Fantasy atmoszférateremtés kurzus

Fantasyt írsz, és szeretnéd az olvasóidat elkalauzolni abba a világba, amit megálmodtál? Segítünk, hogy a legtöbbet hozhasd ki a szövegből, és plasztikus leírásokkal, élményszerű ábrázolással teremtsd meg a fantasy világod hangulatát.

Májusban induló, új, leírásközpontú kurzusunk segít zsánerspecifikusan elsajátítani és gyakorolni az atmoszféra és a környezet megteremtéséhez szükséges eszközöket. A négyhetes, gyakorlati kurzuson az elméleti anyag mellett sok-sok feladat vár rád, a kurzust oktató szerkesztő visszajelzéseinek köszönhetően pedig hamar kitapasztalhatod, mik az erősségeid, és miben kell még fejlődnöd.

Csak pozitívan tudok a kurzusról nyilatkozni, unatkozni nem nagyon volt idő, a házi feladatok változatosak és kellő kihívást nyújtanak. Nagyon sokat segített, hogy a házikat a saját történetemhez írhattam. Én alapvetően sok leírást használok, de ennek ellenére is úgy érzem, hogy rendesen kimozdított a kurzus a komfortzónából. Teljesen más volt, mint a korábbi Leírás kurzus, amin részt vettem. Sokat csiszolt a már meglevő ismereteimen, illetve segített tudatosítani, mit kell még gyakorolni. (Miskolci Krisztina)

Neked való ez a kurzus, ha
– fantasy történetet írsz;
– szeretnéd megjeleníteni az olvasó számára a világodat;
– magabiztosabb akarsz lenni a leírások terén;
– fontos neked, hogy az érzelmeket a fantasy világodhoz igazodva ábrázold.

A kurzus 4 héten keresztül tart, online oktatás, amit egy zárt Facebook csoporton keresztül tudsz elvégezni. A hallgatók itt kapják és beszélik meg a tananyagot, a feladatokra az oktató visszajelzést ad, illetve a kurzus ideje alatt bátran kérdezhetsz a témával, tananyagokkal, írással kapcsolatban, és hétköznapokon az oktató válaszol a csoportban feltett kérdésekre.

Ez a kurzus az Írástudó Íróiskola kínálatában 4-es nehézségű szintű, azaz feltételezi bizonyos írástechnikai fogalmak ismeretét és némi írói gyakorlatot. Ha kétségeid vannak, hogy itt tartasz-e már, bátran jelentkezz akkor is, ha másik kurzust ajánlanánk neked, azt jelezni fogjuk.

Milyen témákra számíts a kurzuson?

  • A hangulatteremtés eszközei.
  • A fantasy világodhoz kapcsolódó egyedi leírások.
  • Érzelmek ábrázolása, érzékszervi benyomások a fantasyben.
  • Horgok és világépítés.

Mindegyik témakörhöz gyakorlati feladatok is tartoznak.
A kurzust tartja és a tananyagot kidolgozza Kozma Réka szerkesztő, íróiskolai oktató, az Így neveld a regényedet blog vezetője

Egy csomó félreértett fogalom, technika a helyére került, megismertem olyan eszközöket, amikről azt hittem, hogy csak a szépirodalom, sőt csak a költők használják… erre meg kiderült, hogy mi mindenre jó és nem űrtudomány. (Rozgonyi Anita)

Kíváncsi lettél? Kattints ide, és nézd meg, mikor indul legközelebb a kurzus!

Érd el, hogy az olvasó a történeteddel együtt lélegezzen,
írj eredetit,
írj olyat, ami érdekel,
bontsd ki a tehetséged a kurzusunkon!

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)