Alapozó (Szövegboncnok) kurzus – Tanulj a Könyvmolyképző íróiskolájában!

Szeretsz írni?
Szeretnél még jobb lenni?
Arról álmodozol, hogy megjelenik a regényed?

Rád vár a Könyvmolyképző Kiadó íróiskolája.

Az Írástudó Íróiskolában felnőtt oktatást végzünk. Az intenzív kurzus lényege a gyakorlat. A 15 fős, interneten át dolgozó csapattal a szerkesztő megismerteti az írástechnikai elméleteket, szerkeszti, javaslatokkal látja el az írásaikat, és átadja a kiadói szemléletet.

Miben más ez a kurzus, mint a többi?

A híres írók rendszerint a saját útjukat mesélik el, de ezt sok leendő szerző nem tudja hasznosítani. Mi a másik oldalon állunk, a láthatatlan szerkesztők vagyunk, és a kéziratodról döntünk.

Nem előadást tartunk, hanem célzottan gyakorlati tudást kínálunk.

Az Íróiskolában stilisztikai csiszolást végzünk. Az első hónapban szövegrészletek elemzése folyik, a második hónapban írás. 

Az oktatás online zajlik, így vidékről vagy külföldről is elérhető, de mellette személyes ismerkedős alkalmakat is szervezünk; kiadónk körül egy aktív, lelkes közösség van, és ezek az irodalmi barátságok sokáig elkísérnek utána is.

Publikálási lehetőséget is nyújtunk, hiszen az íróiskolákban írt novellák közül a jók felkerülhetnek az Aranymosás oldalára.

(Ne feledd! Az Aranymosás Irodalmi Válogató során íróiskolásaink előnnyel indulnak, hiszen ismerik a kiadó elvárásait. Ha a lektor mégis nemet mond a kéziratra, akkor két elvégzett kurzus után újra beadható az átírt mesekönyv vagy regény. Mi hiszünk a fejlődésben.)

Kinek javasoljuk a kurzust?

Az Aranymosás előszűrésén kiesett íróknak, és mindazoknak, akiknek a nyelvi szintjét fejleszteni kell.

A Szövegboncnok kurzus elvégzése után lehetőséged lesz Leírás, Párbeszéd és Dramaturgiai kurzusokra is.

Jelentkezési határidő: 2017. március 1.

Cím: [email protected] (tárgy mezőbe: Szövegboncnok kurzus)

A kurzus díja: 50 ezer Ft + 27% áfa

Befizetési határidő: 2017. március 20.

A kurzus időtartama: 2017. április 3. – május 28.

Oktató: Kozma Réka szerkesztő

A Szövegboncnok kurzusra általában túljelentkezés van, így felvételit tartunk. Kérjük küldd el valamelyik friss írásod első 10 ezer karakterét.

Tanulj profiktól, tanulj nálunk!

Szeretnél jelentkezni?

Kerülj közelebb a megjelenéshez! Kerülj be a Könyvmolyképző Kiadó íróiskolájába!

 

 

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 7.7/10 (7 votes cast)
2 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Üdv!

  Elnézést a kérdésért, de nem gondolják, hogy 50 000 Ft + Áfa irreálisan magas összeg egyetlen online kurzusért? Mi van azokkal, akik szeretnének részt venni rajta, de nem engedhetik meg maguknak?

  Tisztelettel,
  Maria

 2. Kedves Maria,

  a kurzus 8 héten keresztül tart, és bár online, ez azt jelenti, hogy az oktató intenzívebben elérhető, mint ha nyolc héten keresztül heti egyszer le lehetne ülni vele pár órára, és ennyi.

  Viszont tény, hogy egy háztartásban nem mindig lehet azonnal előhúzni ezt az összeget. Talán azt a lehetőséget tudom elképzelni, ha valaki szeretne részt venni, de nincs egyszerre pénze rá, hogy — mivel a kiadó rendszeresen (általában évente kétszer) — meghirdeti a kurzust, félretesz erre, és akkor jelentkezik, amikor összegyűlt az összeg.

  Szép hétvégét!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük