Olvasó Szuperhős pályázat meseíróknak

Írd be magad a gyerekek szívébe!

A Könyvmolyképző Kiadó pályázatot hirdet rövid, vidám, inspiráló történetek írására. Célunk, hogy a gyerekek saját örömükre olvassanak. Verseket és rövid történeteket várunk.

A tavalyi nyertes írások Csukás István és társai – Olvasó szuperhős 1. – Kalandra fel! kötetben jelentek meg, Csukás István néhány új művével együtt.

Az ideális terjedelem 1000-1200 leütés szóközökkel.
Ezekből válogatunk be a legtöbbet.

Elfogadható még a 2-3000 karakternyi terjedelem.
Az ennél hosszabb művek formai okok miatt nem kerülnek értékelésre.

Egy írótól legfeljebb öt írást várunk, ha műfaját tekintve vegyesen küldi. Egy típusból maximum három művet.

Tematika megkötés nincs. Vidám, pozitív hangulatú történeteket várunk, melyeket kezdő olvasók (elsősök, másodikosok) szívesen forgatnak.

Beküldési határidő: 2020. május 1.
Cím: [email protected].com (Tárgy mezőbe kérnénk beleírni: Olvasó szuperhős 2.)

A pályázat díjazása:

Első helyezett mese: 100.000 Ft
Első helyezett gyerekvers: 100.000 Ft

A további bekerülő írók három tiszteletpéldányban részesülnek, és a kiadó VIP szerzői közé kerülnek, ami soron kívüli, gyors elbírálást biztosít a következő három évben benyújtott gyerekkönyveik számára.

A Könyvmolyképző Kiadó minden jogot fenntart a beküldött szövegek közlésére. A pályázatra való jelentkezéssel a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a szerkesztők által kiválasztott művei megjelenjenek az antológiában, illetve egyéb online vagy papír alapú publikációként. 

Pályázók köre: 18 évet betöltött személyek. Szeretettel várunk már publikáló írókat is.

Könyvmolyképző Kiadó

 

36 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Jelenleg ezen a két pályázaton (Olvasó Szuperhős és Aranymosás Irodalmi Válogató) keresztül keresünk írókat, történeteket 🙂

 2. ” és a kiadó VIP szerzői közé kerülnek, ami soron kívüli, gyors elbírálást biztosít a következő három évben benyújtott gyerekkönyveik számára.”

  A nem gyerekkönyvekre is vonatkozik ez ?

 3. Ha a bekerült írónak nemcsak mesekönyve, hanem regénye is van, azt is nagy örömmel várjuk. A beküldésről egyedileg egyeztetünk vele.

 4. Kedves Anna,
  május elseje a beküldési határidő, utána kezdjük feldolgozni az anyagot. Eredményhirdetés nyáron lesz, és kikerül ide, az oldalra is a névsor, illetve a nyertesekkel e-mailben is felvesszük a kapcsolatot.

 5. Üdvözlet!
  Érdeklődnék, hogy internetes oldalon publikált verset is elfogadnak-e a pályázaton, vagy az kizáró ok lehet?
  Válaszukat előre is köszönöm!

 6. Kedves Petra,
  ha saját blogra, oldalra kerül ki a vers, az nem probléma. Ha máshol online folyóiratban publikálták, az is kérdés, egyáltalán beadhatod-e máshova pályázatra 🙂

 7. Megengedett,hogy a próza 100-300 karakter között legyen? Az van feltüntetve 1000-2000 terejdelemből válogatjuk be a legtöbbet. Azért kérdezem mert én egy tanmesét küldenék be.
  Köszönöm válaszát!

 8. A május elsejei határidő pontosan mit takar? Április 30. éjfél, vagy május elseje? Bocsánat a kérdésért, csak nem vagyok benne biztos, és nem szeretnék lemaradni a lehetőségről 🙂

 9. Ha több írással pályáznék, azokat küldhetem egy e-mailben?
  Illetve van valamilyen formai megkötés? Betűtípus, betűméret, stb.?
  Előre is köszönöm.
  Szép estét!

 10. Tisztelt Kiadó!
  Ha már elküldtem a pályázati anyagomat, de időközben még eszembe jutott, hogy módosítanék rajta, megengedett-e, hogy egy új e-mailben elküldjem a végleges alkotást a határidő lejártáig?

 11. Kedves Flóra,
  igen, egyszer cserélheted a beküldött pályázati anyagot, és az új email is érkezzen meg ma éjfélig 🙂
  Szép napot! 🙂

 12. Igen. Ez egy gyerekeknek szánt olvasókönyv, afféle modern Ablak-zsiráf. Az első kötetbe is sok író története került, köztük Pista bácsié is. A sorozat folytatódik tovább.

 13. Üdvözlet!
  E-mailben értesítve lesz az összes pályázó, ha nem kerül kiválasztásra , akkor is?
  Válaszukat köszönöm
  Timi

 14. Kedves Viktória, jelenleg nincs tervben ilyen pályázat, viszont érdemes az oldalt figyelni, itt fogjuk elsőnek meghirdetni a következőt.
  Verses mesével is lehet indulni, de a terjedelmi korlátra ott is figyelni kell 🙂

 15. Tisztelt Kiadó!
  Szeretném megkérdezni, hogy az itt nyertes mesékre van-e még esély, hogy kiadásra kerülnek? Sajnos a 2020-as folyamat a covid miatt félbemaradt. De annyira jó lenne, ha mégis megvalósulna az Olvasó szuperhős 2. kötete a nyertes művekből… 🙂
  Köszönettel,
  Dóri

 16. Nagy örömmel olvastam a hozzászólásokban, hogy várható a 2.kötet kiadása a nyertes mesékkel. Meg tudnák mondani, hogy kb mikor várható a megjelenésse? Az első kötet nagy kedvenc a családban! 🙂
  Köszönettel

 17. Kedves Kati, nagyon örülünk, hogy tetszik az első kötet 🙂
  Mi a szerkesztési oldallal foglalkozunk, míg a szegedi kollégáké a megszerkesztett kötet előkészítése, nyomtatása, ezért itt a kiadói webshopon lesz leghamarabb információ arról, ha előkészületben lesz a kötet: https://konyvmolykepzo.hu/
  Illetve talán a márkaboltot kezelő ügyfélszolgálatos kollégák tudnak felelni: https://www.facebook.com/konyvmolymarkabolt
  Köszönjük a kérdést! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük