Rólunk

A Könyvmolyképző Kiadó 2000-ben kezdett gyermek és ifjúsági irodalommal foglalkozni, az Olvasás Évében, melyet a PISA felmérés katasztrofális eredményétől megriadva hirdetett meg az akkori kulturális kormányzat. 

Úgy gondoltuk, tenni kell azért, hogy gyermekeink visszataláljanak a könyvekhez, és haladéktalanul munkához láttunk. 

Meghirdettük a Jonatán Könyvmolyképző levelező játékot, melynek ötletéért a legtöbben kinevettek bennünket. Elképzelhetetlennek tartották, hogy akad gyerek, aki nemhogy csak olvas, hanem még játszani is akar a könyvekkel, sőt ezért még nevezési díjat is hajlandó fizetni. Levelező játékaink azóta is hatalmas népszerűségnek örvendenek, minden évben 10 000 körüli nevezővel tudjuk lebonyolítani.

Célunk az olvasás megszerettetése. Mára ifjúsági irodalomban az egyik legerősebb, legválogatottabb kínálatot nyújtjuk.

A pedagógusok és a szülők igényét követve a felnőtt szépirodalom ill. igényes szórakoztató irodalom is a palettánkra került. Most már minden korosztály megtalálja a számára izgalmas történeteket. Palettánkon szerepel: romantika, misztikus-romantika, történelmi regény, sci-fi, fantasy, krimi, thriller, akcióregény, realisztikus írás.

Az Aranymosás műhely a magyar írókkal foglalkozó águnk volt, ahol független szűrési folyamat során választottuk ki a legjobb kéziratokat, és ahol az írói tehetség támogatása is zajlott.

2011-2023-ig rendszeresen meghirdettük az Aranymosás Irodalmi Válogatót (profi íróknak Aranymosás DeLuxe), és ennek során választottuk ki az új műveket, amelyek utána országos kiadásba kerültek.

Kiadónk hagyományos könyvkiadó (nem végzünk magánkiadást, szerzői kiadást), a kéziratok elbírálása és megjelentetése során az író részéről csak tehetség volt szükséges, anyagi hozzájárulás nem.

Profilunkba illenek: mesekönyvek, gyermekirodalom, young adult irodalom, felnőtteknek szóló regények minden témában.

Nem vártunk: hároméves kor alattiaknak leporellókat, felnőtteknek szóló meseregényeket, illetve kisregényeket, novellásköteteket, verseket, színdarabokat, forgatókönyveket és esszéköteteket.

Az írók kérésére elindítottunk egy oktatási programot, az Írástudó Íróiskolát, ahol a különböző gyakorlati kurzusok alatt elsajátítható számos írói ismeret. Elindult a Kéziratszerviz is, ahol gyakorlott szerkesztők és lektorok segítik a kézirat fejlesztését. (Ezek fizetős szolgáltatások.) 

Megjelent egy rendhagyó kreatív írás könyv az Aranymosás vezető szerkesztőjétől, ezt ajánljuk figyelmébe minden írónak. Varga Bea: A siker tintája. Kalandos lépések az írói karrier útján. 

Jó könyveket keresünk, és igényes kivitelben adjuk olvasóink kezébe. 

 

Jó szórakozást!

Könyvmolyképző Kiadó

 

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)