Középiskolás vagy? Gyere a Könyvmolyképző nyári íróiskolájába!

Középiskolás vagy? Gyere a Könyvmolyképző nyári íróiskolájába!

Az írás a hobbid? Szívesen firkálsz órákon, gépelsz este otthon? Arról álmodozol, hogy egyszer neked is regényed jelenik meg? Érdekel a kiadók világa, szeretnél a kulisszák mögé látni?

Most érkezett el a te időd!

 

A Könyvmolyképző Kiadó nyári kurzust indít 15–19 éves fiataloknak.

Ha szoktál írni, ha szeretnéd egyszer a boltok polcán látni a könyved, ha kíváncsi vagy, kik és mi alapján választják ki a megjelenő könyveket, ha érdekel  egy nagy kiadó titokzatos világa, akkor itt a helyed!

A kurzus 4 hetes, maximum 15 fő vesz részt rajta. Az oktatás csoportos internetes távoktatás, így az sem gond, ha vidéken vagy külföldön élsz, ha tanulsz.

Hetente kapsz cikket és gyakorlati feladatot, amit úgy osztasz be, ahogy akarod, de a szerkesztő minden hétköznap elérhető, ha kérdezni szeretnél.

Az ifjúsági kurzus oktatója: Kozma Réka szerkesztő.

Tananyag:
Beszélgetések a hallgatók írásairól, játékos írói feladatok, portyázások az írástechnika világában.

 1. hét – A könyvkiadás világa
 2. hét – Azok a döglött párbeszédek
 3. hét – Mitől élő a leírás?
 4. hét – A dramaturgia diszkrét bája

Az oktató bármilyen kérdésre lelkesen felel, ami érdekel téged, legyen az a romantika ábrázolása, a magánkiadás vagy a zombik. Zárásként közös novellaírás (fakultatív).  Amennyiben jó a novella, kikerülhet az Aranymosás Irodalmi Magazin weboldalára.

Nyaralás, telelés esetén is részt lehet venni a kurzuson, ilyenkor az oktató előre odaadja a heti cikkeket, írós feladatokat, és később ugyanúgy kijavítja a beadott írásokat.

 

Jelentkezési határidő: 2017. június 10. (befizetés: jún. 20.)
Kurzus időtartama: július 3. – július 30.
A kurzus díja:  31.750 Ft.
Jelentkezés módja: írj egy e-mailt a konyvmolykepzopalyazat@gmail.com (tárgy mezőbe írd bele, hogy ifjúsági kurzus), és csatold egy írásod ELEJÉT (prológus nélkül), max 10 ezer karakter terjedelemben.

A jelentkezési határidő után egy héttel visszajelzünk, hogy sikerült-e bekerülni. (A kurzusokra túljelentkezés van, így előfordul, hogy csak egy későbbi csoportba sikerül bejutni.)

Ha bármi kérdésed van, írj, szívesen felelünk Neked és a szüleidnek is!

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 5.9/10 (9 votes cast)

Leave a Comment

2 hozzászólás

 1. Kedves Aranymosó!

  Lehet még jelentkezni?

 2. Kedves Zsanett,

  küldj még ma egy szövegrészletet a konyvmolykepzopalyazat’kukac’gmail’pont’com címre, én pedig közben egyeztetek az oktatóval. Jó sokan jelentkeztek, lehet, hogy nem fogsz már beférni, de futunk egy kört gyorsan 🙂

  Róbert Katalin