Szövegkertészet – A Könyvmolyképző Kiadó szerkesztőknek szóló kurzusa

Van már szerkesztői gyakorlatod, de nem a szórakoztató irodalomban?
Író vagy, de a szövegek gondozása is érdekel?
Bloggerként rendszeresen elemzel regényeket? Amatőr kiadványokat rendszeresen bétázol? Keresed az utadat?

Nagy álmod, hogy része légy a könyvszakmának?

Tanulj nálunk!

Fedezd fel a minőségi szöveggondozás világát!
Szerezz azonnal hasznosítható gyakorlati tudást!

A kurzus vezetője: Varga Bea író, vezető szerkesztő, viselkedéselemző

A kurzus egyedülálló az országban azzal, hogy kifejezetten a szórakoztató irodalomban dolgozó szerkesztőknek szól, felkészítve őket a különböző zsánerekben való munkára. Piacképes, élő tudást biztosít a fantasy, sci-fi, misztikus-romantika, történelmi regény, romantikus regény, kalandregény és populáris mesekönyvek lektorálásához és szerkesztéséhez. A kurzuson max. 4 fővel foglalkozunk. 

Tananyag:

A szerkesztők interneten át heti feladatokat és hanganyagokat kapnak, és részt vesznek a kiadó munkafolyamataiban. Megtanulják, mit jelent a zsáner szerinti szerkesztés, milyen célcsoportok vannak, mitől piacképes egy regény, milyen nehézségekbe ütköznek a kontrollszerkesztők, illetve a szerkesztési feladatok során azt is gyakorolják, hogyan dolgozzanak együtt írókkal. A kurzus egy regény vagy mesekönyv önálló megszerkesztésével zárul. 

Jelentkezés: 2017. október 15.

Időtartam: 2018. január 15. – június 30. 

Díja 140 ezer Ft + áfa

Befizetési határidő: 2018. jan. 10. (Igény esetén két részletben fizethető : jan. 10. és márc. 10.)

Jelentkezés a [email protected] címen önéletrajzzal. Októberben kiküldjük a felvételi feladatokat, és novemberben dől el, ki kerül be a kurzusra.

A jelentkezéskor kérjük megadni a nevet, életkort, telefonszámot. Illetve kérünk csatolni egy kötetlen bemutatkozást, melyben a rövid életrajz mellett szó esik az irodalmi aktivitásokról is (saját blogok, irodalmi csoportokban végzett feladatok, esetleg publikációk).
A jelentkezés után szövegrészleteket küldünk, ezeket kell javítva visszaküldeni, így mi is látjuk a gondolkozásmódot. A felvételi nem automatikus, hanem a beküldött anyagok alapján történik.

(Figyelem! A kurzus nem az “utcáról beeső” kezdő szintről indul, hanem szükséges hozzá egy erős nyelvi alap, és elemzőképesség, illetve nem árt a kreatív írástechnikai anyagok ismerete. Mindezeket a dolgokat több helyen meg lehet szerezni, akár íróként, akár bétázással, vagy épp magyar szakon, ezért nincs előfeltétele a jelentkezésnek.)

Nyerj felvételt és foglalkozz azzal, ami a legjobban vonz, a szövegek ápolásával!
Kerülj be a legjobbak közé!

 

9 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Kedves aranymosó, Magazin!
  Ha jól értem a kihívást, bárki pályázhat a kurzusra, akinek van valamilyen írói ambíciója – blog, publikáció, szerkesztői múlt előny. Azt szeretném továbbá kérdezni, a kurzus sikeres elvégzése után kapnak-e a teljesítők valami papírt, igazolást, hogy elvégezték ezt a kurzust?
  A választ előre is köszönöm!

 2. Tudást tudunk adni 🙂 A képzés nem OKJ-s képzés, nincs akkreditáltatva.
  (Aki kiugróan jó, annak munkát tudunk ajánlani külsős szerkesztőként. Aki nem annyira zseni, hogy lecsapjunk rá, de azért jó, annak ajánlólevelet adok, ha más kiadónál jelentkezik.)

 3. Kedves Marcsi,
  ha jelentkeztél a kurzusra, megkaptad Beától és visszaküldted a felvételi feladatokat, érdemes lehet nála érdeklődni, hogy várhatóan mikor lesz eredmény 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük