Újra: ifjúsági kurzus 15-19 éves fiataloknak

Te vagy az, aki órán nem jegyzetet ír, hanem az új regényén dolgozik? Akit legalább annyira érdekelnek a kitalált karaktere kalandjai, mint egy baráti beszélgetés? Aki szeretné egyszer a kezébe venni a saját, megjelent regényét?

Te vagy az, akit várunk a kurzusunkra 😉

A Könyvmolyképző Kiadó ifjúsági kurzust indít decemberben 15–19 éves, írás, könyvkiadás, irodalom iránt érdeklődő fiataloknak.

A kurzus megerősített benne, hogy nekem valóban ez az utam, és hatalmas önbizalomtréning volt. Bátran ajánlom mindazoknak, akik szenvedélyként tekintenek az írásra, és fejlődni szeretnének! Mert ha elhisszük, hogy képesek vagyunk rá, és teszünk is érte, akkor nem lehetnek korlátaink! 🙂 – Aux Eliza (18)

Ha szoktál írni, ha álmodozol egy saját regényről, ha kíváncsi vagy, kik és mi alapján választják ki a megjelenő könyveket, ha érdekel  egy nagy kiadó titokzatos világa, akkor itt a helyed!

 

A kurzus 4 hetes, maximum 15 fő vesz részt rajta. Az oktatás csoportos internetes távoktatás, így az sem gond, ha vidéken vagy külföldön élsz, ha tanulsz.

Hetente kapsz cikket és gyakorlati feladatot, amit úgy osztasz be, ahogy akarod, de a szerkesztő minden hétköznap elérhető, ha kérdezni szeretnél.

Az ifjúsági kurzus oktatója: Kozma Réka szerkesztő

Nagyon sokat tanultam a kurzus alatt, de a legfontosabb tanulság számomra ez volt: többet tudsz kihozni magadból, mint gondolnád! Olyan kihívásokat kellett teljesítenünk, amikre azelőtt nem is számítottam. Először azt hittem, nekem, kezdő írónak (1 éve írok hobbiszerűen), biztos nehéz lesz. Az írósuliban azonban megtanultam, hogy minden egyes feladat új ajtókat nyit előttünk. Az első hét után a feladatokra már nem kihívásként, hanem lehetőségként tekintettem, amiből bármit kihozhatok – Anna (18)

Tananyag:

Beszélgetések a hallgatók írásairól, játékos írói feladatok, portyázások az írástechnika világában.

  1. hét – A könyvkiadás világa
  2. hét – Azok a döglött párbeszédek
  3. hét – Mitől élő a leírás?
  4. hét – A dramaturgia diszkrét bája

Az oktató bármilyen kérdésre szívesen felel, ami érdekel téged, legyen az a romantika ábrázolása, a magánkiadás vagy a zombik. Zárásként közös novellaírás (fakultatív).  Amennyiben jó a novella, kikerülhet az Aranymosás Irodalmi Magazin weboldalára.

Nyaralás, telelés esetén is részt lehet venni a kurzuson, ilyenkor az oktató előre odaadja a heti cikkeket, írós feladatokat, és később ugyanúgy kijavítja a beadott írásokat.

Számomra hatalmas inspirációt jelentett a kurzus. A témák, amikről beszéltünk, érdekfeszítőek voltak. Élveztem, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel beszélgethettem, olvashattam az írásaikat. – Lili (16)

Jelentkezési határidő: 2017. november 1. (befizetés: november. 20.)

Kurzus időtartama: december 3. – december 31.

A kurzus díja:  31.750 Ft.

Jelentkezés módja: írj egy e-mailt a [email protected] (tárgy mezőbe írd bele, hogy ifjúsági kurzus), és csatold egy írásod ELEJÉT (prológus nélkül), max 10 ezer karakter terjedelemben.

A jelentkezési határidő után egy héttel visszajelzünk, hogy sikerült-e bekerülni. (A kurzusokra túljelentkezés van, így előfordul, hogy csak egy későbbi csoportba sikerül bejutni.)

 

Ha bármi kérdésed van, írj, szívesen felelünk neked és a szüleidnek is!

A feladatok előtt mindig izgultam, hogy vajon képes leszek-e végrehajtani őket, de kellemesen csalódtam magamban, mikor már aznap neki tudtam fogni. Az Íróiskolát mindenkinek ajánlom, aki bizonytalan magában és a tehetségében, aki fejlődni szeretne, esetleg aki ennek hatására kóstolna bele az írás fantasztikus világába. Köszönök mindent. – Farkas Petra (17)

Kérj karácsonyra íróiskolát, foglalkozz decemberben is azzal, amit igazán szeretsz! 🙂

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük