Mossuk tovább az aranyat…

Kedves Szerzők!

Örömmel közlöm, hogy újabb forduló végére értünk, a mese- és regénypályázat minden 2. részlete felkerült az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalára.

Rengeteg jó írást olvashattunk, és a bejegyzések alatt sok érdekes gondolat, javítási tanács, írástechnikai tűnődés gazdagította a leendő szerzőket, olvasókat. A hétvégi cikkekben szó esett szinopszisírásról, amatőr és profi írókról és az alkotói létről pszichológiai szemmel. Közösen megnéztünk néhány szerkesztést is. Remélem, hasznos és elgondolkoztató percek, órák voltak.

Bizonyára minden szerző izgatottan várta a hétfői Áttekintőket. Akinek az írása negatív lektori értékelést kapott, ne feledje, hogy a pályázatban milyen sokáig eljutott. Ezek a művek nem rosszabbak azoknál, melyek még értékelés alatt állnak, egyszerűen csak előbb kérte be a lektor.

Holnap megkezdjük a 3. részletek közlését. (Nincs kiesés a két forduló között.) Az Aranymosás mese- és regénypályázatban még lektorálásra váró művek:

Sávok és csillagok között, Keriak Roún, Vámpírok márpedig, Himnusz az élet, Fogjunk griffet!, Sárkánylelkek, Széllel szemben,  Viharpárduc, A habvár, Mese re-habbal, Ékes lelkek, Robinson az őrhelyen, Árnyból az angyal, Faygates

Az Egérfogó negatív lektori jelentést kapott.

A Dani és a szárnyas macska negatív lektori jelentést kapott.

A Mi a manó?! pozitív lektori jelentést kapott.

Eddig két pozitív lektori véleményt kapott: Marcsi meséi, A napszemű Pippa Kenn, Mese a kis piros autóról (Mesék fiúknak)

Egy pozitív lektori vélemény: Vámpírhoroszkóp, A varjasboszorka, Zenés mesék

Egy pozitív, egy negatív lektori véleményt kapott: Törtetők, Feledékeny János (Mesék fiúknak)

E-bookra javasolva: Ítéletidő, Rézszínű Hold

*

A lektorok alapvetően a papírkiadást mérlegelik, de a pályázat közben (vagy végén) javaslatot tesznek arra is, mely műveket javasolják e-booknak. A megjelenésekről és formájukról (papír vagy e-book) Katona Ildikó kiadóvezető dönt. A döntés eltérhet a lektorok javaslatától.

Egyes szerzőknek felajánljuk, hogy a pályázat befejeztével az oldalon részletekben leközöljük a művüket, és a végén lektori véleményt adunk. Ez főleg az elsőkönyveseknek nagy lehetőség, hiszen menet közben számos tanácsot kapnak az olvasóktól, és a végén lektori értékelést tőlem. Későbbi kéziratoknál nagy hasznukra lesz.

Eddig kiválasztott művek: Bovaryné jelenti, Mai mesék Erdélyből

Remélem, minél többen velünk tartotok. Drukkoljatok a szerzőknek, támogassátok egymás szakmailag!

Az olvasóknak pedig további jó szórakozást kívánunk!

 

Varga Bea

szerkesztő

 

 

3 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Ez a pályázat egy hét múlva lezárul. Ősszel lesz újabb, és majd arra lehet beküldeni a regényeket a megadott határidőig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük