Nézd meg Írásról íróknak sorozatunkat

Ha érdekelnek írói trükkök, szerkesztői tapasztalatok, zsánerekkel és témákkal kapcsolatos szakértői beszélgetések, most van egy jó hírünk: a Könyvmolyképző Kiadó szerkesztőségének magyar regényekkel és mesékkel foglalkozó csapata rendszeresen folytat olyan online beszélgetéseket, ahol ezek a témák előkerülnek. A beszélgetések haladó íróknak vagy szerkesztőknek is hasznos tapasztalatokat, gondolatokat mutatnak be.

A beszélgetések többnyire élő, Facebookon követhető adások, ahol lehet kérdezni, reagálni is. De ha valaki lemarad, akkor visszanézheti később is az Aranymosás Irodalmi Magazin Facebook oldalán.

Beszélgetők:
Varga Bea író, szerkesztő, viselkedéselemző, az Aranymosás műhely vezetője
Kozma Réka esztéta, szerkesztő, íróiskolai oktató, Az Így neveled a regényedet blog vezetője
Róbert Katalin író, szerkesztő, íróiskolai oktató, az Aranymosás oldal szerkesztője

 

Milyen témák kerültek eddig elő?

A szerkesztők titkos élete

Mit csinál a szerkesztő? Hol dolgozik? Lehet, hogy a szerkesztők ugyanazt a szöveget eltérő módon szerkesztik? Mondja azt a szerkesztő, hogy ne is írjon az író, vagy tegyen félre teljesen egy regényötletet?
Tudd meg!

 

Írásról íróknak az íróiskoláról

Ha nem ismered az Írástudó Íróiskolát, vagy kíváncsi vagy arra, milyen típusú kurzusaink vannak, akkor ez a te videód 🙂 Hogy néz ki a felvételi? Milyenek a négyhetes kurzusaink és miben segítenek?
Tudd meg!

 

Miért szereti egyik olvasó a regényedet, a másik meg miért nem?

Mi az a KIKE-hányados? Hogyan befolyásolja ez a regényt? Minden íróra és minden olvasóra jellemző? Hogyan változnak az olvasási szokások az ember életében?
Haladó íróknak és szerkesztőknek ajánlott beszélgetés
Nézd meg!

 

A figyelem fenntartásának művészete

Mi az a dramaturgia és miért érdemes foglalkozni vele? Hogyan befolyásolja az, hogy milyen módszerű regényíró vagy, a dramaturgiai ívet? Milyen nehézségekkel néz szembe az, aki online publikálásról váltana? Mi az az érzelmi ív? És a történeti?
Haladó íróknak szóló beszélgetésünk igen hosszú lett, technikai okokból két részletben tudod megnézni:

1. rész

2. rész

 

Hogyan csábítsuk el az olvasót?

Mi az a belépőirodalom? Kell-e szerethető szereplő? Tényleg szeretik az olvasók a kliséket? És a kiadók? Hogyan függ össze az érzelmi ív az olvasó érzelmeivel? Hogyan érhetem el, hogy letehetetlen legyen a könyvem?
Tudd meg!

 

Amikor csöpögnek a testnedvek

Romantika és thriller – mi közöttük a kapcsolat? Másképp írnak a férfiak és a nők romantikát vagy thrillert? Mit érdemes eltanulni a filmektől, de mit nem? Mi működik a régi idők romantikus vagy ijesztő regényeiből, és mi nem?
Tudd meg!

 

Kíváncsi lennél más témákra is? Írd meg nekünk kommentben!

Szeretnél többet megtudni az Írástudó Íróiskoláról? Kattints ide!

Jó videó nézést, jó írást mindenkinek 🙂

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kedves aranymosó és mindenki!

    Köszönünk mindent, a mostani írasos cikket is! Távozunk, elhagyjuk végleg az irodalom színpadát, hisz annyi élet van ott, hogy mi már nem kellünk oda! Köszönünk mindent, utoljára! Könyvek vételt is végleg abbahagyjuk! Búcsúzunk az árnyaktól… 🙂

    Sokat és jókat!

    SteamLily02115 (Lily) és Lina Skywolf, plusz Kemono

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük