Az egyszarvú vére

[box type=”info”]

Ajánló:

Képzeld el, hogy cseléd vagy egy úri háznál. A nemesúr és a felesége, akiket szolgálsz, jók hozzád, rajongsz a gyerekeikért, és nem is vársz sokat az élettől, csak biztos megélhetést, és hogy szeressenek – aztán egy éjjel romba dől az egész életed. Egy börtöncella padlóján landolsz, holott nem követtél el semmit, és a cella másik lakójától, egy lovagtól kell megtudnod, hogy – törvénytelen gyerekként – te is a családhoz tartoztál.

    Menekülnöd kell, mert a család tagjaként neked is veszélyben az életed, és az út során a társadul szegődik a szintén menekülő lovag, Aender, és a szolgája, Gillém.

    Hallasz átokról, melyet egy egyszarvú mondott ki a családodra.. A veled lévő lovag sem az, akinek hitted. Mégis szereted. Vajon ő mit érez? Nemes, segítőkész, és tényleg megmentett téged – csak épp azt nem tudod, érted tette vagy  csak hű akart maradni az urának tett eskühöz…

    Így hát ismét menekülnöd kell, és az utad során összefutsz egy jósnőbe oltott boszorkánnyal, aki csak akkor segít a kérelmezőn, ha épp olyan napja van, eljutsz egy kísértetházba, ahol a szellemek bőszen őrzik egykori otthonukat a betolakodók elől, és végül eljutsz egy birtokra, ahol megismered az egyszarvú és a lovag igazi titkát, ami után döntened kell: te kihez leszel hűséges? A családodhoz, vagy a lovaghoz, akit épp azáltal veszíthetsz el, ha melléje állsz. A döntés a te kezedben van…

[/box]

[box type=”bio”]

A szerző: Vitkolczi Ildikó (Kate N. Tale)

      Vitkolczi Ildikó vagyok, író, üvegfestő, magyar-német szakos tanár, fordító és tolmács. Írással gyerekkorom óta foglalkozom; az első lejegyzett történetem, egy télapós mese kb. 10 éves koromból származik. Ezt az iskolában elő is adtuk a nálunk kisebb gyerekeknek, és az előadás nagy sikert aratott, talán mert a mese mellé a gyerekek csokit is kaptak.

Az első irodalmi pályázat, amin részt vettem, 1987-ben volt, a Pannónia Filmstúdió hirdette meg, itt a legjobb száz közé bejutott „íróként” ünnepelhettem magam.

      Gyerekkorom óta találok ki történeteket, ezek előbb rövid mesék voltak, később ifjúsági regények, krimik és fantasztikus regények, majd megszületett a drámám is a miskolci színjátszásról, amivel a miskolci Nemzeti Színház drámapályázatán harmadik díjat nyertem. Két területen érzem magam igazán otthon, ez a gyerekeknek szóló történetek – ami talán a legnehezebb munka mind közül -, és a felnőtteknek szóló mesék, vagyis fantasy történetek.

      2006 decemberében jelent meg első ifjúsági regényem, Chorum Sieram (varázslatos repülés dobbantással) címmel, amely elnyerte az Év könyve 2006 címet, és e történetnek most dolgozom a folytatásán.

Második megjelent könyvem a Walter, a falra festett sárkány, amely egy kislány, valamint a szobája falára festett sárkány barátságáról szól.  A festett sárkány kövér, szemüveges, rövidek a lábai, és pöttyös is, mint egy szeplős görögdinnye – mivel Lilla apja festette, aki sajnos egyáltalán nem tud festeni. Ezért Walter gyakran szomorú, és csak olyankor vidul fel, amikor Lilla átmegy a falon, és meglátogatja az öreg sárkányt. A könyvben nyolc történet található, mely mind Lilla, Walter és a barátaik kalandjairól szól, és már e könyvnek is tervezem a folytatását.

A Walter, a falra festett sárkányt a Csodaceruza nevű gyereklap beválasztotta a 100 jó könyv a Csodaceruza ajánlásával nevű válogatásba; Miskolcon, a szülővárosomban pedig bekerült a Városi Könyvtár olvasásnépszerűsítő, Könyvbúvár 2011. elnevezésű programjába, melynek keretében író-olvasó találkozókon ismerhetik meg a gyerekek a könyvet, és részt vehetnek az iskolák számára szervezett vetélkedőn, ahol lehet majd válaszolni a történettel kapcsolatos kérdésekre is.

[/box]

[box type=”shadow”]

Kattints rá!

[button link=”http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/kate-n-tale-az…vere-1-fejezet-1290.html” newwindow=”yes”] 1. fejezet[/button]

 

 

 

[/box]

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)