Ősszel újra indul Dramaturgia kurzus

Az Írástudó Íróiskola egyik legnépszerűbb kurzusa a Dramaturgia kurzus, ami abban segít, hogy történetmesélés közben magabiztosan kezeld a dramaturgiát és szépen vezesd végig a történeti és az érzelmi ívet. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2018 őszén újra elindítunk egy kurzust, ahol a saját, kész kéziratoddal dolgozhatsz, az egyes gyakorlatok során ezt fejlesztheted, így felfedezheted a saját dramaturgiai hibáidat, megvizsgálhatod a saját művedben a kérdéses pontokat.

Ez az egyik legnehezebb íróiskolai kurzusunk (ezt követi nehézségben a szerkesztőknek szóló Szövegkertészet kurzus), ugyanis a Dramaturgia kurzuson már úgy tekintjük, hogy a hallgató rendelkezik a megfelelő eszköztárral, képes különböző nemű, korú, társadalmi helyzetű szereplőket beszéltetni, tud ábrázolni más társadalmakat, múltat és jövőt, vagy épp el tud rejteni információt a szövegben.

A Dramaturgia kurzus célja már nem az író „írni” tanítása, hanem egyfajta szerkezeti tudatosság kialakítása, az egész regény egységes átlátása. Az általánosságokon túl a saját, személyes írói utunk megértése is zajlik. A tananyag nagyon izgalmas, de egyben komplex is, így a kurzust azoknak javasoljuk, akik vagy elvégezték a korábbi kurzusokat, vagy pedig íróként már gyakorlottabbak, több megírt kézirat áll a hátuk mögött.

Ezen a kurzuson nem írunk novellát, hanem a hallgatók a saját regényeiket fejlesztik. A tehetséges, de még nem publikáló írók mellett a gyakorlottabb írókat is szeretettel várjuk.

Az kurzus kiscsoportos, online távoktatással zajlik, illetve van egy személyes találkozó is. Az oktató Róbert Katalin szerkesztő, író, a személyes találkozón Varga Bea vezető szerkesztő is részt vesz.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 1.
A kurzus ideje: 2018. szeptember 10. – november 4.
A nyolchetes kurzus díja: 60 ezer Ft + 27% áfa

Szeretnéd te is fejleszteni a regényed?
Jelentkezz a kurzusra!
Írj egy e-mailt a konyvmolykepzopalyazat’kukac’gmail’pont’com címre,
a tárgy legyen Dramaturgia kurzus,
és küldd el
– a regényed szinopszisát,
– első fejezetét,
– egy szakmai önéletrajzot, amiben leírod, milyen íróiskolai kurzusokon vettél részt, hol publikáltál, milyen pályázati eredményeid vannak.

A jelentkezések elbírálása során előnyt élveznek a Könyvmolyképző Kiadó írói, más kiadók írói, valamint olyan jelentkezők, akik elvégezték a korábbi kurzusokat, illetve magabiztosan alkalmazzák az ott tanultakat.

A jelentkezéseket a határidő lejárta után bíráljuk el, ha az oktató úgy ítéli meg, hogy a beküldött részlet alapján a szerző fejlődését most jobban segítené egy másik kurzus, megírjuk azt is.

Szeretettel várunk téged is a Dramaturgia kurzuson, jelentkezz még ma a konyvmolykepzopalyazat@gmail.com címen 🙂

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
1 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kedves Kitti!
    Szerintem inkább érdemes lenne megfogadnod a szerkesztő tanácsait. Bár biztosan nem esik jól, hogy hibákat talált az írásodban, de ő szakmai szemmel nézi a szöveget és segíteni akar. Ha már magyaráznod kell, hogy mit miért írtál és miért nem, meg hogyan értetted, az már régen rossz. Ezeknek az adott helyen magukból kellene következni mindenféle külön magyarázat nélkül. Ha majd érzelmek nélkül, hideg fejjel tudsz ránézni a szövegedre, akkor magad is látni fogod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük