Lektori döntések

Nagyon érdekesen alakult az e heti értékelési kör. A lektorok lelkesen elolvasták a történeteket, és utána bizony kellett néhány nap, hogy átgondolják a döntést, mert pár mű komoly fejtörést okozott.

Littlewood: Cirrus a Tűzfalon

Az írás erőssége: Nagyon kellemes nyelvi humor és sziporkázó ötletesség jellemzi. A téma is modern, a történet érdekes.

Az írás gyengesége: Az elején még csak kicsit csúszik szét a célcsoport, ez a végére nagyon komoly méreteket ölt. Át kéne gondolni az írói célokat, és azt, hogy pontosan mit és kinek szeretne írni az író.

Döntés: negatív lektori

Szőke-Kiss Márton: Néhány napra Édentől

Az írás erőssége: Nagyon érdekes volt a témaválasztás, és a szereplők gondolatai, helyzete is. A karakterek élők, egyediek.

Az írás gyengesége: kidolgozatlan a háttérvilág, és nem erős a dramaturgiai ív

Érdemes eldönteni, hogy ez egy posztapokaliptikus írás, vagy pedig a mélylélektanig elvivő szépirodalmi mű. Az első esetben a háttérvilág logikussága fontos lenne, a második esetben mélyíteni kéne a lelki részt.

Döntés: negatív lektori

Krecz D. István: MAN – Mindent a nőkért!

Az írás erősségei: izgalmas felütéssel indul, és fel tuja kelteni az érdeklődést, az ötlet is elég sajátos

Az írás gyengeségei: dramaturgia, női karakterek, logika

Döntés: negatív lektori

Szöllösi Kristóf: Acélszentek

Az írás erősségei: lendületes írásmód, jól ábrázolt főszereplő, jó dramaturgia, jó ötletek a háttérvilágban

Az írás gyengeségei: vannak erős hiányosságok és logikátlanságok a világépítés terén

Döntés: pozitív lektori

Köszönjük a beküldött kéziratokat!

Az e hetiek között is akad olyan írás, melyet javítás után visszavárunk, mert nagy örömünkre szolgálna, ha az író nálunk publikálna. Nem akartuk külön kiemelni, de két hét múlva, ha minden mű megkapta az első lektori véleményét, kitesszük majd a címlistát, és természetesen felvesszük a kapcsolatot az írókkal. 🙂

Ne feledjétek, létezik a Public Star lehetőség is, vagyis a legtöbb lájkot kapott első fejezet esetében a mű átugorja a lektorokat, és bekerül a kiadó rendszerébe. Szerkesztés után újra megnézzük, és amennyiben eléri az írás a megjelentetés szintjét, kiadjuk. 🙂

12 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Gratulálok, Kristóf! 🙂 Az e heti írások nagyon erősek voltak, nem csodálom, hogy a hibáik mellett is komoly fejtörést okoztak.

  Cirrust és az Édent nagyon remélem, hogy nem kell végleg temetni, nekem személy szerint nagyon tetszettek, a dőlt betűk reménykeltőek 😉

  Kellemes hétvégét!

  Judit

 2. Kedves Kristóf!

  Szívből gratulálok. Nagyon drukkoltam, és sikerült! Remélem, a másodikat is megugrod.

  Üdv: JT

 3. Kristófnak gratulálok! Számomra a legjobb az Acélszentek volt az idei termésből. Cirrust sajnálom, de bennem is felötlött a gondolat, vajon megtalálja-e az olvasóját a regény. Ezt jeleztem azzal, hogy míg én értem és élvezem, mások értik-e és élvezik-e? Ezzel együtt sajnálom.

 4. Én is gratulálok! Remélem, a kiesők sem adják fel. Mindegyik műben látni lehetett a lehetőséget.

 5. Ne kenődjetek el, a szöveg egyértelmű: a másik három írás közül egy biztosan kap lehetőséget a varriációs megújulásra; mi meg, többiek, még két hétig szintén tépkedhetjük a százszorszépek szirmait/akácfák leveleit, hogy akkor most igen-nem, igen-nem, igen… :))))

  A vírusok meg az evolúció győztesei (állítólag), szóval szerintem nem tesz jót neked, Littlewood, ha jó előre megköszönöd a lehetőséget, mert a remény, hogy a szöveged megtalálja ideális olvasóit, még nincs veszve, sőt, a legközelebbi (és biztos nem az utolsó:)) ítéletig is virulensen variálódhatnak.

 6. Acélszentek, yeah 🙂
  Nagy gratula Kristóf!
  A műved igazàn megérdemli a tovàbbjutàst!
  Tovàbbi sok sikert!

 7. Hát azt hiszem, ember életében nem tanult olyan boldogan kombinatorikus optimalizálást, mint én azután, hogy megnéztem az eredményt. Bevallom, úgy számoltam, az én írásom itt fog elvérezni, de örülök neki, hogy a kalkulációim végül hibásnak bizonyultak. 😀

 8. Gratulálunk! 🙂
  (A kombinatorikus optimalizálásról is szívesen olvasunk sci-fi regényt :D)

 9. Kedves Littlewood, mondtam én, hogy a vírusok az evulúció győztesei!:)

  Őszintén gratulálok.
  A Deus ex machina meg új értelmet nyert… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük