Hírek

A II. Aranymosás mese- és regénypályázat anyagával jelenleg a lektorok foglalkoznak. A kiadóvezető elé két pozitív bírálattal kerülhet egy mű.

 

Korábbi pozitív vélemények:

Tavi Kata: Sulijegyzetek

Bökös Borbála: Szmirkó

Patik László: Egy tücsök

Marcus Lord: T, mint Testvériség

 

Az e heti bírálatok eredménye:

Az intézet – negatív lektori vélemény

Kereszt és kard árnyékában – negatív lektori vélemény

Az átkerülés lovasai – negatív lektori vélemény

 

Bekérve:

Canossa

Hasadás

 

13 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Hol a drámai kép, igazán az illene a mai eredményhirdetéshez… 🙁 Sajnálom a Kereszt és kardot, az első részlet lexikoni zsúfoltsága ellenére érdekesnek ígérkezett. A Hasadásnak megy a drukk.

  2. Már nincs sok mű kb 9, de most nem tudom fejből. Még egy kör biztosan lesz, aztán meglátjuk, a lektorok akarnak-e valamit olvasni. Nektek az a jó, ha minél tovább megy a dolog, mert az azt jelenti, hogy sok művet bekérnek. 🙂

  3. Tehát a kikerült írásokat nem mindet kérik be?
    Milyen módon válogatnak, mi az, ami eleve eltávolítja a lektor kezét egy munkától?

  4. Attila és Tibor, ezek jó kérdések, engem is érdekelne. Már kezdem elveszteni a fonalat a menetet illetöen…:-(

  5. A tavalyi pályázatból kiindulva gondolom nem fognak minden művet bekérni a lektorok, csak azt, ami első blikkre szimpatikus nekik.

    Kicsit tényleg kacifántosnak tűnik az ügymenet, mert például akik már kaptak negatív lektorit, azokéból pedig gondolom nem fog kikerülni második fejezet. Ami nekem ennyi információ alapján világos az, hogy még kikerül a második fejezete azoknak, akikét eddig nem kérte be a lektor, és így szép lassan zajlik majd tovább az élet, a lektorok pedig addig olvasnak, míg úgy nem gondolják, már láttak minden érdekeset. Plusz, szerintem azért lett most „””csak””” kettő írás bekérve, mert a már pozitív lektorival rendelkezőt olvashatja el egy második lektor … vagy csak mert karácsony van. Ó, bocsánat, húsvét 🙂

  6. Én úgy emlékszem, tavaly minden kikerült munka kezébe került legalább egy lektornak. Ez így olyan, mintha lenne egy további szűrő, és a lektorok figyelmét elkerülni majdnem akkora gáz, mintha fel sem kerül ide az írás. 🙁

  7. Tavaly volt egy „második szűrő”, amikor egy csomó mű szó szerint „kiesett”. Erre nagyon aktívan emlékszem, mert akkor esett ki Lyla Bloom könyve is, pedig az nagyon tetszett anno.

  8. Bocs! Ne tarts önzőnek, de engem elsősorban most az érdekel, az enyém mikor hullik ki. Tavaly a második lektor tanácsolt el, nem örülnék, ha most kézbe sem vennék… 🙁
    Persze, az ördög nem alszik. A kérdés viszont nem neki szól… 🙂

  9. A pályázat menete egyszerű. Első lépcső a kikerülés. A második, hogy a lektorok bekérik-e a művet (nem mindet fogják), 3. és 4. a két lektor, és végül a kiadóvezető döntése.
    Idén nem lesz tölcsér. (Tavaly azért volt, mert szándékosan alacsonyabbra tettem az előszűrés szintjét, azt teszteltem, létezik-e, hogy egy gyengébben induló mű a későbbiekben bravúrosan bizonyít, de nem fordult elő.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük