Szerkesztés

Szerkesztés

Húsvétkor 100 szavas játékot játszottunk, egy tojást kellett megszemélyesíteni, és a tojásfestés aktusát az ő nézőpontjából bemutatni. A nyertes Békésy Anita (Sade Lia) lett, aki egy izgalmas regénykezdést küldött el nekünk. 🙂

A beküldött részletet az egyik kolléga, Póczek Csilla szerkesztette meg.

Kattints ide, és olvasd el a szerkesztést!

Anita, köszönjük a történetet 🙂 Ha kérdés merül fel a szerkesztéssel a végén elhangzó tanácsokkal kapcsolatban, nyugodtan írjátok meg kommentben, Csilla válaszol rájuk.

*

Jövő héten elindul négyhetes írástechnikai játékunk.

Bemutatkozik a Könyvmolyképző Írástudó Íróiskolája, minden hétfőn vár egy 100 szavas írástechnikai játék, aminek feladata egy-egy kurzus tematikájával cseng össze, kedden eredményt hirdetünk, szerdán kérdezhetsz az oktatótól a kurzussal és a tematikával, írástechnikával kapcsolatban, csütörtökön kapsz egy válaszcikket, ami körüljárja a kérdéseket, pénteken pedig felkerül a nyertes szerkesztése.

Tarts velünk, ismerd meg jobban az íróiskolát, játssz, kérdezz bátran, fejlődj! 🙂

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Leave a Comment

4 hozzászólás

 1. Egy észrevétel: régen (réges-régen…) a szerkesztéseknél fent volt “tisztán” az eredeti verzió is, és külön a javított, szerintem úgy könnyebb volt átlátni és észrevenni a különbségeket, bár persze, aki akarja, az így is ki tudja bogarászni, hogy mi micsoda, szóval, ezt csak megjegyeztem 🙂

  A regényről magáról még nem sok mindent tudok elmondani, épp azért, mert tényleg nem sok minden derül ki, a lány esetleges mentális betegsége érdekes témalehetőség, de egyelőre többet nem is látunk. A címválasztást én megfontolnám, mert könnyen YA fantasyra asszociál róla az ember, és így kezdi el olvasni (gondolom, itt szimbolikus jelentősége van, de azért nagy úr a megszokás). Díjaztam viszont, hogy nem Clare és John szerepelnek a történetben, hanem Reni és Gyula, számomra sokkal hihetőbb egy ilyen realista téma magyar környezetben, mint ha a szerző mindenképp Amerikába akarta volna helyezni a cselekményt. (És persze, gyanítom, egy kicsit más is lesz így a történet, mint ha a tengerentúlon játszódna.)

 2. Leona, én valamiért arra emlékszem, hogy volt olyan, amikor felkerült az eredeti verzió is, lehetett kipróbálásként megszerkeszteni magunknak, majd megnézni a szerkesztést.
  Itt elég sok a megjegyzés, főleg az elején, ami tényleg elszínezi az egészet, szóval értem, hogy kicsit nehezebb átlátni a szövegszintű változásokat.

  Nagyon jó megjegyzés a címmel kapcsolatos, YA fantasyra asszociáltat, félreviheti az érdeklődő olvasót.

  Köszönöm!
  Róbert Kati

 3. Kedves Csilla!

  Nagyon szépen köszönöm a szerkesztést, nagyon jó meglátások vannak benne, igyekszem megfogadni a tanácsokat.
  Nagy problémám ezzel a regénnyel, hogy nem bírom elkezdeni, ez már a harmadik első fejezet (amiről most tudtam meg, hogy van benne egy akkora logikai öngáncs, hogy még mindig értetlenül állok előtte, hogy mégis hogyan sikerült ezt nem észrevennem).

 4. Kedves Lia!

  Nagyon örülök, ha segíthettem a szerkesztésemmel, és találtál benne a későbbiekben hasznosítható elemeket.

  Remélem, a leírtak segítenek majd abban is, hogy megtaláld a megfelelő felépítést és tartalmat az első fejezethez.

  További sok sikert kívánok az íráshoz! 🙂