Szövegkertészet – A Könyvmolyképző Kiadó szerkesztőknek szóló kurzusa

Szövegkertészet – A Könyvmolyképző Kiadó szerkesztőknek szóló kurzusa

Van már szerkesztői gyakorlatod, de nem a szórakoztató irodalomban?
Író vagy, de a szövegek gondozása is érdekel?
Bloggerként rendszeresen elemzel regényeket? Amatőr kiadványokat rendszeresen bétázol? Keresed az utadat?

Nagy álmod, hogy része légy a könyvszakmának?

Tanulj nálunk!

Fedezd fel a minőségi szöveggondozás világát!
Szerezz azonnal hasznosítható gyakorlati tudást!

A kurzus vezetője: Varga Bea író, vezető szerkesztő, viselkedéselemző

A kurzus egyedülálló az országban azzal, hogy kifejezetten a szórakoztató irodalomban dolgozó szerkesztőknek szól, felkészítve őket a különböző zsánerekben való munkára. Piacképes, élő tudást biztosít a fantasy, sci-fi, misztikus-romantika, történelmi regény, romantikus regény, kalandregény és populáris mesekönyvek lektorálásához és szerkesztéséhez. A kurzuson max. 4 fővel foglalkozunk. 

Tananyag:

A szerkesztők interneten át heti feladatokat és hanganyagokat kapnak, és részt vesznek a kiadó munkafolyamataiban. Megtanulják, mit jelent a zsáner szerinti szerkesztés, milyen célcsoportok vannak, mitől piacképes egy regény, milyen nehézségekbe ütköznek a kontrollszerkesztők, illetve a szerkesztési feladatok során azt is gyakorolják, hogyan dolgozzanak együtt írókkal. A kurzus egy regény vagy mesekönyv önálló megszerkesztésével zárul. 

Jelentkezés: 2017. október 15.

Időtartam: 2018. január 15. – június 30. 

Díja 140 ezer Ft + áfa

Befizetési határidő: 2018. jan. 10. (Igény esetén két részletben fizethető : jan. 10. és márc. 10.)

Jelentkezés a konyvmolykepzopalyazat@gmail.com címen önéletrajzzal. Októberben kiküldjük a felvételi feladatokat, és novemberben dől el, ki kerül be a kurzusra.

A jelentkezéskor kérjük megadni a nevet, életkort, telefonszámot. Illetve kérünk csatolni egy kötetlen bemutatkozást, melyben a rövid életrajz mellett szó esik az irodalmi aktivitásokról is (saját blogok, irodalmi csoportokban végzett feladatok, esetleg publikációk).
A jelentkezés után szövegrészleteket küldünk, ezeket kell javítva visszaküldeni, így mi is látjuk a gondolkozásmódot. A felvételi nem automatikus, hanem a beküldött anyagok alapján történik.

(Figyelem! A kurzus nem az “utcáról beeső” kezdő szintről indul, hanem szükséges hozzá egy erős nyelvi alap, és elemzőképesség, illetve nem árt a kreatív írástechnikai anyagok ismerete. Mindezeket a dolgokat több helyen meg lehet szerezni, akár íróként, akár bétázással, vagy épp magyar szakon, ezért nincs előfeltétele a jelentkezésnek.)

Nyerj felvételt és foglalkozz azzal, ami a legjobban vonz, a szövegek ápolásával!
Kerülj be a legjobbak közé!

 


Leave a Comment

5 hozzászólás

 1. Ahhoz, hogy befizessem, előbb tankolnom kell a DeLoreanba. 🙂

 2. Ó, köszönöm, javítom a dátumot 😀

 3. Kedves aranymosó, Magazin!
  Ha jól értem a kihívást, bárki pályázhat a kurzusra, akinek van valamilyen írói ambíciója – blog, publikáció, szerkesztői múlt előny. Azt szeretném továbbá kérdezni, a kurzus sikeres elvégzése után kapnak-e a teljesítők valami papírt, igazolást, hogy elvégezték ezt a kurzust?
  A választ előre is köszönöm!

 4. * kiírást.

 5. Tudást tudunk adni 🙂 A képzés nem OKJ-s képzés, nincs akkreditáltatva.
  (Aki kiugróan jó, annak munkát tudunk ajánlani külsős szerkesztőként. Aki nem annyira zseni, hogy lecsapjunk rá, de azért jó, annak ajánlólevelet adok, ha más kiadónál jelentkezik.)