint.

Elsőnek az első helyezett, majd a második, végül a harmadik kiválasztja, milyen nyeremény hasznos a jelenlegi írói útján. A maradék négy lehetőséget kisorsoljuk az oldalra felkerülő írások szerzői között:

 • Egy példány Varga Bea: A siker tintája. Kalandos lépések az írói karrier útján című könyvből.
 • Egyórás online szerkesztői tanácsadás írástechnikai témákban Kozma Rékával, aki szerkesztő, íróiskolai oktató és az Így neveld a regényedet blog gazdája. 
 • Egyórás online szerkesztői tanácsadás írástechnikai vagy marketing témákban Róbert Katalinnal, aki író, szerkesztő, íróiskolai oktató és marketinges szakember.
 • Egyórás online írói-lélektani tanácsadás Varga Beával az író pályakép, publikációs nehézségek,  írás és mindennapok összeegyeztetése, írói félelmek, kreativitás, zsánerváltás és hasonló témákban. Író, szerkesztő, viselkedéselemző, az íróiskola vezetője.
 • Három író számára lehetőség van látványpékséges szerkesztésre, ahol bármilyen regénye vagy novellája nyitásának első 10 ezer karakterét szerkesztők megszerkesztik és stilisztikailag véleményezik, segítve a fejlődést.

Szeretettel várjuk az írásokat kezdő és gyakorlottabb íróktól egyaránt, életkori megkötés nélkül.

Hallasd a hangod, mutasd meg a tehetségedet!

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 9.6/10 (21 votes cast)
76 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Sziasztok! Valószínűleg ez a legtriviálisabb kérdés, de… mi tartozik egy bemutatkozásba?

 2. Zuzmó, egy pályázótól egy novellát várunk 🙂

  Iza, nem, az első három helyezett a fenti díjak közül választhat egyet helyezési sorrendben 🙂

  Vivien P, érdemes Word-kompatiblis dokumentumot küldeni, mert a pdf-ekből nehezebb kimásolni az oldalra kikerülő novella szövegét. És, ugye, a legjobbak kikerülhetnek az oldalra 🙂

  Kovács Kyra, általában a bemutatkozásban az szokott szerepelni, hogy az alkotó mióta foglalkozik írással, esetleg ha elért eredményeket, akkor az is, illetve ha van blog, oldal, ahol elérhetők további írásai, annak a linkjét is meg lehet adni 🙂 Emellett személyes dolgokat (hol laksz, mennyi idős vagy, milyen hobbijaid vannak) sokan nagyon szívesen olvasnak a bemutatkozásban. Az egész ne legyen hosszabb 2-300 szónál 🙂

 3. Kedves Magazin, a Ti megfogalmazásotok szeint a VIP pályázó,a kiadó novellapályázatán nyertes írók. Ez miért nem tartozik bele? Bocs,csak érteni szeretném.

 4. Kedves Iza! A VIP lehetőség az országos terjesztésben megjelenő antológiák novellapályázataira vonatkozott. Az Aranyrög pályázat online megjelenési lehetőséget ígér és a fenti díjakat. A pandémai gazdasági hatásait még nem látni pontosan, így csak olyan ígéreteket szeretnénk tenni, amiket biztosan be tudunk tartani 🙂

 5. Üzenetben kérdezték, de ide is kiírom, hogy természetesen szeretettel várjuk az íróiskolások írásait is.
  Viszont az egyenlő esélyek miatt olyan novellát kérünk, ami még nem járt szerkesztő előtt. (Tehát nem a kurzus alatt íródott, nem volt beküldve korábban sem novellapályázatra, sem az oldalra. Ezek átdolgozását nem tudjuk elfogadni.)

 6. Szeretném kérdezni, hogy beküldhető-e olyan novella, ami KMK pályázaton nem járt még, de máshol már igen, csak eredménytelenül. És az idök során többször átírtam mindenféle variációban.

 7. Kedves Magazin!

  Az én kérdésem hasonló az előttem szólóhoz (Kati) mégpedig, hogy beküldhető-e olyan novella, ami KMK-s pályázaton még nem járt, de máshol már igen és szerkesztés nélkül kikerült egy honlapra még 2011-ben, ahol azóta is megtalálható. Ezt a novellát szeretném 9 év távlatából átdolgozni/frissíteni és beküldeni az Önök részére amennyiben ez így elfogadható és lehetséges.

  Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel.: Zoli

 8. Kedves Zoli, ha nem kaptál szerkesztői visszajelzést (akár csak általános megjegyzéseket a novellával kapcsolatban), küldd el nyugodtan a módosított verziót 🙂

 9. Kedves Magazin!

  Olyan novellával is lehet pályázni, amit megosztottam már valamilyen oldalon? Gondolok itt blogra, vagy bármilyen hasonló felületre 🙂

  Köszönöm előre is a választ!
  Üdv, Enikő

 10. Kedves Magazin
  Épp most írok egyet, de Karácsonyra fel szeretném tenni a saját oldalamra, az olvasóimnak ajándékba. (Garajszki Rozika Írói oldala) Szerkesztő soha nem látta. Akkor elküldhetem, vagy nem tehetem ki a saját oldalamra, ha be szeretném küldeni.
  Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel Garajszki Istvánné Rozika.

 11. Sziasztok!
  Én azt szeretném megkérdezni, hogy a leütések számát nagyon szigorúan veszitek? Tehát 45.001 karakternél már instant bukta?
  Köszönöm!

 12. Szia, igen, be kell tartani a maximum leütésszámot, az összes pályázaton az előszűrők elvben azzal kezdenek, és ami túllépi, azt nem nézik meg.

 13. Kedves Aranymosó,
  Köszönöm válaszodat, bár odáig még értettem, hogy novella helyett ne legyen kisregény, de mi lehet a baj egy rövidebb novellával, ha egyébként (esetleg) még jó is.
  Természetesen egy pályázat kiírójának joga van olyan feltételeket szabni, amilyeneket csak akar. Szomorúan veszem tudomásul, hogy így jártam.
  Talán legközelebb…

 14. Kedves Vilma!
  A 10 ezres alsó határt írástechnikai okokból adtuk meg. Szeretnénk, ha a beküldött írásoknak lenne története, és nem erős hangulatképen alapulnának történet nélkül. Ezt a két típust ugyanis más módon kéne bírálni.

 15. Tisztelt Magazin!

  Én ugyan nem minősülök amatőr vagy kezdő írónak, mégis felkeltette az érdeklődésemet a pályázat. Jelent bármilyen gondot, ha én is benevezek egy novellával?

 16. Köszönöm a választ! Még egy kérdésem lenne. Formai követelmény nincs? Értem azalatt, betűtípus, karakter méret, bekezdések szükségessége.

  Köszönöm!

 17. Word-kompatibilis szöveget szeretnénk kérni, hogy ha kikerül a novella, akkor ne okozzon gondot az átalakítás. Egyéb megkötés nincs.

 18. Kedves Aranymosó!
  Korábban, másik pályázaton helyezést elért novella is küldhető?
  Ahogy a zenebohóc mondta: „van másiiiik” is, de szeretném tudni a véleményeteket.
  Köszönöm

 19. Kedves Miklós, ha kaptál szerkesztői visszajelzést a novellára, akkor nem tudjuk fogadni.
  Ha nem kaptál semmilyen visszajelzést, csak az eredményt, lehet, de lehet, hogy érdemes egy másikkal pályázni, annak a sikerességét megnézni 🙂

 20. Ezek szerint pályázhattam volna olyan novellával, amely máshol már megjelent? Azt hittem, nem lehet, és egy másikat, egy teljesen újat küldtem be. Úgy érzem, a már megjelenttel nagyobb esélyem lett volna 🙁

 21. Nagyon szimpatikus kiírás. Kérdezném, hosszabb lélegzetű írás részlete is beküldhető, ha azt az ember olyannak véli, ami önállóan is megállja a helyét.

 22. Kedves Erzsébet, legfeljebb 45 ezer leütésnyi (szóközökkel) szöveget várunk a pályázatra.

  Kedves Zuzmó, itt az oldalon, kommentben kérdezett erről valaki és válaszoltunk még december közepén.

 23. Kedves Aranymosó!

  Ha elküldtem a megadott e-mail címre a pályázatom, akkor érkezik visszaigazoló levél, hogy megkaptátok? Vagy ne várjam ? Mert így nem tudom rendben beért -e.

 24. Kedves Kristin, igen, van automatikus válasz, amit úgy látom, ki is küldött neked a rendszer. (Mindenesetre egyben ellenőriztem az email-címet, amivel itt kommentelsz, megkaptuk a novellát.)

 25. Az e-mailben műfajt és a novella rövid összefoglalóját is lelehet írni?

  Vagy akkor automatikus kizárás van ha többet tartalmaz az e-mail?

  Lehet, hogy buta kérdés, de már egy órája ezen merengek.

 26. Kedves Magazin!
  Az lenne a kérdésem, hogy a bemutatkozószöveg feltétele-e a pályázásnak, vagy el lehet hagyni?

 27. Kedves Magazin, ha holnap éjfélig beküldöm, az úgy még rendben van, van a január 20. úgy értendő, hogy most órákon belül, azaz 0.00-ig?

  Köszönöm,
  T.

 28. jo napot kivanok!

  nem kaptam visszaigazolo mailt, hogyan tudhatom meg, hogy biztosan megkaptak?
  (nalam az elkuldott leveleknel szerepel)
  koszonom szepen!

  tisztettel.
  B.K.

 29. Kedves Magazin!
  Lehet, hogy buta kérdés, de az emailben milyen nevet kellene megadni? Az igazit, vagy egy írói álnevet?
  Köszönöm,
  A

 30. Kedves magazin!
  A kiírásban nincs benne az eredményhirdetés dátuma, én viszont már most lerágtam a tíz körmömet, úgy izgulok. Tudom hogy ez sok mindentől függ, pláne ebben a bizonytalan helyzetben, de egy hozzávetőleges időpontot tudtok mondani esetleg?

 31. Kitti, igen, megjött, de azt hiszem, ezt Fb-on tisztáztuk azóta 🙂

  A, az írói név feltétlenül kell, ha azzal szeretnél megjelenni az oldalon.

  Klára és Angelina, megértem, hogy izgultok. 357 levelet kaptunk, van közöttük biztosan pár duplázás, de jó eséllyel bőven 300 feletti az összes pályázati anyag. Kérünk egy kis türelmet, amint lehet, fogunk jelentkezni információkkal, de az, hogy ennyi novellát érdemben megnézzenek a kollégák, nem egy hét 🙂 Köszönjük!

 32. Tudom, hogy ennyi beérkezett novella mellett nem túl valószínű, de épp mert ilyen rengeteg… Érdekes volna erről is egy statisztika, mint a nagy Aranymosásról, hogy milyen arányban oszlanak meg szerző életkora, neme, zsáner, stb szerint a pályamunkák. Szépen tükrözné, mi érdekli ezt a közösséget.

 33. Itt nem kértünk adatlapot, így például az életkor sem biztos, hogy adott, mert nem mindenki írja bele egy bemutatkozásba, illetve zsánerbe sem kellett magukat besorolni a szerzőknek. Ezzel együtt a feldolgozás során az előszűrést végző kollégák meg tudják nézni, mennyi információt kaptak 🙂

 34. Szia Erika, nem maradtál le semmiről 🙂 Csaknem 350 novellát kaptunk, folyamatban van az értékelésük, de még nincs eredmény. Köszönjük a türelmet!

 35. 350 novella. Azt hiszem ebből igen nehéz dolog nyertest választani. Sok különböző írás, különböző témákban. Pedig mi már nagyon várjuk az eredményt.
  Rozika

 36. Igen, megértem, hogy a várakozás nagyon nehéz. Tényleg igyekszünk, hogy minél hamarabb hozhassunk híreket.

 37. Kedves Fanni!
  Csaknem 350 novellát kaptunk, folyamatban van az értékelésük, de még nincs eredmény. Köszönjük a türelmet!

 38. Sziasztok,
  megértjük, hogy nagyon várjátok az eredményt, a zsűri már a döntési szakasz végén jár, hamarosan eredményt hirdetünk itt az oldalon.
  Köszönjük a türelmet <3

 39. Tisztelt Szervezők! Érdeklődnék, hogy van már konkrét dátuma az eredményhirdetésnek? Köszönettel, Dorka

 40. Igen, majd lesz. A pontos időpontot még nem tudjuk, de nagy örömmel foglalkozunk a mese- és regényírók mellett novellistákkal is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük