A Programozó Könyve

[box type=”info”]

Ajánló:

A frissen érettségizett Bodai János állás kap egy akadémiai kutatóintézetben, ahol különös helyzetekbe keveredik, furcsa problémákba botlik. Egy ismeretlenségbe burkolózó internetes segítő, Joysteen révén átvergődik a helyzeteken. A kalandok egyaránt játszódnak a valószerűség határain túl és a realitással összefonódva, együttesük szokatlan elbeszélés-szövedéket képez.

Nehéz egyetlen kategóriába sorolni ezt a regényt.

Science-fiction, hiszen szereplői zöme a tudósok és munkatársaik közül kerül ki, akik egy valós matematikai probléma, a Collatz-sejtés megoldásán fáradoznak ill. fáradoztak a közelmúltban – a cselekmény a XX. század kilencvenes éveiben zajlik, de az előzmények az első atombombáig nyúlnak vissza, sőt olykor a XIII. századba. Egy titkos projekt révén pedig a háttérben felsejlik a földönkívüliek árnya, ám hogy e történetben mi háttér és mi lényeg, nem is olyan egyszerű kérdés.

Másfelől körvonalazódik egy bűnügyi történet is, amely természetesen megoldódik, de jóval a regény vége előtt, mert az igazi rejtélyek csak ez után következnek.

Harmadrészt ifjú hősünknek alkalma nyílik tapasztalatot gyűjtenie a szerelem széles skáláján, a plátói vonzódástól a masszív testi együttlétig, s a fellángoló érzés hatására elszántan folytatja a reménytelennek tűnő kutatást.

Sikerül-e fellelni a címbéli, hőn áhított könyvet, és megismerhető  belőle a Collatz-sejtés megoldása? Kicsoda Joysteen, és miért olyan segítőkész? Létezik a Programozó?

Mit rejt maga a cím?

A válasz a szórakoztató regény lapjairól derül ki, mindvégig rendkívül izgalmas  formában.

[/box]

[box type=”bio”]

A szerző: Bálint Endre

Bálint Endre vagyok, 1957-ben születtem Budapesten. A nagy múltú Eötvös József Gimnáziumban érettségiztem, majd előbb gépészmérnöki diplomát szereztem (BME), később pedig programozói oklevelet. Jelenleg igazságügyi-informatikai területen dolgozom. Elvált vagyok, egy kislány édesapja.

Sci-fi (vagy ahhoz közelálló) témáimat szépirodalmi stílusban igyekszem megírni. 2003 óta sikeresen szerepeltem néhány sci-fi és szépirodalmi novellaíró pályázaton, bár ezt a megkülönböztetést nem tartom szerencsésnek. Egyik novellámat szlovákra fordították a Fantázia SF & F magazin megbízásából, egy másikat a litera.hu-n való megjelenése után leközölt a Szépirodalmi Figyelő, majd az azóta megszűnt Kafka ötnyelvű közép-európai magazin (magyar, cseh, lengyel, német és szlovák nyelven). Sci-fi elbeszéléseim nyomtatásban az Új Galaxis lapjain jelentek meg a 3-9. számban.

[/box]

[box type=”shadow”]

Kattints rá!

[button link=”http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/balint-endre-a-programozo-konyve-827.html” newwindow=”yes”] 1. rész[/button]

[button link=”http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/balint-endre-a-programozo-konyve-2-resz-2063.html”] 2. rész[/button]

 

 

 

[/box]

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük