Várunk Szövegboncoló kurzusunkon

Szeretnél egy jó, írós csapat tagja lenni?
Szeretnél profi szerkesztőtől kapni visszajelzéseket a szövegeidre?
Szeretnél 8 intenzív hetet szánni az írásra?

Akkor itt a helyed 🙂

 

Ismerkedj meg az írástechnika alapjaival, de ne csak elméleti tananyagokon és cikkeken keresztül, hanem írj, gyakorolj, fejlődj sok-sok feladat és értékes visszajelzés mellett 🙂

Lépj ki a komfortzónádból, próbálj ki sokféle zsáner és narrációs stílust!

8 hét, 16 elméleti cikk, sok-sok gyakorlati feladat, kihívások, sikerélmények, jó közösség, profi oktató – ez a Szövegboncoló kurzus. Idén csatlakozz te is! 🙂

„Tartottam attól, hogy belevágjak, de végül nem bántam meg. Nagyon élveztem a kurzust, és hiányozni fognak a heti feladatok meg az izgalom a visszajelzések előtt. Egy mélypontból rántott ki a tanfolyam, mert csak bolyongtam az írástechnika bugyraiban, és így visszatekintve rájöttem szükségem volt arra, hogy egy profi megfelelő útra tereljen.” (Ren)

2021 szeptemberében indul a következő kurzus.

Itt a helyed, ha
– szeretnéd megismeri az írástechnika alapjait;
– találkoztál már cikkekkel és tanácsokkal, de gyakorlatban is ki akarod próbálni magad;
– ki akarsz alakítani egy írós rutint, nyolc héten keresztül szeretnél írással foglalkozni;
– szeretnél visszajelzést kapni egy profi szerkesztőtől;
– érdekel, mik az erősségeid és miben fejleszd tovább magad.

A Szövegboncoló kurzus az Írástudó Íróiskola egyik alapkurzusa, akkor is bátran jelentkezz rá, ha eddig nem tanultál írástechnikáról, vagy éppen csak belenéztél egy-egy blogbejegyzésbe. Nagy előnye, hogy kérdezhetsz és visszakérdezhetsz, a tanultakat azonnal ki is próbálhatod, és a munkádra rendszeresen kapsz visszajelzést.

Mire számíts a 8 hetes kurzus alatt?
– kiscsoportos az oktatás;
– zárt Facebook csoport a tananyag és a házik megbeszélésére;
– írói gyakorlatok, alapos tananyagok;
– folyamatos, személyes visszajelzés az írástechnikai feladatok megoldására;
– izgalmas beszélgetések a tananyaggal és írástechnikával, írásokkal kapcsolatban.

„A tananyagok feldolgozása és a feladatok megoldása közben azt vettem észre, hogy folyamatosan, szinte naponta írok, ami előtte nem volt jellemző. Megtanultam nem halogatni az ötletek megvalósítását, emellett nagyon jót szórakoztam a feladatok megoldása közben.” (Szabó Zsanett)

Kedvet kaptál? Jelentkezz te is!

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 20.
Kurzus időtartama: 2021. szeptember 13. – november 5.
Kurzus díja: 60 ezer Ft + 27% ÁFA, azaz 76.200 Ft.

Hogyan jelentkezz?

Írj a konyvmolykepzopalyazat@gmail.com, a tárgy mezőbe írd a kurzus nevét.

Írd meg:
mióta írsz,
mennyi idős vagy,
jártál-e korábban kurzusra,
foglalkoztál-e írástechnikával
és csatold egy friss, nyers írásod első 10 ezer leütését

A kurzus oktatója Kozma Réka szerkesztő, esztéta, az Így neveled a regényedet blog gazdája a jelentkezési. A jelentkezési határidő után ő nézi át a jelentkezéseket, és egy hét múlva visszajelzünk. (A szabadságolások miatt most csúszunk kicsit, köszönjük a türelmet.)

„Meghatározó élmény volt számomra a kurzus, mert elindított egy olyan úton, amire mindig is készültem.” (Bodnár Alexandra)

Írj tudatosan!
Írj örömmel!
Szánj időt magadra, szánj időt az írásra – csatlakozz az Írástudó Íróiskola diákjaihoz 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
15 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy augusztus 20-ig ki kell fizetni az összeget? Vagy elég szeptemberig?
  Köszönöm a választ!

 2. Szia! Augusztus 20. a jelentkezési határidő, utána nézi át az oktató az anyagokat, és aki bejutott a kurzusra, annak szeptemberben a kezdésig (13.) kell fizetnie 🙂

 3. „Aki bejutott”? Szóval nem mindenki jut be? :O Meg kell ütni egy bizonyos szintet? Vagy csak az számít ki volt az elsők között?

 4. Kedves Aranymosók!
  Hányan lesznek a csoportban? Lesz -e felső korlát, ami meghatározza az egy főre jutó koncentráció intenzitását.
  Köszönettel:
  L-Gabi

 5. Kedves Balázs,
  minden kurzusunkon van felvételi, így a Szövegboncolón is. Ezért kérünk friss, nem bétázott szöveget, ezt nézi meg az oktató. Az a célunk, hogy mindenki akkor és olyan kurzusra jöhessen, ami éppen aktuálisan a legtöbbet segítheti neki.

  Kedves Gabi,
  igen, legfeljebb 15 fő jár egy csoportba. Szeretnénk megőrizni a kiscsoportos oktatást, és mindenkinek a munkájára reagálni, mindenkivel érdemben foglalkozni.

 6. Esküszöm utolsó kérdések: Ha felvételi van akkor mit néznek meg a szövegeknél, amiket beküldünk? Vagy mi a kizáró ok a kurzusból? A legjobbakat tanítják, vagy akiknek leginkább szükségük van rá?

  Előre is köszönöm a válaszokat!

 7. Kedves Balázs, azt nézzük a felvételin, hogy a beküldött szöveg alapján hol tart a szerző a fejlődésben.
  Minden kurzusnál jó, ha van egy alap, amit változó módon meg tud az ember „szerezni”. Van, aki sok írással és olvasással, van, aki írástechnika anyagok tanulmányozásával. Persze, egyes kurzusokon több tudásra, tudatosságra, tapasztalatra van szükség, máshol kevesebbre. Ebben is segít eligazodni a kurzusok nehézségi szintje, amit az Íróiskola aloldalon a táblázatban látsz 🙂

 8. Sziasztok!
  Sajnos szeptemberre már van egy kurzusom, illetve én is tartok (más témában) néhány oktatást, így az időpont nem jó. Viszont szívesen részt vennék a kurzuson. Lesz később is lehetőség erre? Indul télen is, vagy esetleg jövőre?
  Köszönettel, Mészáros Szabolcs

 9. Kedves Szabolcs,
  a műhelymunkák úgy épülnek fel, hogy egy adott típusú kicsoportos kurzus évente egyszer indul. Jövőre lesz a következő Szövegboncoló, viszont addig is sokféle kurzus közül lehet válogatni, pl októberben lesz pszichothriller, tavasszal pedig fantasy és sci-fi.

 10. Rengeteg író írni tud, és esetleg előadást tartani a saját alkotói folyamatáról. A szerkesztők viszont sokféle szerzővel és szöveggel találkoznak napi nyolc órában, és köztük a tanári potenciállal rendelkezők rendszeresen fejlesztenek írókat. Persze, van olyan szerkesztőnk is, aki egyben író is.

 11. Igen, lehet, viszont ez elég nagy igénybevétel. Akkor érdemes, ha az ember pl munka nélkül van, vagy más okból szabad az ideje nagy része.

 12. Meg annyi kerdesem lenne hogy az idotartam az fix, vagy van hogy elhuzodik, nem egeszen 4-8 het lesz hanem 6-10?

  Koszonom a valaszokat!

 13. Nem húzódik el, mindig pontosan 8 hét a nagy, a kicsi meg 4 hét. A műhelyvezetők pontosan adják ki a feladatokat, és javítják az írásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük