Jelentkezz Young Adult kurzusunkra

A Könyvmolyképző Kiadó piacvezető a Young Adult könyvek (Vörös Pöttyös sorozatunk 13–18 éveseknek) kiadásában, így érthető módon évről évre sok olyan kézirattal keresnek meg minket, ami ennek a korosztálynak szól. Az Írástudó Íróiskola új kurzusát kimondottan azokat indítjuk el, akik YA, azaz ifjúsági könyvek írását tervezik. A kurzust egyaránt ajánljuk olyan kezdő, de tehetséges íróknak, akik ezt a korosztályt választották célcsoportnak, és olyan gyakorlott íróknak, akik más korosztálynak már magabiztosan írnak, azonban szeretnék célzottan megtudni, mire érdemes figyelni a YA regények megírása során.

A kurzuson foglalkozunk azzal, hogy mire  érdemes figyelni a különböző zsánerű Young Adult művek megírásakor, mik a leggyakoribb témák, milyen problémák miatt utasítanak el a lektorok YA kéziratokat, mire kell figyelni annak az írónak, aki maga már jó ideje kinőtt a kamasz korból, és mire annak, aki még (szinte) maga is kamasz.

Az oktató és a tananyag összeállítója Kozma Réka szerkesztő, az Így neveld a regényedet blog vezetője.

Az elméleti tananyagok mellett ezen a kurzuson is minden héten sor kerül írói gyakorlatokra. Az egyes szorgalmi és házi feladatok mellett a kurzus ideje alatt több novellát is megírnak hallgatók, amik akár az Aranymosás Irodalmi Magazinban is megjelenhetnek.

A YA kurzus 8 héten keresztül tartó távoktatás, a hallgatók szabadon osztják be az idejüket, hogy mikor dolgozzák fel az elméleti anyagokat, írják meg az adott heti házi feladatot. Az oktatás zárt Facebook csoporton keresztül történik, ahol az oktató hétköznap válaszol  a tananyaggal, írással, korcsoporttal és ismert YA könyvekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekre, illetve visszajelez a házi feladatokra.

Szeretnél részt venni a kurzuson?
Írj egy emailt a konyvmolykepzopalyazat’kukac’gmail’pont’com címre,
a tárgy legyen YA kurzus, és a levélbe
írd meg a neved és életkorod,
csatold egy szöveged első 10 ezer leütését (érdemes friss, átnézett, de nem bétáztatott szöveget küldeni, ami megmutatja a te aktuális írói készségedet).

A beérkező jelentkezéseket a kurzusvezető bírálja el a határidő lejárta után. Egy héten belül mindenkinek visszajelzünk.

A kurzus tananyaga már feltételez némi írástechnikai ismeretet, gyakorlottságot. Amennyiben az oktató a beküldött részlet alapján úgy ítéli meg, hogy a szerző fejlődését most jobban segíthetné egy másik kurzus, ezt is megírjuk.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 1.
A kurzus ideje: 2018. szeptember 10. – november 4.
A nyolchetes kurzus díja: 60 ezer Ft + 27% áfa

Jelentkezz még ma a konyvmolykepzopalyazat@gmail.com címen, küldd el nekünk a legfrissebb írásod első 10 ezer leütését!

Szeretettel várunk a kurzuson 🙂

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
5 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Kedves Eliza,
    ha a Szövegboncnokra, a Párbeszédre és a Leírásra gondolsz, lesz ezekről is, amikor meghirdetjük őket (kb. egy hónap múlva) 🙂

    Ha a Dramaturgiával kapcsolatban lenne még kérdésed (azt ma hirdettük meg), nyugodtan írd meg. Illetve, ha a többivel kapcsolatban valami felmerül, kérdezz bátran 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük