Szerkesztés

Nemrég 100 szavas játékot játszottunk, aminek nyertese, Markó Viktória beküldhetett egy szöveget vagy szövegrészletet a szerkesztői látványpékségünkbe. Ezúttal egy novellát kaptunk, aminek szerkesztése kiváló alkalom arra, hogy beszélgessünk arról, hogy érdemes az új elemeket, fordulatokat előkészíteni, és arról, mikor tekinthetünk kereknek, lezártnak egy rövid történetet.

A szöveget Korom Kata szerkesztő szerkesztette.

Kattints ide és nézd meg a szerkesztést

Viktória, köszönjük szépen a beküldött szöveget! Ha neked vagy bármelyik olvasónak kérdése lenne, írjátok meg kommentben, és Kata szívesen válaszol 🙂

Köszönjük nektek még egyszer a játékot és a szöveget 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
5 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kedves Kata! Köszönöm szépen a javaslataidat. Igen, én is érzem, hogy az E/1 narráció célszerűbb lett volna. Sok fenntartásom volt, mikor átküldtem Nektek. Több bizonytalanságomra és fel nem tett kérdésemre kaptam választ. Nagyon köszönöm! Van hová fejlődni… 🙂

  2. Kedves Viktória!
    Örülök, ha sikerült néhány dolgot egy kicsit megvilágítani! Az jutott még eszembe, hogy ha bizonytalan vagy valamiben, érdemes kísérletezni. Például megírhatod ugyanezt a szöveget E/1-ben és E/3-ban, vagy jelen és múlt időben. Érezni fogod, hogy melyik változat közvetíti leginkább a mondanivalódat. Kísérletezhetsz a nevekkel is. Milyen asszociációkat ébreszt, ha a lányt Ilonkának hívják, Amirának vagy Julie-nek? Ezek a „játékok” nemcsak a konkrét szöveget tudják jobbá tenni, hanem tudatosabbá tehetik a későbbi írástechnikai döntéseidet is. Jó, hogy fejlődni akarsz, mindannyiunknak van hová! 🙂 Sok sikert hozzá!

  3. Kedves Viktória!
    Nekem tetszett a részleted, nagyon erős a hangulata már az első soroktól kezdve, és érdekes a téma is. A felesleges szavak kihúzása viszont jót tett a szövegnek.
    Ha ez egy novella, akkor tényleg zavaróan lezáratlan a vége, de én regénykezdetnek tippeltem, és amennyiben az, úgy kíváncsian várom a folytatást! Sok sikert!

  4. Köszönöm szépen F. H., hogy elolvastad és véleményezted!
    Igen, igazad van, én is érzem, hogy ennek az írásnak nincs pont a végén.
    Valójában nem vagyok biztos benne, hogy novella vagy regényrészlet. Alapvetően novellának szántam, ez tény. 🙂 De szinte azonnal tovább szőtte magát a történet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük