Podcast kezdő íróknak

Szeretnél írással foglalkozni, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Akkor van egy jó hírünk: Varga Bea, a Könyvmolyképző Kiadó vezető szerkesztője, az Aranymosás Irodalmi Válogatók vezetője, A siker tintája szerzője podcastet indított. A hetente felkerülő adásokban kezdő írók tipikus kérdéseire, félelmeire ad választ.

Az első adásban szó esik arról, hogyan induljon el az, aki regényíró szeretne lenni, miért veszélyes az írást körbevevő zsenimítosz és mire érdemes figyelnünk kezdő íróként.

 

A második adás a meseírókhoz szól. Itt szó esik arról, miért néznek nehézséggel szembe azok, akik meseíróként akarnak sikert elérni, hogyan és miért változik folyamatosan a gyerekirodalom és mi az a három kérdés, amit a kezdő írónak tisztáznia kell magában.

 

A harmadik adás témája az, hogy milyen típusú írással, írástechnikával foglalkozó könyveket találhatunk a piacon, és mi az a 10+1 könyv, amit érdemes beszerezni a kezdő íróknak.

 

A negyedik adás egy olyan kérdést boncolgat, ami gyakran visszatér kezdő írók között: elég tehetséges vagyok-e? Itt Varga Bea arról beszél, mi a különbség az írásban a tehetség és a fejlődési út között, mi segíti az írók fejlődését.

 

Érdekelnek még írással, írástechnikával kapcsolatos témák? Tedd fel a kérdésed az Alexandra Könyvszalon Facebook oldalán, hogy újabb podcast készülhessen 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük