A varjasboszorka

[box type=”info”]

Ajánló:

Gyerekkoromban nagyon megtetszett egy boszorkányfigura, ami a „Lepkeháló” nevű bolt előtt üldögélt egy karosszékben. Ennek a boszorkának kezdtünk el anyukámmal családot meg kalandokat kitalálni. Orvosi váróban, iskolába menet sokszor szórakoztattuk magunkat ezzel, hogy „fejben boszorkányoztunk”.

Innen jött az ötlet, hogy megírjam a három kislány történetét, akik boszorkányokkal barátkoznak.

Teó, Dalma meg Angika eljutnak egy igazi boszorkányszombatra, együtt repülnek a boszorkákkal macskaháton, füstparipán, varjúszárnyon (mert a magyar boszorkányok nem feltétlenül seprűn repülnek), megnézhetik a boszorkányok házait kívülről-belülről, és keresztbe-kasul utaznak velük a varázsvilágban is, ahol beszélgetnek a csillagokkal, megismerkednek egy igazi vízi manóval, és megtudják, hogy ki lakik a Világvégén.

 Meg persze sok egyéb mindenféle, amiről nagyon szívesen olvastam volna kislányként. Nagyon-nagyon kíváncsi voltam erre a világra, és kénytelen voltam kitalálni, hogy ismerhessem, hogy milyen. Sok népmesei elemet és népi hiedelmeket egészítettem ki a saját elképzelésiemmel.

 

[/box]

[box type=”bio”]

A szerző: Lovranits Júlia

A Szegedi Tudományegyetem végzős biológus hallgatója vagyok ökológia és embertan szakirányon. A biológia és a természetvédelem mellett nagyon fontos nekem az irodalom, a természettudomány és a bölcsészet nem is válik el számomra élesen.

A tanulmányaim mellett mesemondóként dolgozom, madarakról, és más állatokról szóló népmesékkel szeretném minél kisebb korban megszerettetni a gyerekekkel a természetet. De nagyon érdekelnek a tündérekkel, manókkal, boszorkányokkal kapcsolatos mesék, népi hiedelmek is. Most készülő karácsonyi műsoromat a finn karácsonyi manó figurája és a téli madárvédelem köré igyekszem felépíteni.

Gyerekkorom óta írok, hatodikos koromban nyertem először pályázaton, azóta több versenyen részt vettem, az írásaim szerepeltek antológiákban. Középiskolásként részt vettem az Írószövetség sárvári táborában is. Több diákújságnál dolgoztam, néhány éve pedig Székesfehérvár Ötletpályázatán felnőtt kategóriában értem el első helyezést egy novellámmal. Önálló könyvem még nem jelent meg.

Az írásaimhoz rajzolok is, gyerekrajz-szerű, vidám, meseillusztráció jellegű képeim vannak. 

A diplomám megszerzése után környezeti neveléssel, mesemondással, írással szeretnék foglalkozni.

Mese- és könyvesblogom itt található: http://blackoriole.blogspot.com/

 

[/box]

[box type=”shadow”]

Kattints rá!

[button link=”http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/lovranits-juli…varjasboszorka-1709.html” newwindow=”yes”] 1. rész[/button]

[button link=”http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/lovranits-juli…oszorka-2-resz-2192.html”] 2. rész[/button]

 

[/box]

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 8.7/10 (7 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük