Szeretsz írni? 100 szavas írástechnikai játék

Szeretnéd feldobni ezt a tavaszi napot? Játssz velünk!

A nyertes beküldheti a regénye vagy novellája első 10 ezer karakterét, és szerkesztői tanácsokat kap rá.

A mai százszavas játék témája az információ. Rengeteg írás küzd az alany hiányával, a nem megfelelő mondatalkotással. A mostani játék lényege, hogy szándékosan talányokat gyártunk.
Feladat: Írj meg maximum 100 szóban egy cselekvés magyarázatát vagy használati utasítást, úgy, hogy kihagyod a kulcsinformációt.

Ha kész vagy, akkor hagyj ki egy sort, és visszafelé (!) írd le a megfejtést.

Mutatunk egy röpke példát:

“Először fajta szerint szétválogatjuk, nehogy kárt okozzanak egymásban, majd az első csoportot a helyére tesszük. Fontos az időtartam, a hőmérséklet, és persze a megfelelő anyag használata, hogy elérjük a kívánt hatást. Ha kész vagyunk, akkor vigyük szabad levegőre, sokkal egészségesebb és persze kellemesebb.

 …

(sásom)”

*

Ide, az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalára írd be (akár a sima kommentmezővel, akár a Facebook sávjába.)

Most hosszabb időt adunk, legyen lehetőség gondolkozni:
Határidő:  március 15., kedd éjfél.
Eredményhirdetés: március 18., péntek

***
Egyéb segítség a játékhoz:

– kerüld a sablonos megfogalmazásokat
– írd Wordbe, az megszámolja a szavakat (maximum 100 szó lehet)
– csak egyszer írhatsz, így egy kicsit gondolkozz, mielőtt begépeled
– figyelj a helyesírásra

Jó munkát! Kalandra fel!

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
70 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Ez nem annyira talány, de kávé mellé megteszi:

  Hajnalban, a 47-es főúton, a tízes kilométernél. Köd. Szalagkorlát. Tűzoltók vágták ki.

  (teselabótua)

 2. Vízforraló segítségével felforraljuk a kívánt mennyiséget, s ez idő alatt kiválasztjuk a hangulatunkhoz illő fajtát. Édesítőszereket helyezünk az előkészített csészébe. Kikapcsoljuk a műszert, majd óvatosan, vigyázva testi épségünkre ráöntjük a vizet az alapanyagra. Néhány perc elteltével fogyaszthatjuk az elkészült nedűt, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre.

  (sázáet)

 3. Remélem, hogy megfelel és nem rontottam el a feladatot. 🙂

  A megfelelő kellékeket szétválogatjuk, majd egy lista szerint felhasználjuk őket. Nagyon oda kell figyelni a sorrendre, különösen az állaga miatt, ami megszabott olykor. Ez után betesszük egy forró helyre, majd várunk. Fontos, hogy se túl keveset, se túl sok időt töltsön odabent, mert akkor előről kell kezdeni szinte mindent. Ha kész vagy, akkor érdemes várni, hogy elérje a kellő hőmérsékletet és már kész is.

  (sétüs)

 4. Három kör a szobában, majd vissza-vissza térni, cigifüsttel betemetni, újabb körök. Kibámulni az ablakon, fel-felidézni. Rosszul lenni, várni, fejzúgással feküdni, koponyát alaposan megütlegelni, gyomorgörcsöt kávéval leönteni.

  sédőlepét

 5. A cselekmény előtt ajánlott a kényelmes viseletbe bújás, hogy sokkal kellemesebben végezhessük el a feladatot. Gondoskodjunk arról, hogy közben senki és semmi ne zavarjon bennünket, mert az igazán frusztráló lehet. Keressünk egy kényelmes felületet, ahol nekikezdhetünk a gyakorlatnak. Puha párna és rakaró használata javasolt. Ha mindez megvan, helyezkedjünk el kényelmesen a paplan alatt, fejünket hajtsuk a párnára és hunyjuk le a szemünket. Ha a folyamat nehezen indul be magától, számoljunk magunkban bárányokat.

  (sávla) 🙂

 6. Próbálok mozdulni, de a végtagjaim mozdíthatatlan súlyként hevernek. Fókuszálok, koncentrálok, hol is lehetek, majd lassan néhány ismerősnek ható bútor emelkedik ki a sűrű sötétségből, hogy belém hasítson a felismerés: otthon vagyok, a szobámban fekszem. Egy fájdalmas gondolat hasít végig az elmémen, amely ellen minden egyes porcikám ellenkezik, de félek a valóság keserű felismerése már csak pillanatok kérdése.

  Kicsit oldalra fordítom a fejem, és fürkésző tekintetem megakad a mellettem álló kis éjjeliszekrényen büszkén nyújtózó órán A gondolat, amely az imént még csak egy rossz lehetőségként hatott immár végzetesen kifakadt és fekete átokként terjed szét ereimben, tudatván velem a szörnyű valóságot

  (séderbé)

 7. Végy egy nagy levegőt. (Aztán ne felejtsd el kifújni.) Koncentrálj a lábaidra, hogy állva tudj maradni, és ne ess össze. Amikor választasz, hunyd le a szemed és fohászkodj az összes égbelihez, aki csak eszedbe jut, vagy akit csak el tudsz képzelni. Aztán megnézheted. Hiába pislogsz nagyokat, nem fog megváltozni, amit látsz. Figyelj arra, hogy csak magadban káromkodj. Ne felejtsd el, hogy bármi hasznos lehet, ami csak az eszedbe jut, bár a hörcsögödről szóló történeteket ajánlott mellőzni. Ha vége, ne felejts el kibotorkálni, mielőtt elsírod magad. Fújd ki az orrod, és szedd össze magad! Harmadszorra is nekifuthatsz majd.

  (igéstteré)

 8. Pont 100 szó lett. 😀

  Hálót dobunk az elképzeléseink ugráló nyulacskáira. Sikerült elkapnunk olyanokat, amiket akartunk, de szép számmal akad olyan is, amiről azt sem tudtuk, hogy eddig létezett. Begyűjtjük a háló tartalmát, és elvonulunk egy olyan helyre, ahol senki sem zavarhat meg. A nyulacskáinkat feldaraboljuk, majd összevarrjuk; szétlapítjuk, majd újraformázzuk. Telnek a napok, hetek, hónapok mire elkészülünk egy olyan lénnyel, ami nem hasonlít nyúlra: hat lába van, két feje, hét szeme és szőrtelen. Ideje újra elvonulnunk, hogy korrigáljuk a hibáinkat. Tudni fogjuk, hogy végleg elkészültünk, hiszen a nyuszink odabújik hozzánk; hálásan mozgatja az orrát és a szemeiből szeretetet sugároz. Gyerünk, adjunk neki egy répát.

  (sárí)

 9. Az első használat előtt kérjük, olvassa el a felhasználói kézikönyvet, és kövesse az utasításokat. Ne használja a készüléket, ha sérültnek tűnik vagy használat közben füstöt érzékel. Használat előtt tisztítsa meg megfelelően a kezelni kívánt felületet, mindenféle szennyeződéstől vagy idegen terméktől mentesnek kell lennie. Helyezze el a kezelőfelületet, ügyelve arra, hogy pontosan érintkezzen a sima és egyenletes területtel. A beépített biztonsági funkció csak akkor engedélyezi a használatot, ha a készülék pontosan illeszkedik a kezelni kívánt felülethez. Alkalmazás után megjelenő nem kívánt pirosság esetén ne használja tovább a készüléket.

  (pég őtíneletrőzs)

 10. – Üdvözöljük. Amennyiben légszomja van, kérem, vegyen nagy levegőt, és nyomja meg hívókészülékén az egyes gombot. Kérem, hogy fokozott figyelemmel legyen úrrá keze remegésén. Fogja meg a harapófogót, vagy bármely drótok elvágására alkalmazható eszközt, bal kezével törölje le a csöpögő izzadságot, és önmaga megnyugtatása végett mondja el, mit lát. Figyeljen a légzésre. Tájékoztatom, hogy rendszerünk alkalmatlan az ön által elmondottak értelmezésére, így arra kérem, a legszimpatikusabb színű drótot vágja el. Ne foglalkozzon az óraszerkezet csipogásával. Amennyiben jól választott, kérem, nyomja meg a kettes gombot, és igyon meg egy üveg pezsgőt az egészségünkre. Amennyiben nem választott jól, és telefonkészüléke még működik………

  asátínalatsátah tezekrezsónabbor

 11. Némán térdre borulni a világ hatalmasságának súlya alatt. Számba vetni az életet, s elhatározni magad, miközben minden, mi eddig fontosnak tűnt, gomolygó, sötét masszává olvadva eltörpül amellett a döntés mellett, melyet hoztál. Még egyszer emlékedbe idézni mindent, mi eme földi léthez kötött, majd szemeid behunyva, ujjaid a ravaszra kulcsolni. Elmorzsolni egy apró könnycseppet. Már túl késő van hozzá, hogy megpróbálj véget vetni neki, hiába is tétováznál. Beleborzongsz a tudatba; te irányítod a sorsodat, s szájad az utolsó pillanatban felfelé görbül, ahogy a ravaszt meghúzva, hisztérikusan felkacagsz. Minden üres és sötét. És mikor rád találnak, ott fekszel, megbékélt mosollyal az arcodon.

  (gássokliygnö)

 12. Válasszunk – vagy hozzunk létre – egy genetikailag hozzánk hasonlót, lehetőleg 1:2-es, 1:3-as vagy 1:4-es méretarányban. Elemezzük, hogy milyen hatással vagyunk egymásra, ennek megfelelően dolgozzunk ki megfelelő stratégiát. Határozzunk meg célokat, de a reakciók figyelembe vételével adjuk meg a megfelelő szabadságfokot. Kerüljük a testi fenyítést és a válogatott szitokszavak használatát. Értékeljük az eredményeket, lehetőleg józanul. Bár – bizonyos idő után – ez ne jelentse feltétlenül az alkoholtartalmú italok felszabadító erejének mellőzését.

  (sélevenkemreyg)

 13. Készen volt. De pufi. Mások is elolvasták. Véleményeztek. Nekiláttál hát. Hajnalokig, heti tíz óra alvással. Karcsúsodott. Jobb lett, de rossz volt nézni fogyását, mert te csináltad.

  (sétzsekrezs)

 14. Mindenki másképp csinálja. Egyesek laza kikapcsolódásként tekintenek rá, mások valami misztikus tevékenységként, és van, akinek csak egyfajta kötelezettséget jelent. Ki csendesebben, ki hangosabban végzi, néhányan folyamatosan ficánkolnak közben, mások szinte végig mozdulatlanok maradnak. Olyannal is találkoztam már, aki ordított a végén. Van, akinek hosszú előkészületek szükségeltetnek hozzá, másoknál pedig mintha csak egy kapcsolót nyomtunk volna meg. A többség kettesben csinálja, egy ellentétes nemű, korabeli egyeddel, de sokan szeretik hármasban, akár jóval fiatalabbakkal is. Rengeteg póz és helyszín ismeretes, de szinte mindenki ágyban fekve végzi. Az emberek zöme besötétít és levetkőzik, mielőtt hozzálát. Átlagosan hat-nyolc óráig tart.

  (sávla)

 15. Kiválasztjuk azt a tubust, ami lehetőleg még nem száradt be. Ezután lecsavarjuk a tetejét, magunkhoz emeljük, majd számtalanszor áthúzzuk vele a szálakat. Finom mozdulatokkal, gondosan a tövétől a hegyéig, hogy mindenhol befedje. Közben nagyra tátjuk a szánkat, mert máskülönben nem sikerülhet a művelet. Ha nem volt elegendő a mennyiség, a kupakját újra és újra megmártóztatjuk a feketeségben, majd megismételjük az egészet. Végezetül megcsodáljuk magunkat a tükörben, és ha elég sötétnek és sűrűnek ítéljük meg, kiváló munkát végeztünk.

  (sázoláripsallipmezs):)

 16. Ez nagyon jó kis feladat, remélem nem rontottam el =)

  „Tihanyból származom. A világon 39 fajtám ismert. Akár negyven, de ötven évig is élhetek. De ha jó szívvel vigyáznak rám, a nyolcan évet is megélem. Kékeslila és zöldes ezüstös színek vannak rajtam. Bírom a fagyot és a szárazságot is. Kis szorgos döngicsélő vendégek sora kényeztet engem.
  Sokan szeretnek, ételekbe, italokba. De legtöbb embert teaként kényeztetem.
  Étkezési célra is jó vagyok, de leginkább az orvoslást segítem. Vajon ki vagyok?

  (aludnevel)”

 17. Fogod a fejszét, és lesújtasz vele, újra és újra, tiszta erővel, minden indulatoddal. Szilánkok röpködnek szerteszét, recsegve, szakadva, a kemény szövet nyekeregve adja meg magát. Vágd tovább! Az egykori élő szervezet így aprózódik sokfelé. Ezután tűzbe veted a darabokat. A lángok felemésztik munkád minden árulkodó jelét. Egy élet véget ért, szemed csak a füsttől lábad könnybe. Fegyvered most ismét a sufniban várja, hogy lesújthasson egy újabb tönkre.

  (ságávaf)

 18. Nagyon féltem. Ez nagy pillanat nekem, főleg úgy, hogy ennyire fiatal vagyok. Nem tudtam, hogy mennyire fog fájni. Mikor elővette és megmutatta; nagyon megrémültem, hatalmas volt. Nem tudtam elképzelni, hogy az, hogy fog beférni, oda!! Azt mondta, hogy nyissam nagyobbra, hogy könnyebben hozzám férjen, aztán figyelmeztetett, hogy elkezdi. Megfeszítettem az egész testemet és szorosra zártam a szemem. Mikor bent volt, egy pillanatra megállt és megkérdezte, jól vagyok-e. Egy aprót bólintottam, majd folytatta. Éles fájdalom hasított belém, a szemem sarkából megláttam a vért, de úgy tudom az ilyenkor normális. Ezután óvatosan kihúzta, majd rám nézett, és megsimította az arcomat.

  (sázuhágof)

 19. Gyűjtsük csokorba mindennapi cselekvéseink sorozatát, hisz anélkül nem biztos, hogy sikerrel járunk. Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy képzeletünk szárnyaljon, s keveredjék abban a fura, groteszk világban vágyainkkal, terveinkkel, és félelmeinkkel, melyeket csupán mi, egyedül mi ismerünk. Vegyük tehát ezeket is hozzá, és hagyjuk, hogy egy ismeretlen erő összekuszálja nekünk oly módon, ahogy arra soha senki és semmi nem képes. Nem kell attól tartani, hogy nem elég dús a fantáziánk, vagy nem látjuk majd magunk előtt.
  Így kapjuk meg azt a varázslatosan félelmetes, vagy épp gyönyörűséges történetet, melyen aztán ébredés után merengünk csendben, míg csak elménk vissza nem tér a reális világba.

  (molá)

 20. Bekapcsoljuk a számítógépet és megszüntetjük magunk körül a külvilágot. Alkalmakkor ennek segítségéhez elindítunk egy zenét, ami illik a hangulatunkhoz vagy az elkövetkezendő témához. Ezután megnyitjuk a felületet, amin dolgozni fogunk. Először elmerengünk, visszagondolunk az előzményekre, összeszedjük további gondolatainkat, és nagyot sóhajtva munkához látunk.

  (sárí)

 21. Mélyeket sóhajtasz. Nagyon fáj, de erre még a dolgok előtt kellett volna gondolnod, nem? Tudtad, hogy mi lehet a vége a túlzott hedonizmusnak. Nem hallgattál a józan eszedre, hát most viseld a következményeket! Mély levegő, és nyomj erősen! Már majdnem kinn van! Erősen megmasszírozod a pocakodat, hátha az megkönnyíti a folyamatot. Már érzed, hogy mindjárt kinn van. Egy utolsó, erős tolás, és már vége is. Megkönnyebbülten dőlsz hátra, majd megtisztogatod magad és lehúzod.

  (sédekerkézs)

 22. „Amikor a test és a lélek összhangban együttműködik, mégis külön utakon jár. A szellem kalandos kirándulásokat tesz olyan helyeken, ahová ember még nem tette be a lábát, mégis úgy érzi, mintha több ezer órát töltött volna már ott. Eközben a test mechanikus mozdulataival ismerős mintákat fest, próbálja lemásolni a gondolati hullám minden apró részletét, visszahozva azt a csodát, ami egyedi és sokszor megismételhetetlen. Csak és kizárólag a megfelelő összhang együttes ereje képes arra, hogy létrejöjjön a csoda, ami másokat is magával ragadhat az ismerős ismeretlenbe.”
  (sárí vítaerk)

 23. Ha nehezen csúszik bele, nedvesítsük meg szájjal vagy kézzel. Próbálkozzunk kitartóan, türelmesen. Ha végre sikerült, jöhet az első döfés.
  (sárrav)

 24. Ha nehezen csúszik bele, nedvesítsük meg szájjal vagy kézzel. Próbálkozzunk kitartóan, türelmesen. Ha végre sikerült, jöhet az első döfés.
  (sárrav)

 25. Lépj oda mellé, de ne egy irányba nézzetek! Erőteljesen markold meg a lábát, és simítsd végig a föld felé! Ha jól csináltad, fel fogja emelni. Egyik kezeddel tartsd meg behajlított állapotban, de közben készülj arra, hogy ráun, és testsúlyának felét lassan az irányodba dönti. Szeretsz súlyzózni? Tessék! Másik kezeddel gyorsan dolgozz! Távolítsd el a sarat és a megrekedt kavicsokat! Közben ügyelj arra, hogy a fejed véletlenül se kerüljön a hátsója közvetlen közelébe! Jobb esetben valami meleg csapódik az arcodba, rosszabb esetben a sürgősségin kötsz ki. Kész vagy? Helyezd vissza lábát a földre! Finoman! Vagy lábujjad látja kárát.

  (sárapakatap)

 26. Ne nézd az órát, az úgysem teszi könnyebbé. Helyette inkább gondolkozz az élet értelmén, esetleg énekelj egy dalt magadban (a helyszíntől függően akár hangosan is teheted). Amennyiben olyan szerencsés vagy, hogy egy könyv vagy a telefonod társaságában végzed ezt a cselekvést, használd őket nyugodtan. Abban az esetben, ha nincs semmi, amivel szórakoztathatnád magad, malmozz, vagy oldj meg matematikai példákat a fejedben. A lényeg, hogy miután megérkezett az, aki miatt e cselekvést végezned kellett, szidd le őt hangosan, és ígértesd meg vele, hogy soha többet nem hoz ilyen helyzetbe.

