Könyvheti beszámolók

Könyvheti beszámolók

Múlt héten volt az egyik legnagyobb hazai könyves esemény, a Könyvhét. Ennek központja mindig a budapesti Vörösmarty tér, azonban sok vidéki helyszínen is szerveznek könyves eseményeket. Ha jártál már kint valamelyik könyvheti programon, tudod, milyen érzés részt venni a könyvszeretők nagy kavalkádjában. Ha nem voltál, íróink beszámolói segíthetnek elképzelni 🙂

Ashley Carrigan először járt dedikálni a Könyvhéten, és bár az utazás nem telt zavartalanul, a Vörösmarty téren felvidult. „Más írók beszámolójában mindig olvasom, hogy ez mekkora élmény és mennyi sok pozitív energiát képes nyújtani. Nos, ez szóról-szóra igaz, pontosan így van. Most a saját bőrömön érezhettem”, írja blogján. Olvasd el az egész bejegyzést!

Bartos Zsuzsa Brassóból utazott fel a Könyvhétre, és nagy budapesti sétát is tervezett, ha már itt van. „Most nem izgultam egyáltalán, még a dedikálás miatt sem, talán annak is betudható, hogy a több mint egy évtizednyi bezárkózás után áprilisban érdekesen kitágult a világom, és a kommunikációs képességem – ha nyúlfarknyit is -, de előrebillent.”, írja beszámolójában. Olvasd el, és nézz szép képeket is!

Bessenyei Gábor először azt hitte, reggel tízkor még senki sincs kint a Könyvhéten, de kellemesen csalódott. Ő maga pedig szinte kint töltötte az egész szombatot. „Aztán amikor a Könyvmolyképző standjához értem, ott már egy másik világ fogadott. Konkrétan a vásárlók már sorban álltak, olyannyira lefoglalva az ott dolgozókat, hogy már javában dedikáltunk Katával, amikor végre volt rá idejük, hogy kitegyék az asztalunkra a könyveinket és a dedikálást hirdető plakátot”, írja blogján. Olvasd el a teljes, képes beszámolót!

Fekete Judit regénye várhatóan ősszel jelenik meg, de már próbálgatta az író-énjét a Könyvhéten. „Hogy melyik nap pontosan mi történt, azt sajnos nem tudom rekonstruálni, túl gyors volt az iram, ráadásul idén három énem pörgött kint. Az egyik ugye a kiadói marketinges, aki dedikálást, akciókat koordinál és elad, a másik a könyvheti látogató, aki ámulva-bámulva járja a standokat és a harmadik a legújabb, a szerzővé válós”, írja blogján. Olvasd el az egészet!

On Sai számára már csütörtökön elindult egy ceglédi találkozóval a Könyvhét, és bár a Vörösmarty téren csak vasárnap dedikált hivatalosan, de pénteken és szombaton is kint járt, hogy beszélgetéseket hallgasson meg, szerzőkkel találkozzon. „Délután szóltak a kollégák, hogy a Könyvmolyképzős standon elfogyott a frissen megjelent Miogin bázis. Fel is csillant a szemem, ez tök jó dolog, minden író erre vágyik, nem? Kis késéssel kapcsoltam, hogy még nem volt a dedikálás”, írja blogján. Olvasd el, mind a négy napját!

Róbert Katalin ezen a Könyvhéten főleg szerkesztőként volt jelen: három színpadi beszélgetés és több nem nyilvános beszélgetést folytatott le írókkal. „Rémült és könyvekre egyáltalán nem számító gyalogosoktól kezdve bibliofil, mindent megszaglászó (megnyalogató?) lelkes hívekig volt itt minden, de éppen csak annyi, hogy még simán el lehetett volna ejteni egy gombostűt, sőt, fel is lehetett volna venni. De mindezek helyett sétáltam egy kört, majd lehorgonyoztam a Könyvmolyképző standjánál” írja beszámolójában. Olvasd el az egészet!

Spirit Bliss ezúttal felvette a harcot az elemekkel, volt eső és szél is a dedikálásán, de nem hagyta magát. „Korábban mindig lement a dedikálásom, és csak utána szakadt a nyakunkba az ég, most úgy tűnt, az égiek nem akartak kegyelmezni nekünk. Csak arra nem számítottak, hogy én és az olvasóim kitartóak vagyunk, és a rosszban is megtaláljuk a jót”, írja a blogján. Olvasd el az egész bejegyzést!

Szélesi Sándor minden nap kint járt a Vörösmarty téren. „A rutinos könyvhétlátogató tudja, hogy a szombat az igazán pörgős nap, amikor az embernek feszített időrendben kell pavilontól pavilonig rohangálnia, ha mindenkivel akar váltani pár szót (ami mellesleg esélytelen)”, írja blogján. Olvasd el a teljes beszámolót!

Szöllösi Kristóf bevallotta, hogy volt idő, amikkor nem tudta, hogy van Könyvhét. De mára már aktív szereplője az eseménynek. „Van az egésznek valami utánozhatatlan, nagyon pozitív légköre, amit sehol máshol nem lehet megtalálni, vagy legalábbis én még nem futottam bele máshol”, írja most már Könyvhét-hívőként. Olvasd el teljes beszámolóját a blogján!

Örülünk, hogy ilyen sokan kijöttetek idén is a Könyvhétre. Reméljük, jövőre újra találkozunk!

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)

Leave a Comment