  (sázokaráv)

 27. Idézd fel egy ismerősödet! Nagymamád is lehet. Ruházd fel mindenféle különc tulajdonsággal! Visszataszító is lehet. Alkoss neki nála is karakteresebb ismerősöket! Építs köré egy világot, amely allegóriája lehet mostani világunknak! Dobd bele főhősödet a mélyvízbe! Üsd-vágd, gyötörd, törd kerékbe! Ez alatt a legkisebb együttérzést se mutasd iránta. Üldözd akár egész életén át! Ha ezzel nagyjából készen vagy, hagyd állni kreálmányodat. Kis idő múlva vedd elő, és segédekkel boncoltasd miszlikre. Utána férceld össze, alkosd meg újra, ha még nem esett szét teljesen! Végül szedd össze bátorságodat, és keress egy „Kiadó” fedőnevű, sikeres, izraelita kereskedőt! Előtte ajánlatos, hogy szert tegyél némi hírnévre.

  (sáríynéger)

 28. Csalás és megtévesztés (szemfényvesztés!), majd bosszú és őrület rothadó gyümölcse a rejtélyes, tengermélyen morajló teremtmény. Bőgő hangja hívó szavára hétévente vesztébe rohan hét bak és hét bakfis: útvesztőjének éjvörös belsejében a múló élet halovány fénye sem pislákol ártatlan mecénásként.

  A szakadatlan siralom hordozóinak rögös útját követve, egy emberöltő után sejlik fel a szűnni nem akaró kétségbeesés mezsgyéjén az egyetlen ifjú, aki oroszlán szívén és ragyogóan villanó kardján kívül mással van felszerelve: a szívet szerelem sújtja, az elmét szakadatlan gombolyag vezeti.

  Félve rebegheted, vajon mi lesz?

  (esélögem zsoruatóniM)

 29. A projektet általában nem a megrendelő ötletei, hanem annak magasabb rangú képviselője szerint hajtják végre. Először a megrendelő kényelmesen elhelyezkedik a legújabb technológia szerint felszerelt, neves formatervezők által megtervezett ágyon, amiről az egész projekt alatt kényelmesen figyelheti az eseményeket, és ha kell, akár fel is ülhet, hogy a mérnökök munkáját megkönnyítse. A vezető mérnök utasítása szerint a többi szakember úgy igazítja kameráját, hogy csak egy kis rész maradjon az objektív gyújtótávolságán belül. Ez a terület különböző eszközökkel felnyitásra kerül. A törtfehér ládikában különösen ügyelni kell arra, melyik vezetéket vágjuk el. Amennyiben hibázunk, nagyobb kárt okozhatunk, mint amiért a projekt elindult.

  (tétűmyga)

 30. Használd üzemszerűen, hogy túlélje a tervezett élettartamát. Dokumentáld a karbantartásokat és a felújítást. Ne kételkedj az általános jogszabályok alkalmazásában speciális területen. A biztonsági előírások papíron teljesülnek, így elutasíthatod a mérnök gyanújának kivizsgálását. Profitorientáltan cseréld olcsóbbra, és ne tölts időt más rendszerelvek mérlegelésével. A pótalkatrészek rendelését halogasd. Véletlenszerűen változtass a megszokott rutinokon. Az összeszokott személyzetet engedd el vakációzni, és hívj elméleti szakembergárdát kísérletezni. Kerüld a meteorológiai és szeizmológiai jelentések olvasását. Az évszázad legnagyobb viharában nincs térerő, pedig a főmérnök tudná, hogy kattog, azaz elmozdult. Nyikorog, tehát kifolyt. Hevül, vagyis ég. Hidd, hogy a természet összeesküdött ellened! Magától robbant fel.

  esézédiőle afórtzsatak imezü

 31. Maradj csendben. Érzed már? Még nem? A benned lüktető, folyamatos kíváncsiságot, amely a leglényegibb részedből tör elő? És most? Akkor itt vagy. Figyelj. Hát te nem akarod tudni? Nézd úgy, mintha először látnád. Hallgasd úgy, mintha először hallanád. Csodálkozz. Ugye, milyen jó? Érezd a szédülést, az emésztő űrt, melyet betölthetsz, ha hagyod, hogy ezernyi apró, rétegeibe rejtett kicsiny őrzeménye eljusson hozzád. Nem érted? Én sem. De ne csüggedj! Olyan gyönyörű, olyan fondorlatos, olyan igaz, csak arra vár, hogy tanúja legyél. Most pedig légy nagyon türelmes magadhoz. Ne add fel. Te is része vagy.
  (esézedeflef gáliv a)

 32. Éppen száz lett. 😀

  Rég nem jártam erre, és most annyira boldoggá tesz, hogy megint ezen a jól ismert helyen lehetek. Mint, aki végre hazatért. Örömmel dőlök hátra a széken. Egy pillanatra becsukom a szemem és elmosolyodok. Magamba szívom az oly jól ismert illatokat. Még nincs itt rajtam kívül senki, siettem, hogy el ne késsek. Fontos, hogy az első pillanattól az utolsóig a helyemen üljek. Néhány percen belül elkezdenek szállingózni az emberek, újabb illatokat hozva magukkal. Kialszanak a falon lévő hangulatlámpák, és a korábbi csendet dübörgő kép- és hangorgia váltja fel. Most még zavar, de tudom, hogy mire elkezdődik, amiért jöttem, addigra pont megszokom.

  sázizom)

 33. Próbáljuk megtalálni a hozzánk illőt. Nézegetjük, tapogatjuk, elrakjuk, elővesszük, foglalkozunk vele, hagyjuk, hogy érzéseket ébresszen bennünk. Elrepít minket, függővé válunk, többet akarunk. Még többet.

  (kevynök)

 34. Lassan, tétován kezdődik, aztán hirtelen minden felrobban. Összeakadnak, és vad tánc kezdődik. A légzés felgyorsul, az ajak megremeg. Ölel és szorít, levegő után kap, majd sóhajt. Pillák rebbennek, az arc lángokba borul – minden annyira intenzív, mintha nem is e világi lenne, de nem ér véget. Újabb tangó kezdődik, és egy ujj lebarangol a nyakon. Egy másik puha tincsekbe akad, egy harmadik pedig eltűnik egy kopott zöld anyag alatt. Majd a szem kipattan, a pillanat megszakad; de a légzés még mindig szaggatott, bár hallgatag.

  \\ sázólokósc

 35. Nyitott szemmel álmodni? Igen! Lebilincselő élmény, mit az alvó emberek sohasem fognak átélni. De te és én… mi mások vagyunk. Pislogni sem merünk, hiszen félünk, hogy a gyönyörű képek – mik fogva tartanak bennünket az elejétől kezdve – elillannak, tovatűnnek a semmiben. Az álmok földje kopár síkság ehhez képest. Ám ez… ez százszorta többet ígér! Lélegezni is alig merünk, nehogy elhalkuljanak a fülünkben dübörgő hangok. Hajtjuk magunkat előre, beszippantva mindent, mit szemünk lát, nem törődve a lámpa nyújtotta fénymennyiség csekélységével. És a hajnal megjelentével, mikor mások ébredeznek, mi üdvözült mosollyal nyúlunk el takarónk alatt, miközben arra gondolunk: tökéletes vége lett…

  (sásavlo iakazsjé)

 36. Titkok őrzői, egymás után sorjázó jelek. Magánhangzók, mássalhangzók, jó, hogy ismerem a jelentésüket. Nézem őket, és miközben messze repítenek, megszűnik számomra az idő és a tér, nem köt semmiféle korlát, enyém az egész világ. Egyszer rég volt korok hőse lehetek, sosem volt, vagy egykor élt emberek köszönnek rám, máskor meg a jövőben járok, csillagok közt kószálok, álmok elevenednek meg, mesék, csodák életre kelnek, ha leülök mellé, vele foglalkozom. Szomorúságom messze fújja, jókedvem, ha elhagyna, visszahozza. Hozzá fordulok mindig, ha valamit nem tudok. Nincs nála hűbb barát, soha nem hagy cserben, kérdéseimre választ ad rendben. Nem titok már, ez az…
  sásavlo

 37. Amikor eldöntötted magadban, hogy megteszed, akkor még jó ötletnek tűnt. A szüleid elutaztak a hosszú hétvégére pihenni, de te nem akartál menni, mert úgy érezted itt az idő. A kedvesed nem türelmetlenkedett, de te láttad a szemében a kimondatlan vágyakozást. Utána olvastál könyvekben, tájékozódtál a netről, és az a teljesen bensőséges dolog egyre kevésbé vonzott téged. Azon az estén meg akartad mondani, hogy te nem állsz még készen rá, de a gyertyafényes vacsora, a pohár bor, és a becéző szavak hatására mégis megtörtént. Az élmény sokkal jobb volt, mint ahogy vártad. Most már örültél neki, hogy megtetted.

  esétzsevle géssezüzs a

 38. Sorakoztasd fel őket alakjuk és problémájuk súlyossága szerint. Ezen eltöprengve válaszd ki a legmegfelelőbbnek tűnő harci eszközt. Ha igazán precíz akarsz lenni, húzz fel valamilyen védőfelszerelést is. Aztán a számodra megfelelő jellegű hígító anyaggal küzdd át magad rajtuk. Mindig csak egyre figyelj, és ne hagyd, hogy a kihívás nagysága megrettentsen. Tudd, hogy egyes alanyoknál az elme meglehetősen nehezen tűri ezt a feladatot, így ha ezt tapasztalod, foglald le valamivel a gondolataidat, vagy keress egy társat, akivel megoszthatod a feladat terhét.
  El ne felejts a végén is hígító anyagot használni, majd pedig pár órára állítsd katonás rendbe őket.

  (sátagosom)

 39. A kezdete: üres, fehér szoba. Kezünkben számtalan színű, formájú és minőségű ecset, arra várva, hogy színesre mázoljuk a snassz falat. Jellemző a buzgó lelkesedés, és gondolatoktól terhes fej. Közepe: világok teremtése és romba döntése, kalandok, fájdalmak és szerelmek átélése. Hosszú, kínzó gyötrelem, amit néhol tea, kávé, cigaretta és egy marék haj kitépése ízesít, némi örömkönnyel meghintve. Vége: Meghatározhatatlan. 1. A teljes letargia, depresszió, életuntság. A végső feladás harmadik fázisa, ahol a „festő” többé nem érti a létezése értelmét (az első kettőn már a középső szakaszban átesett. lsd. alkotás). 2. Örömujjongás, vállveregetés, nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása. A „festő” újabb szobát kezd.

  (sárí)

 40. Az apró, szürke maradványokat legelőször el kell távolítani. Óvatosan és lassan csináld, különben összepiszkolsz mindent. Az alapozás a legfontosabb. Kell egy alacsony talapzat, ami közé tedd be a puhább darabokat. A tetejére kerülnek a kemény részek. Bizonyosodj meg róla, hogy megfelelőek-e az arányok és stabil-e az építmény. Ha úgy érzed rendben van, akkor adj neki szikrát. Várj, figyelj, és hagyd, hogy magával ragadjon a piros, narancs-, és citromsárga lángok lélekmelengető tánca.
  (sákarzűt)

 41. Először is, szintünknek megfelelően válasszuk ki a művet, majd a műszerhez lépés előtt tekintsük át. Ezt a lépést feltétlen végezzük el! Ez után, a műszeren először próbáljuk meg lassan, az alapokat végigvéve megfigyelni a ritmust, majd az elejétől, kis részenként gyakorolva és azokat összekötve folyamatosan a memóriába táplálni a művet. Hosszadalmas művelet, ezért eleinte kis művekkel kezdjük! Később a kellő kiegészítésekkel a megfelelő ütemhez igazodva először lassabb ritmusban majd egyre gyorsítva a tempón, szólaltassuk meg a műszert, a mű szerint. A fokozatosság, és az állandó gyakorlás fontos része a műveletnek. Kitartás! Kis állhatatossággal, remekműveket hozhatunk létre!

  (sélénez)

 42. Először is találd meg a számodra tökéletes példányt, a cél, hogy te igazán boldog légy. Aztán: elengedhetetlen, hogy a kellő mennyiségű élelemről mindig gondoskodj, ezzel alapozhatod meg a stabil egészségi állapotot. Továbbá alapfeltétel a megfelelő mennyiségű testi érintkezés, ettől lesznek mindig jó kedélyűek, együttműködők. Érdemes időnként színt vinni a hétköznapjaikba, némi hangulat fokozással, piszlicsáré dolgok fölnagyításával vagy egy-egy kiadós hisztéria avagy röhögés biztosításával. (Ki-ki egyéniségének megfelelően.) Fontos, hogy ezek az érzelmi kiugrások mindig kezelve legyenek, azaz a hangulat fokozás után érdemes a fenti két alap igényt kielégíteni. Így lesz mindig egészséges és hosszú életű.Jó szórakozást hozzá!

  (sátísatu italánzsah kaifréf)

 43. Alkalmazható a kamaszkor küszöbén fellépő problémák megjelenésekkor, gyermeki viselkedés tüneteinek csillapítására. Nyomokban szomorúságot, csüggedtséget tartalmaz, így a gyermekektől elzártan kell tartani. 15 éves kor alatti használata büntetendő. Hatása minden személyre különböző, mennyiségtől függően léphetnek fel mesefilm-rohamok, focimeccs-hullámok. Mellékhatásként valószínű a munkahely, háztartás és a számlák kezelésének megjelenése. Rendszeres szedése függőséget okoz, mely egy vissza nem fordítható folyamat. Használata előtt mindenképpen keresse fel szüleit, kérdezze nagyszüleit.

  sáláv éttőnlef

 44. Válaszd, amelyről úgy érzed, tökéletesen passzol hozzád! Fontos, hogy kényelmesen elhelyezkedhess benne, kezed-lábad megfelelő szögben és a választott darabhoz passzoló mértékben gyakorolhasson nyomást adott eszköz adott pontjaira. Gratulálok, mostantól társak vagytok!
  Ellenőrizd minden rendeltetésszerűen működik-e! Lényeges, hogy az elvárt kívánalmak teljesüljenek, ezzel ugyanis életeket menthetsz! Minden érzékszerved élesítsd be és összpontosíts! Figyelmed egy percre se’ lankadjon! Ez úgy a saját, mind a környezeted szempontjából kulcsfontosságú.
  Tudd, hogy ezen az úton mindannyian egyediek, különlegesek vagytok! Minden csakis az odafigyelésen múlik! Érzékeld önmagad, társaid, a világot és tartsd be a Három F – szabályt: figyelem, fegyelem, felelősség! Légy tudatos!

  (sétezevótua)

 45. Gondosan kiválasztod, hogy csalódásnak nyoma se legyen, majd felütöd. Bele pillantasz. Rájössz, ismét rád talált. El fog az a kellemes, gyomorszorító érzés, a pillanat, amikor bele merülsz, eltávolodsz a külvilágtól, egyenesen a fellegek közé. Az agyad kikapcsol, eltűnsz az érzések és a lehetőségek tengerében. Végül mikor abbahagyod, mintha álomból ébrednél, a csalódottság érzése végül maga alá gyűr. De boldog vagy, hogy már ez is a lényed egy fontos része.

  /sásavlo/

 46. Elfog az izgalom. Ezt vártad egész héten, és végre eljött az alkalom. Visszagondolsz az előzményekre, az utolsó, mindent felkavaró mozzanatra, és ismét eláll a lélegzeted. Igaz lenne? Mennyi kérdés, mennyi lehetséges kimenetel…
  Gyorsan bekucorodsz a kedvenc foteledbe, magadra húzol egy takarót, és kéztördelve bekapcsolod a tévét. Ügyelsz rá, hogy most senki se zavarjon. Megszünteted a körülötted lévő világot, és egy perc alatt már valahol egészen máshol vagy. Mereven a képernyőre meredsz, és nem hiszed el, amit látsz.
  Vége van. Máris? De hiszen, csak most kezdődött. Újabb hét, újabb várakozás. Mégis minden egyes perce megérte.

  (sézén tazoros)

 47. „Egészség és kényelem tíz év garanciával! A legjobb befektetés Önnek! Vegye meg ma!”
  – Pocsék. Inkább fess képeket!
  – Ecset és vászon nélkül?
  – Használj szavakat! Erősebbek, mint a festék.
  „Belül acélerdő, kívül selyemtenger. Formája az Ön alakját követi. Megéri mindent beléfektetni!”
  – A te szádból hiteltelen. Legyenek szereplőid, alkoss karaktereket!
  „Dóra harminc éves, szingli jóga oktató. Szereti a munkáját, de…”
  – Erre nincs idő. Férjen bele minden két mondatba!
  „A lelkemnek mindig kikapcsolódás, ha jóga órákat adok, de az izmaim néha kegyelemért könyörögnek. Ilyenkor is folytatom, mert tudom, hogy ha este majd hozzásimulok, a testem is boldog megnyugvásra lel.”

  (lórcartam gye tomálkeróidár ój jrí nagyoh)

 48. Lehet ezt elektronikusan vagy hagyományosan. Az elektronikust nyomkodni kell, hogy megjelenjen, és ha jó sorrendben nyomkodsz, értelmes ötletet láthatsz a képernyőn.
  A hagyományos két különböző dolog, az egyiket rá kell nyomni a másikra, majd húzni kell különböző irányokba hogy megjelenjen a várt eredmény.
  Sokat használják a másodikat iskolákban és hivatalokban, de mindenhol megtalálható az első. Ha nagyon jól csinálod, akár híres vagy gazdag is lehetsz.
  (sárí)

 49. Forró nyári nap végén, ha már kellemes a hőmérséklet, és a virágzó fák, cserjék mézédes illatukat árasztják felénk, ezzel a tevékenységgel különös élvezethez juttathatjuk magunkat. Az élvezet annál nagyobb, minél kellemesebb társaság körében végezzük. Izzítás után vigyázni kell arra, hogy tovább égjen a láng, de ne túl hevesen, mert ami fontos lesz számunkra, az a parázs. Ezt kell őrizni mindvégig, fontos a mennyisége és a hőfoka. Kevés vagy nem elég magas hőmérséklet esetén a végeredmény élvezhetetlen. Ideális esetben az előkészített finomságokat a parázs fölötti rácsra helyezve, és megfelelő ideig ott tartva, forgatva percek múlva mennyei illat árad – elkészült a vacsora!

  (sézellirg)

 50. Erősen koncentrálunk az előttünk lévő tárgyra, miközben valami pozitív dolgot próbálunk kitalálni. Fontos, hogy a velünk szemben ülő magabiztosnak lásson bennünket. Egy kis halandzsával még kedvezőbb eredményt érhetünk el, és persze borravalót is. Felemeljük a kezünket, majd tetszőleges – erősen ajánlott a körkörös – mozgásokat végzünk a tenyerünkkel a tárgy körül. Ezt az állapotot öt percig tartjuk, majd folytatjuk a halandzsázást. Ha a velünk szemben ülő meggyőződött róla, hogy profik vagyunk, hazudunk és elkérjük a pénzt.
  (sálsój)

 51. A napsugár melengeti az arcom, ahogy beszívom a föld illatát és leteszem a kezemből a ládát. Tele van színes virágokkal. Árvácskák, tulipánok, ibolyák, nárciszok. Élénk színekben ragyognak. Egy pillanatig körbenézek, és meglelem a tökéletes helyet. Fogok egy ásót és beleszúrom a földbe. Kifordítom a földet és mellé térdelek. Kiszedegetem a gyomok gyökerét, majd a kezembe veszem a cserép sárga-lila virágú árvácskát. Megszemlélem a bársonyosan puha szirmokat. Kiveszem a cserepéből a tövénél megfogva. Megnézem, de nagynak tűnik a gödör, ezért visszaszórok egy kis földet, aztán bele helyezem a virágot. Betemetem, majd fogom a kis zöld locsolót és megöntözöm vele az árvácskát.

  sétetlÜ

 52. Nagyon kell vigyáznod rá, különben gyorsan elillan. Gondos felhasználást igényel, mert az elvesztegetett helyére sosem kerítesz újat. Fizetőeszközként kapod, élményeket és boldogságot vehetsz rajta, de magányra és ürességre is költheted. Nem teheted félre későbbre, csak akkor takaríthatod meg, ha feléled. Sosem tudhatod, mennyi maradt belőle, ha elfogy, vele veszel.

  (őid)

 53. Ne a fejét fogd! A bal kezedet tedd a nyakára. Óvatosan, ne fojtsd meg! Igazítsd meg rajta az ujjaidat, lazán, egyiket a másik után. A oldalánál fektesd a combodra. Ne szégyenlősködj, a hátát szorítsd magadhoz! A másik kezedet csúsztasd le a testére. Így jó lesz, kezdheted. Mozogjanak azok az ujjak!

  (rátig)

 54. Helyezzük fel egy felületre. Gondoskodjunk róla, hogy a procedúra maximálisan steril módon menjen végbe.
  Applikáljuk le tetszőlegesen a részeket.
  Ügyeljünk rá, hogy ne történjen váratlan csöpögés. Ha mégis, fokozott precizitással, pánik mentesen haladjunk tovább a folyamattal.
  Ha már ízlésünknek megfelelő produktumot látunk, mosolyogjunk rá – küldjünk pozitív energiákat és fejezzük ki szeretetünket.
  Amint úgy érezzük megfelelő mértékű szeretettel töltöttük meg, helyezzük el részenként az előre helyszínre preparált zsákokba. Minden további lépés a találékonyságon múlik.
  Ajánlott a végtermék(ek) visszafogott, szolid küllemének megtartása, a túldíszítés meghiúsíthatja a folyamat sikeres végkimenetelét.

  (gássokliyg sosálobaradleF)

 55. Esik? Jó.
  Először is melegíts be. Ne hagyd ki a térdízületeidet sem. Nyújts. Amikor az első villám átcikázik a haragos égen, eljött az időd. Fuss. Úgy hallottam, ezen a vidéken minél nagyobb az égiháború, annál jobbak az esélyeid. De te ne törődj az arcodba vágó esőcseppekkel, rohanj egyenesen kelet felé. Amikor a vihar lecsendesül és meglátod a tarka utat, sprintelj felé. De jól vigyázz, mert könnyen eltűnik előled, ha nem vagy elég gyors. Ne ess ki a ritmusból. Lélegezz. Szájon be, orron ki. Most dől el minden. Amint meglátod az őrt, nyertél.

  (técsnik nókirpel a gem dlálat naygoh)

 56. Mielőtt elkezdené, kérjük, készítsen maga mellé valami harapnivalót, és egy kis innivalót. Lehet, hogy órákon keresztül nem fog tudni elmozdulni, ezért felhívjuk figyelmét a kényelemre. Ajánljuk, hogy egy-két párnát, és egy takarót vegyen elő és helyezze őket úgy, hogy komfortérzetét kielégítse. Mielőtt elhelyezkedik, vegyen a kezébe egy papír zsebkendőt, hiszen jól jöhet, ha már nem bírja tovább. Végezetül, helyezze magát kényelembe, és engedje szabadjára fantáziáját. Figyelem! Más tevékenységet ne folytasson egy időben, ha még nem végzett, mert figyelemelterelő lehet, ezért kérjük, hogy a főzést, a mosást, vagy más balesetveszélyes tevékenységet halassza más időpontra. Jó szórakozást kívánunk!

  (sásavlo)

 57. Az elszántság és az őszinte vágy nagyon fontos. Erősebbek kezdhetik direkt módon, bizonytalanabbak elő is készíthetik a terepet. Számtalan kivitelezési módszer közül választhatunk az egészen egyszerűtől kezdve a kreatívabbakig, de általában minél egyszerűbben tesszük, annál jobb. Számítsunk nehézségekre: a visszakozás és megfutamodás iránti vágy az utolsó pillanatokban felerősödhet, de nem szabad, hogy ez eltántorítson bennünket. Kézremegés, sírás, szemlesütés előfordulhat, de a megkönnyebbülés garantált.

  (séréktanáscob)

 58. Lehunyom a szemem, megpróbálok befelé figyelni, ellazulni, kizárni a külső zajokat. Majd rájövök, hogy csend van körülöttem, de mégis hangzavar. Főleg az agyamban nem szűnik a kattogás. Az orromon veszek egy mély lélegzetet, és újra megpróbálom. Hiába. A gondolatok százfelé cikáznak, szinte megőrjítik az embert.

  /óicátidem/

 59. Hosszú folyamat, amelyet minden egyes nap meg kell tenni, ha eredményt akarunk. Életünk végéig képesek vagyunk végrehajtani. Jó segédeszköz lehet egy könyv vagy az internet megfelelő használata. Szorosan hozzátartozik a rendszeres gyakorlás. Megnehezítheti bármilyen zavaró tényező, például: fejfájás, hangos zaj vagy fáradtság.

  (sálunat)

 60. Kellemetlen. Századszor is végigpörgeted a mobiltelefonod galériáját, úgy téve, mintha valami fontos ügyet intéznél. Láthatatlan akarsz lenni, csak senki ne nézzen rád furcsán, amiért egyik lábadról a másikra állsz. Arra gondolsz, miért épp most járnak erre ezek az emberek? Csak nehogy valami ismerős járjon erre! Lopva pillantasz fel, nehogy szemkontaktusba kerülj valakivel. A galériáról az üzentekre váltasz, a régi beszélgetéseket olvasod vissza, és várod, hátha jön egy új, ami felment ebből a helyzetből. A lábad zsibbadni kezd az egy helyben ácsorgástól, de néhány lépést odébb menni, és aztán megint megállni nagyon kínos lenne, így inkább nem teszel semmit. Állsz némán, mozdulatlanul.

  (sázokaráv)

 61. Az első lépés mindenféle képpen az, hogy találj egy neked megfelelő témájút. Ha ez nincs meg, az egész elbukik. Ez után nyisd ki.  Lehetőleg az elején, mert annak nincs értelme, ha hátulról teszed azt. Közben helyezkedj el a kedvenc kanapédban, és csak dőlj hátra. Aztán kezd el. Szóról szóra haladj, és hagyd, hogy a képzeleted kibontakozzon. Ez után már csak élvezd.

  (sásavlo)

 62. Első lépésként óvatosan fúrjunk ki mindkét oldalán lyukat, majd erős mozdulattal fújjuk ki a belsejét. Mossuk le, öblítsük ki és hagyjuk száradni. Ezután tetszés szerint válogassuk meg a színeket a díszítéshez, kezdőknek ajánlott a saslik pálca használata is, ezt keresztülhúzva a lyukakon precízebb és könnyebb munkát érhetünk el. Ha végeztünk, ismét a szárítás következik. Otthoni dekorációként fonallal felakaszthatjuk vagy barátoknak, rokonoknak ajándékozhatjuk.

 63. A három résztvevő helyet foglalt a kör alakú asztalnál. Megfogták egymás kezét és lehunyták a szemüket. Pár pillanat múlva hideg borzongás futott végig rajtuk. Ekkor az egyikőjük halkan kántálni kezdett, mire az asztalon fekvő öreg fatáblán megmozdult az üvegpohár. Egymás után nyitották ki a szemüket és dermedten nézték, ahogy a pohár lassan egyik betűről a másikra siklik. Rövidesen kirajzolódott előttük a félelmetes név. A szobát megvilágító négy gyertya egyike hirtelen elaludt. Ijedten egymásra pillantottak. Tudták, hogy immár nincsenek egyedül.

  (sézédimellezs)

 64. Kedvelik a kis mélyedéseket, árkokat. Először ágyazzunk meg nekik, és készítsünk oda számukra egy kis ennivalót. Ezt követően fektessük le őket, egy-egy helyre öt-hatot, és gondosan takargassuk be mindegyiket. Végül ne feledkezzünk meg rendszeres itatásukról sem. Időről-időre érdemes fekhelyüket rendbe tenni, ezt rendszerint meghálálják.

  (sétevósrob)

 65. Végrehajtásához használhatunk a háztartásunkban fellelhető anyagokat. Keressünk egy lyukasat, vágjuk a számunkra megfelelő darabra, majd csúsztassunk beléjük egyet-egyet a kiválasztott példányokból! Ezután kössük be mindkét végét, hogy szaloncukorformát kapjunk! Következő lépésként hántsuk le néhány külső héjat, közben ügyeljünk a könnyeinkre, végül helyezzük a helyére a csomagokkal együtt! Főzzük meg! 10 perc elteltével már biztosan jók lesznek. Hűtsük le, és csomagoljuk ki az egyes darabokat! Kosárba téve az ünnep nagyszerű díszeivé válnak.

  sétsefsájot

 66. Pont száz szó lett 🙂

  Hogy mi vagyok én ?

  Olvasd el ezt a néhány sort!
  S a rejtélyt talán megoldod.

  Elsőként csukd be a szemed,
  gondolkodj, láss, értelmezz.
  Betűk, mondathegyek,
  vajon mit jelentenek?
  Örök a talány,
  de mégsem új tudomány!
  De Te, csak állj ki, és mondd,
  érezd, hogy a hangod formát bont.
  Ritmus, ütem, zene szól,
  szinte átkarolja a szót.
  De ne aggódj!
  Manapság már így van ez jól!
  Legyen ünnep, vagy szerelem
  Nem számít, hisz az alkalomnak zeng.
  Mi után végeztél,
  Csodálkozol, hisz mindenki téged néz.
  Döbbent csend a tekintetekben,
  zavarok a fejekben.
  Ami elhangzott mindenkinek mást jelent.
  Végül kezek ütköznek a tenyéren.

  (sálavazs)

 67. Komoly feladat, jelentős felkészülést igényel. Előtte célszerű tornázni egyet és minden tagot megmozgatni, mert hosszas egy helyben üléssel jár.
  Jelen tevékenységet legjobb régen látott, szórakozni lement baráti társulat tagjaként végezni. A feladat elvégzéséhez sokáig kell mozdulatlanul ülni és bámulni a kezünkben tartott eszközt, időnként egy kézmozdulattal újabb parancsot bevinni, de fontos, hogy a többieket minél jobban kizárjuk.
  Teljes a siker, ha a társaság valamely tagja kiabálni kezd és/vagy elveszi az eszközt. Ilyenkor bizonygassuk, hogy nem vagyunk függők, míg vissza nem kapjuk. A folyamat többször elvégezhető, sokadik alkalom után sértetten menjünk haza és írjunk valamelyik közösségi oldalra, hogy milyen jól szórakoztunk.

  (gésőggüfnofelet)

 68. Először lángba borult, majd lüktetett, ki akart ugrani a helyéről. Hevesen rázott, mintha a bábja lennék és bármennyire is tiltakoztam, éreztem, hogy hasztalan. Foglyává tett és esélyem sem volt ellene. Sosem éreztem még ilyen tisztán az akaratát. Rémítő volt, de mégis fenséges, tiszta és elkerülhetetlen. Végre ő irányított és élvezte. Merészen feszített a mellkasomban, majd’ szétrepesztette a bordáimat. Szemtelen hangja erősebb és erősebb lett. Bumm. Bumm! Bumm!!
  lénmelerezs ősle za mevízS

 69. Menj az íróasztalodhoz, húzd ki a székedet. Ezután ülj le, kapcsold be a gépet, majd várd meg, amíg feláll. Miután ez megtörtént, tanácsos elindítani egy szöveg szerkesztőprogramot. Ezután jön a lényeg: kezdd el nyomkodni a billentyűket lehetőleg olyan sorrendben, hogy értelmes szavak legyenek belőle. Ezt folytasd egy ideig. Miután ez megvolt nyomj rá a mentés gombra, hogy később is meglegyen. Ha bővíteni akarod, akkor nyisd meg a fájlt újra, és csináld megint az előbbieket a szövegszerkesztő elindítása utáni résztől. Ha ezt elég sokáig csinálod, és úgy érzed leírtad amit akartál, akkor végeztél. Hogyha ez megtörtént, nyiss pezsgőt, és ünnepeld meg.

  (asárígem gevözs)

 70. Köszönjük a játékot! Nagyon sok ötletes dolgot írtatok. 🙂
  Pénteken lesz az eredményhirdetés. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük