IV. Aranymosás mese- és regénypályázat

Újra előrehozzuk a pályázati hírt, hiszen közeleg a beküldési határidő… 🙂

***

Az elmúlt három évben nyilvános, nagyszabású válogatót tartottunk az Aranymosás Irodalmi Magazin weboldalán (http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu), és sok írónak szerződést kínáltunk. Most újra elindul a Könyvmolyképző Kiadó kulturális válogatója!

A fő cél felfedezni a tehetségeket, és megjelentetni a műveiket.

Milyen írásokat várunk?

1. A Könyvmolyképző sorozataiba beilleszthető regényeket  (minimális terjedelem 320 ezer karakter szóközökkel):

Vörös Pöttyös sorozat – misztikus-romantikus történetek lányoknak

Arany Pöttyös sorozat – romantikus, egyedi hangú történetek felnőtt nőknek

Hard Selection – komorabb fantasy, sci-fi, valós világok férfiaknak

Fekete Macska Regénytár (Grand Selection) – krimi, thriller, akció

(Figyelem! Sok más sorozatunk is van, ezek csak példák.)

2. Gyerekeknek szóló történetek

Nagy örömmel fogadjuk a tréfás, kalandos történeteket a 6-8 és a 10-12 éves korosztály számára. Illetve a 10-12 éveseknek szóló regényes ismeretterjesztést is.

Gyerekeknek szóló sorozataink például Olvasni jó sorozat, Jonatán Könyvtára, Bíbor Pöttyös könyvek, Csíkos lányszoba kötetek.

A sorozatokról érdemes tájékozódni a http://konyvmolykepzo.hu oldalon.

A mesék és ifjúsági történetek esetében nincs alsó karakterhatár.

Beküldési határidő: 2014. december 31. éjfél

E-mail: konyvmolykepzopalyazat@gmail.com

– Kérjük a teljes kéziratot csatolni, a file neve a mű pontos címe legyen (pl. Esti mese.doc).

– Kérjük a mű szinopszisát max. 2 oldal terjedelemben. (Szinopszisról bővebben a link után.)

– Kérünk mellé egy adatlapot (adat.doc) néven, mely tartalmazza:

1. születési név, 2. írói név (ha van), 3. életkor (erre statisztikai okokból van szükségünk), 4. a mű besorolása (pl mese, ifjúsági történet, romantikus, kalandregény, fantasy,  krimi stb), 5. e-mail cím, 6. telefonszám

Egyéb információk:

Minden szerző egy írással pályázhat.

Az előszűrés anonim, így a műben lehetőleg ne szerepeljen szerzői név.

Önálló háttérvilágú történeteket várunk; vagyis fanfictiont, szerepjátékos világokra, számítógépes játékokhoz írt műveket nem tudunk fogadni.

Új írásokat szeretnénk olvasni, azaz a mű nem lehet kereskedelmi forgalomban vagy interneten. (Ha a regényből csak részletek szerepelnek pl. egy blogon, az nem kizáró ok.)

Figyelem! Az előző Aranymosás pályázatokra beküldött írásokkal nem lehet újra pályázni. (Kivéve az íróiskolásokat két kurzus elvégzése után.)

A pályázaton való részvétel automatikus nyilatkozat arról, hogy bekerülés esetén részleteket közölhetünk az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalán maximum az írás harmadáig. (Ez elméleti határ, tavaly az első két fejezet került ki.)

A pályázat menete:

1. A beérkező művek előszűrésen esnek át január-február hónapban.

2. A jó írások kikerülnek fejezetenként az Aranymosás Irodalmi Magazin weboldalára, ahonnan a lektorok kiválasztják, melyik művet olvassák tovább.

3. Az első lektor elolvassa az írást, és értékeli.

4. Pozitív vélemény esetén a második lektor is elolvassa a művet, és értékeli.

5. A pályázat végén a két pozitív véleményt kapott írások Katona Ildikó, a Könyvmolyképző kiadóvezetője elé kerülnek, és ő hozza meg a végleges döntést.

Szeretnénk minél több teret adni a kezdő, tehetséges szerzőknek is, így a bekerülő műveket több kategóriába soroljuk:

1. Aranymosás – Winner

A művet a sorozatainkban a szokott feltételekkel megjelentetjük, a könyv bekerül az országos terjesztői hálózatokba, a szerző honort kap és rendszeres dedikálási lehetőséget a könyvvásárokon.

2. Aranymosás – Shortlisted

A művet a sorozatainkban a szokott feltételekkel megjelentetjük, a szerző royaltyt kap, és az írás a kiadónknál megvásárolható a Könyvmolyképző márkaboltban illetve a könyvvásárokon, ahol dedikálást is szervezünk.

3. Aranymosás Public Stars és e-book

Szeretjük az olvasókat, és kiemelten fontos a véleményetek. Lehet, hogy nem veszünk észre egy zseniális tehetséget? Mutasd meg!

A pályázat végén a legtöbb lájkot kapott mű, illetve azok, melyeket a szerkesztők ajánlanak, felkerülhetnek a Könyvmolyképző márkabolt e-book szekciójába.

A szerzőknek royaltyt fizetünk, és amennyiben az olvasói érdeklődés indokolja, később papírkiadásban megjelenhet a mű.

A pályázat végén a kiválasztott írókkal szerződést kötünk, és megbeszéljük a megjelenés részleteit.

Egyéb:

Hatalmas az e-mail forgalmunk, így minden információt az Aranymosás Irodalmi Magazin weboldalán és Facebook lapján publikálunk, kérlek, ott kérdezz, ne e-mailben! A pályázat időtartama a beérkezett írások mennyiségétől függ.

 

Jó írásokat várunk, melyek magukkal ragadják az olvasót! :)

Könyvmolyképző Kiadó

 

165 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Kedves Aranymosás csapat!

  Úgy láttam, hogy az elmúlt években nem volt akadály, ha az pályázó 18 év alatti, ugyanúgy lehetett nevezni. Ez idén is így van? Esetleg kell valami plusz intézkedést tenni (pl. szülői nyilatkozat)?

  Köszönettel: Noémi

 2. Kedves Noémi!

  A pályázat alapvetően felnőtteknek szól, de nem zárkózunk el a fiatal zseniktől sem. Az elmúlt tíz év alatt ugyan csak egyszer találkoztam ilyen tehetséggel, de ki tudja, talán még vannak. 🙂
  Nincs semmilyen tennivaló, mivel az életkort eleve kérjük az adatlapon. Ha kiadási ajánlatot kap egy kiskorú, akkor automatikusan felvesszük majd a kapcsolatot a szülővel. Önmagához a pályázathoz nem szükséges szülői engedély.

 3. Ez inkább novellagyűjteménynek hangzik, a regény lényege, hogy a teljes műnek is van egy dramaturgiai íve.

 4. Kedves Aranymosó!

  Az lenne a kérdésem, hogy kizáró ok lehet-e a válogatásból, ha a beküldendő műnek homoszexuális tartalma is van?

  Előre is köszönöm a választ!

 5. Kedves Aranymosó!

  Én azt szeretném megkérdezni, fanfictionnak számít e az, ha Forma 1-ről írok, de saját magam által kitalált csapatokról, pilótákről, személyekről. pl. Paige Toon regényéhez a Daisy nyomábanhoz hasonlóan.
  Előre is köszönöm válaszukat! 🙂

 6. Kedves Kiadó!

  Azt meg tudnák mondani, hogy Winner kategóriában pontosan mekkora összegű honoráriumra lehet számítani? Sehol sem találtam erre információt.

 7. Kedves Aranymosó,

  marginális kérdés, de nem hagy nyugodni:
  Ha az adatlapon írói nevet is feltüntetek, az a név szerepel majd a pályázat során online megjelenő részleteknél, ugye?
  És ha esetleg nyomtatásban megjelenne a regény, lehet ott mégis saját néven szerepelni?

  Előre is köszönöm a választ. (És tudom, jussunk el odáig… :))

 8. Herbivore, igen, lehet álnéven kikerülni, ez nem probléma.

  De annyira nem javaslom. Az oldal eléggé nézett, és az írónak jó reklám, hogy bele lehet olvasni a művébe. Az olvasók, könyvesbloggerek körében kialakul egy-egy kedvenc, és később várják a könyv megjelenését. Ha viszont a szerző neve változik, nem fogják megtalálni az írást (pláne, ha még a címet is megváltoztatjuk szerkesztéskor.)
  Plusz előfordult már, hogy az író más kiadótól felkérést kap egy-egy antológiába, még akkor is, ha innen kiesik a regényével.
  (Ha valami gond van, és szeretnél konkrétabban kérdezni, akkor nyugodtan írj nekem az aranymosas kukac gmail.com címre.)

 9. Kedves Aranymosó!
  Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a fájlokat .docx formátumban is el lehet küldeni?

 10. Ád, azért nem találsz, mert a szerződések minden kiadó belügyei. Kb 5-10 ember fog eljutni oda, hogy megkeressük kiadói ajánlattal.

 11. Ha konkrét szituációk, szereplők (vagy típusok) lettek átvéve, akkor az fanfiction. Ha csak érzelmileg hasonló, akkor nem gond.

 12. Kedves Kiadó!
  Én arról érdeklődnék, hogyha a beküldendő regényemnek mondjuk csak az első három fejezetét tudom határidőre leadni, de a Szinopszis tartalmazza a teljes történetet, az úgy elfogadható?
  A választ előre is köszönöm!
  Dorisz

 13. Kedves Dorisz!
  Nem, sajnos csak a teljes művet tudjuk elfogadni. De jövőre is lesz pályázatunk, szeretettel várjuk a kéziratot.

 14. Kedves Aranymosó!

  A gyereke mesék kategóriához a kiírás szerint csak 6 éves kortól várnak meséket, az a kérdésem lenne hogy azért elküldhetném e az írásomat ami egy mesegyűjteményem és kisebb gyerekeknek szól nem hosszú eddig öt kis meséből áll össze, de bővíthető mindegyik történet, úgy egy másfél A/4 oldal terjedelműek egyenként.

 15. Kedves Aranymosás.

  Azt szeretném kérdezni, ha a mű esetleg hasonlít egy már megjelent könyvhöz, de aki beküldi nem ismeri a már kiadott művet, az fanfictionnak számít?

 16. Kedves Aliz, picit tegyük rendbe a fogalmakat. 🙂
  Fanfiction: egy másik könyv, film világára tudatosan írt sztorik ingyenes oldalakon
  Plágium: más szövegének, világának szándékos ellopása, és sajátként feltüntetése anyagi vagy eszmei haszon érdekében
  Kezdő szerzők első szárnycsapásai: akaratlan átvételek máshonnan, ez az írói lét elején gyakori, a jó szerzők idővel kinövik. (A pályázat fele általában ilyen, de azért nem szokott ebből gond lenni, mert ezek az írások már a nyelvi szint miatt kiesnek az előszűrésen.)
  Az első kettőt felesleges beküldeni, teljesen biztosan kiesik, illetve ha mégsem vesszük észre, és a megjelenéskor jogi gond van, akkor az a szerzőnek erősen gondot okoz.
  A harmadikon meg nem érdemes aggódni. 🙂 Egy kultúrában élünk, vannak visszatérő karaktertípusok és témák is. Eddig hétszáz kéziratot dolgoztunk fel, és kb 3 volt, aminél igazán eredeti az ötlet. Ha nagyon erős az egyezés, akkor klisé a sztori, és kiesik. Ha nem erős, csak egyes elemek, akkor a szerkesztők segítenek ezeket átdolgozni.

 17. Tisztelt Kiadó!

  A kérdésem az lenne, hogy mennyire véresen komoly a minimum terjedelmi határ? Az általam beküldeni kívánt mű szóközökkel együtt 310 ezer karakter, és úgy érzem, hogy a történet teljesen kiforrta magát, meglátásom szerint nem illene bele még 10 ezer karakter. Tehát ez kizáró ok? Mert akkor fölöslegesen nem rablom az Önök idejét, ha alapvetően nem is felel meg a mű a pályázatnak.

  Válaszukat előre is köszönöm!

 18. Valahol a kaland és az ifjúsági között mozog szerintem 🙂 De a történetet tekintve (szubjektív véleményem szerint) egyedi, legalábbis hasonló témában igen kevés könyvet ismerek magyar szerzőktől. Lényege, hogy egy 16 éves fiú kel útra Hamburgból, hogy hazajusson Magyarországra, persze út közben történik egy s más. De ismétlem, hogy a terjedelem nem felel meg a fentebb írtaknak. Amennyiben ez kizáró ok, akkor majd talán jövőre egy másik történettel bepróbálkozok 🙂

 19. Küldd be, megnézzük.
  A 320 K azért alsó határ, mert 8 ív így is egy vékony kötet, sok kiadó 10 ívtől számítja regénynek az írásokat, alatta kisregény. De az ifjúsági korosztály más, ott mások az olvasási szokások.
  Írd a mél szövegébe, hogy 310 K a mű, de vb-vel egyedi megbeszélés alapján küldted be.

 20. Kedves Aranymosó!

  Ennél a pontnál felmerült bennem egy dilemma: 2. A jó írások kikerülnek fejezetenként az Aranymosás Irodalmi Magazin weboldalára, ahonnan a lektorok kiválasztják, melyik művet olvassák tovább.
  Még pedig az, hogy feltétlenül kell fejezetekből állnia például egy mesének (én mese beküldésén gondolkozom)? Vagy ha egy pároldalas mesét nem szeletek apróbb részekre, akkor a bírálók fogják ezt megtenni, vagy ők sem?

  Köszönöm a választ előre is,
  Anna

 21. Kedves Anna!
  Nem kell fejezetekből állni az írásnak, ki tud kerülni logikai egységenként is.
  Tavaly is került fel mese, érdemes megnézni a régi írásokat. Nem tudom, hány oldal a mű, de bizonyára nem csak pár oldal. Egy darab mesét nincs értelme beküldeni, mert az kevés mesekönyvnek.
  Esetleg érdemes megnézni a mesekönyveinket, hátha az segít. A könyvre kattintva bele lehet olvasni az írásokba.
  http://konyvmolykepzo.hu/?product_tag=5-eves

 22. Kedves révbe ért, könyvzabáló társam 🙂

  Csak egy röpke kérdéssel zavarnálak meg, mely tán fontos momentumát képezheti előrelépésemnek, regényírói pályám kezdetén.
  A pályázatnak nagyon örülök sokakkal egyetemben, de örömöm hamar csitult mikor az a kósza gondolat suhant át agyamon hogy vajh mennyire értékelitek az engem elhagyhatatlan örvénybe sodort thrillert, mint kategóriát. Ahogy láttam a tavalyi kiválasztott művek (36) között nincs egy thriller sem, bár nyugodtan élhettek a gyanúperrel miszerint nem, nem olvastam el mindnek a fejezeteit. Íjmód igen, csak a címek alapját ítélkeztem, ami azért nem volt nehéz, egyik sem hangzik thrillernek. Reményem szerint tévedek!?
  Ami viszont bizonyos (és ezt mindketten tudjuk), többet ér egy véressé váló thriller fontos, elgondolkodtató mondandóval, mint egy szivárványt éneklő unikornis, kacska rózsaszín sörénnyel (persze nem akarok megbántani senkit, én is az Aladinon nőttem fel, és odáig voltam érte).
  A kérdésem:
  Szerinted megnyerhetem thrillerrel ezt a pályázatot, vagy jobban járok, ha más úton ( pl kiadó ) keresem a révbe vezető utat? 😀
  Illetve, ha beküldöm a regényem a pályázatra, akkor elküldhetem kiadóknak is, vagy csak ha kiesik az előszűrésen?
  Előre is köszönöm a válaszodat és elnézést a csiszolatlan, nyers stílusomért, még szabadlábon (egyedülálló) vagyok, így nincs, aki megneveljen 😀

 23. Kedves kiadó 

  Csak egy röpke kérdéssel zavarnálak meg, mely tán fontos momentumát képezheti előrelépésemnek, regényírói pályám kezdetén.
  A pályázatnak nagyon örülök sokakkal egyetemben, de örömöm hamar csitult mikor az a kósza gondolat suhant át agyamon hogy vajon mennyire értékelitek az engem elhagyhatatlan örvénybe sodort thrillert, mint kategóriát.
  Vagy külön díjaztok minden főbb kategóriát?
  Válaszod köszönöm
  K.L.

 24. Bocsi 🙂
  Ennyire azért nem vagyok szerthető figura, csak a teknika ördöge megtréfált…. megint 😀
  köszönet a moderátornak 😛

 25. Nyugodtan be lehet küldeni thrillert, nem érdemes ezen frusztrálódni. Nem egy nyertes van, és nem is kategóriák szerinti nyertes, hanem simán lefölözzük az írós rétegből azokat, akik készen állnak, hogy egy nagy kiadó szerzőgárdáját gazdagítsák.
  Esetleg érdemes lehet megnézni a kiadó weboldalát, és beleolvasni a Sötét örvény vagy a Hard Selection könyvekbe, ezek nem csillámpóni kategóriások.

 26. Tisztelt Aranymosás!

  Szeretném megtudni, hogy magyar helyszínnel, magyar nevű karakterekkel is érdemes pályázni, vagy a mai trendeket követve mindenképp idegen tájakon, idegen nevű karakterekkel írjam meg a pályaművet?

  Üdv.

  Kata

 27. Kedves Kata!
  Bármilyen nevű karakterek és helyszínek jók, csak legyenek hitelesek. (És sokféle tematikában már a magyar a trendi, de ez mellékszál.)

 28. Kedves Aranymosó,
  Azt szeretném kérdezni, hogy ha van egy előzőleg kiesett regényem, amiből csak néhány szereplőt tartottam meg, az újrapályázásnak számít? Az alapelgondolás is más.

  Előre is köszönöm a választ 🙂

 29. Kedves Autrix,
  inkább egy másik írást várnánk, és ha megjelentetjük, utána más műveidet is örömmel elolvassuk.

 30. Hajjaj, én még csak most döbbentem rá, hogy már lassan október közepénél járunk és még bizony ráfér az idei könyvemre egy kis írás… azoknak, akik tavaly tovább jutottak az előszűrésen, nem jár egy kis kedvezmény…? Na jó, persze, nem gondolom komolyan 😀 😀 De azért igazán összebeszélhetne már az Aranymosás a CERN-nel, hogy Magyarország légtere alatt lassítsák be a részecskéket és kicsit vegyünk vissza az időből, vagy legalább egyeztessen a kormánnyal valahogy, hogy a magyar irodalom fennmaradásának nevében mindenki, aki pályázik, egy év felmentést kapj a munka és tanulás alól, persze bőséges anyagi támogatással, tényleg csakis a színtiszta irodalom kedvéért, semmi másért… 🙂

  Apropó, egy kérdés is az eszembe jutott: mit tapasztaltok, hogyan fogadják az olvasók, ha egy könyv végül nem happy end-del zárul? Én szeretem a drámát, meg ad is némi erkölcsi fölényt a végének, de ez én vagyok, magamból nem merek statisztikát vonni, de még erősen gondolkodom a végjeleneten 🙂 Persze, nem ettől függ majd, de azért kíváncsi lennék a tapasztalataitokra.

 31. Ez korosztálytól függ, meg a témától is. 🙂
  De ha jól van előkészítve a negatív vég, akkor az is hatalmas élmény az olvasóknak. Nem kötelező az utolsó sírásónak is boldognak lennie a végén. 🙂

 32. Kedves csapat!
  Esetleges kiadási szerződésnél (bár tudom erre igen kicsi az esély) van lehetőség egyösszegű honor helyett könyvenkénti jutalék választására? Trilógia első részét be lehet küldeni? Ha ezekre a pályázat keretein belül nincs lehetőség esetleg más úton el lehet juttatni önökhöz kéziratot (mármint úgy hogy meg is nézzék 😀 )

 33. Kedves Aranymosó!

  Mint szakértőhöz, lenne egy-két kérdésem: megírtam egy regényt, melynek jelenleg a javító munkálatait végzem. A javítása elején járok, és szeretnék kérni megerősítést vagy cáfolatot tőled, hogy jól érzem, hogy ezzel a művel idén még nem kellene pályáznom?
  Nagyon szeretném már idén benyújtani ezt a munkámat, ám egy gyorsított eljárásban átnézett írás, ami hiába készülne el a pályázat lezártáig, sem biztos, hogy elérné azt a szintet, ami az előszűrésen már átmehet.
  Sajnos, csak idén augusztus elején érett meg bennem az a regénytéma, melyről írtam. Hiába dolgoztam ki az év első felében egy másik témájú regénynek a vázlatát, szereplőit, ez utóbbi nyerte el a tetszésemet. S most amiatt izgulok, hogy lesz-e jövőre is regénypályázat, ha most nem küldeném el, mert nem szeretnék lemaradni róla.
  Még egy apró dologra kérdeznék rá: nagyon fontos a regényt fejezetekre felosztani, nem kizáró ok ennek hiánya?

  Nagyon szépen köszönöm a segítségedet/segítségeteket.
  Kellemes estét kívánok! 🙂
  Airy

 34. Kedves Sára, igen, lehet honort illetve royaltyt is választani. És be lehet küldeni első részt, de akkor praktikus a szinopszis végére a másik két kötet cselekményének fő szálát (5 mondatban) leírni. A pályázaton kívül nem tudunk foglalkozni kéziratokkal, hanem szerkesztünk.

 35. Kedves Airy,
  ha jónak érzed a regényt, nyugodtan küldd be. Ha viszont csiszolnál rajta, azt is megteheted, jövőre is lesz pályázat. Az írói rutintól is függ, hogy a nyers kézirat mennyire jó, a gyakorlottabb szerzőknek elég 1-2 hónap pihentetés, javítgatás, míg másnak akár egy év is kell. Erre nincs igazán jó tanács.
  Nem kell fejezetekre osztani, bár általában könnyebb úgy az olvasónak. Ha később esetleg megjelenik az írás, a szerkesztő segít ilyesmiben is.

 36. Kedves Aranymosás!

  A korhatár a fantasy regényeknél mennyit számít? A 18-as karika vagy a 16-os a kedvelhetőbb az olvasónak?

 37. Kedves Aranymosó!

  Nagyon szépen köszönöm a választ! Nem biztos, hogy elkészülök a javítással december 31-ig, nem szeretném elsietni az alapos javítását. (Ha mégis, azt úgyis látni fogjátok a beérkezett kéziratok között :))
  Mindenképpen figyelemmel kísérem a regénypályázatot, sokat lehet a közzétett részekből tanulni. Legalábbis én így vagyok vele. 🙂

  További szép napot!
  Airy

 38. Én egy olyan fantasy regényt írtam, ami főként az ifjúságnak szól, mert fiatalok életútját vezetem fel az olvasónak, különleges képességekkel és harcokkal. Viszont vannak olyan jeleneteim, amiben az erotika is szerepet kapott, mert úgy éreztem, hogyha lejjebb tekerem a korhatárt, azzal én is és az olvasó is kibújásnak vette volna. Nem részletes együttlétekről van szó, ezek szerintem bőven beleférnek a 16-os karikába. Az lenne a kérdésem, hogy túlzás volt magas korhatárral elkészíteni egy olyan regényt, ami általában csak 12-es?

 39. Hát, amit 12 évesek olvasnak, azt a 20 körüliek valószínűleg nem olvassák. De szerintem korai ezen aggódni. Ha az írás többi része jó, akkor a nemiség mennyiségében majd segít a szerkesztő.

 40. Kedves Aranymosó!
  A kérdésem az lenne, hogy mennyiben van esélye egy igencsak szókimondó és durva kifejezéseket tartalmazó műnek, mert a történet és a karakterek szempontjából viszont fontosnak érzem ennek a beszédstílusnak a megjelenítését.
  Előre is köszönöm a választ!

 41. Ha a történet jó, és elfogadjuk, akkor a szerkesztő segít a megfelelő határokon belül maradni (vagy épp erősíteni a nyelvi elemeket), illetve korhatárt is tudunk tenni a könyvre. Nyilván egy XXI. századi sorozatgyilkos nem azt mondja, hogy „a kakas csípje meg, elszökött az a repedtsarkú némber!”
  Kb 15 éves korosztálynál fiatalabbaknak írt művekben viszont nem örülünk a trágárságnak.

 42. Kedves Aranymosás csapat!

  Két kicsit bugyuta kérdésem lenne, de érdekelne, hogy a szinopszisban a háttérvilágot mennyire részletezzem, ha fontos szerepet tölt be a történetben. Az elején írjam le pár sorral, aztán a történet vázlatát alá?
  A második kérdésem pedig az, hogy 320 ezer karakter az hány oldal. Én tényleg nem tudom, sorry.
  Előre is köszönöm a választ!

 43. A háttérvilágról elég pár sor, és lehet a szinopszis elejére is, de a végére is.
  A karakterszámot meg tudod nézni a wordben több módon is. Pl. ha nyomtatási nézetben van a doksi, akkor alul látsz egy olyan csíkot, hogy oldalszám, mellette, hogy szavak száma. A szavak számára kattintva feldob egy ablakot, és abban megtalálod a karakterszámot. Ha nem megy, az sem gond, egy Times 12-es, A/4-es írás oldala durva becslés alapján 2500 karakter körül van.

 44. hello:)
  Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy egy teljesen kitalált világról is lehet-e írni, vagy inkább a valós világot preferáljátok?

 45. Kedves Aranymosó!

  Nekem elsősorban a szinopszissal kapcsolatban volna kérdésem. Olvastam az oldalon a szinopszissal kapcsolatos írást. De ott mesére vonatkozóan nem tudtam sajnos sok mindent kihámozni. Szóval ha egy mesekönyv több egymástól különálló meséből áll, mindegyik mesében másról van, és mások a szereplők (csak a mesélő marad ugyanaz), hogyan lenne érdemes megírni történelmi hátteret?
  Valamint még egy olyan dolog merült fel bennem, hogy a word dokumentumot mennyire kell, ajánlott szerkesztgetni? Vagy ez még úgyis képlékeny dolog? Úgy értem befolyásolja-e a döntést a külalak (betűtípus, sorköz stb.)

  Köszönöm a választ előre is,
  Anna

 46. Kedves Anna!
  Legjobban a Times 12, sorkizártnak örülünk. (Igazából mindegy a formátum, mert a lektorok alapból át fogják állítani erre olvasás előtt.)
  Meséknél nem kérünk szinopszis, hanem egy sor tartalmat minden meséről. A döntést a tartalom befolyásolja, a formátum soha.

 47. Kedves Aranymosó!

  Te bizonyára tapasztalt vagy ilyen kérdésekben: ha most állok neki ötletelni, dec. 31-ig van esélyem befejezni a könyvet? Ha nem, akkor nem kezdek el kapkodni. 😀

 48. Hát… 🙂 Dóri, ha nem tanulsz, nem dolgozol és gyakorlott vagy az írásban, kiforrott stíllel plusz pontosan tudod, mit szeretnél írni, csak papírra kell vetni – akkor igen. 🙂

 49. Kedves Dóri!

  Én október elején kezdtem… Még nem tartok egészen a harmadánál, de eddig egy kicsit lassú voltam 🙂

 50. Nagyon szeretnék részt venni idén, de túl rövid a regényem. 220 ezer karakter. Ennyi plusz fejezetet meg nehéz lenne belevinni.
  Erősen 18as karikás könyvek is jöhetnek?

 51. Kedves Aranymosás Szerkesztőség!
  Fantasy regényemmel pályáztam, de nem tudom, hogy nem-e jelent problémát, hogy ez egy védett PDF fájl, ráadásul a nevem és a könyv címe is szerepel minden oldalon, vízjel formájában.
  Esetleg szerkesztessem át és küldjem el ismét? Tudom, kicsit paranoiás vagyok, de nem szívesen küldeném „nyers” word dokumentumként a könyvet.
  Köszönettel,
  Ariana D.

 52. Kedves Ariana!
  Sajnálom, de nem fogadunk védett pdf-eket. Később a weboldalra felkerül részlet, emiatt csak word dokumentum a jó vagy nem védett rtf.
  Mellesleg amíg az ember nem Fable, vagy hasonlóan népszerű író, addig a kutya sem lopja el a kéziratát. Mit csinálna vele?
  Ha nincs meg egy kiadó felé a bizalom, akkor nem érdemes elküldeni oda a művet.

 53. Kedves Aranymosó!

  Köszönöm gyors válaszát!
  Hogy ki akarhatja ellopni egy ismeretlen szerző írását? Bárki! Konkrétan ismerek olyan Írót, akinek a sokadik regénye jelenik meg, de az első könyvének kéziratából, az egyik legnagyobb hazai kiadó „csipegetett”, meglehetősen látványosan. Persze pert indított, de nem nyerte meg, mert helyenként a lektorok átírták a szöveget és a bíróság azért nem döntött a szerző javára, mert mint mondták: az „ötlet” nem jogvédhető, csupán a szöveg…!
  Kérem, ne magukból induljon ki, az Önök szerkesztősége nagyon korrekt, ezt ki merem jelenteni, mert felhívtam a kiadójukat, szerzői joggal kapcsolatos kérdéseket tettem fel és nekem a válaszaikból úgy tűnik, hogy Önök mindenben betartják a jogi- és etikai szabályokat. Nagy tisztelet ezért, a Könyvmolyképző Kiadónak! 2012 óta, a sokadik kiadó viselkedik inkorrekt módon velem is, ezért vagyok óvatos már.
  Hogy nincs bizalmam a kiadókban? Ez igaz! Viszont ez Önökre nem vonatkozik. 🙂 Szép napot!

  Ariana D.

 54. Olyan írást is lehet, ami kicsit akció, de romantikus is, viszont nem misztikus, de pontosan nem tudnám besorolni?

 55. Érdekes dolog az ötletek kérdése. Előszűréskor mi gyakran látjuk, hogy tucatnyi olyan regény van, ami egyforma ötletekre épül. Mintha egymás klónját írnák, noha a szerzők sohasem találkoztak. 🙂

 56. Kedves Aranymosó!
  Szinte az egész honlapot átnéztem és találtam olyan írást, ami azt fogalmazza meg, hogy nem szeretnének (nagy vonalakban) csöpögő vámpír történetet. Ez érthető is, mert egy tucat van már belőlük. Én arra volnék kíváncsi, hogy kizáró ok e az, ha a történetben szerepelnek vámpírok, vérfarkasok, manók, de nem a szerelemre épül a cselekmény. Inkább az erejük és képességükre fókuszál a történet, nem pedig arra, hogy egy ember hogyan szeret bele egy vámpírba. Egy ilyen történettel érdemes e indulni?
  Előre is köszönöm a választ!

 57. Kedves Vivien,
  akkor félreértettél valamit, mi a csöpögős vámpírsztorikat is szeretjük, csak megfelelő helyeken és módon csöpögjenek. Meiszner Kriszta MásValaki Problémája is mosásos nyertes, decemberben jön majd ki a regénye tele pesti vámpírokkal.
  Ha tudsz újat mondani egy régi toposzon belül, akkor hajrá, mi nyitottak vagyunk rá. 🙂

 58. Kedves Aranymosó!

  Az lenne a kérdésem, hogy kisregényt, akkor nem is lehet beküldeni a pályázatra?
  Előre is köszönöm a választ!

 59. Kedves Aranymosó!
  Bár én most kezdtem bele a regenyembe, nagyon szeretnék majd jövőre jelentkezni vele. A témája ifjúsági fantasy, és az érdekelne, hogy egy igyfsági regényben elfér-e egy olyan karakter, aki a maga módján, perverz, és nagy nőcsábász, hogy így fogalmazzak? 🙂
  Előre is köszönöm a választ!
  Üdvözlettel; Ariana Douglas

 60. A perverz és a nőcsábász az én fogalmaim szerint két külön dolog, de gondolom, csak egy csajozós szereplőre gondolsz. Igen, az elfér.

 61. Kedves Aranymosó!

  Azt szeretném kérdezni, hogy kizáró ok-e a pályázat során, ha a regény nem éri el a minimális karakterszámot?
  A kéziratom 270 ezer karakteres (40 ezer szó), és arra volnék kíváncsi, hogy érdemes-e beküldenem? Nem szeretném a lektorok idejét rabolni, és most úgy érzem teljesen kerek a sztori. (Bár még decemberig homlokon csókolhat a múzsa és megszállhat az ihlet…) 🙂
  Köszönöm a választ!
  a.

 62. Ennyire vékony könyvet nem tudunk kiadni, mert nem veszik meg az olvasók, sajnos. Már a 320 ezer is nagyon karcsú kötet.

 63. Kedves Aranymosó!

  Ahogy most olvastam a hozzászólásokat megakadt a szemem az egyiken. Én is mesével készültem a pályázatra és a szinopszist is megírtam hozzá, de azt írtad, hogy az nem kell, hanem csak egy mondat. Akkor most beküldjem be a szinopszist vagy csak egy mondatban írjam le miről szól a mesém és azt küldjem be?
  Nagyon köszönöm a válaszodat.

  Üdv Bea

 64. Kedves Aranymosó!

  10-12 éves korosztálynak íródott és tényleg elég nehéz volt megírni, de kész van, úgyhogy akkor majd azt küldöm el.
  Köszönöm a gyors választ.

  Üdv Bea

 65. Tisztelt Szerkesztőség!

  A meghirdetett pályázatukkal kapcsolatban keresem meg önöket:

  2014 első feléig szerkesztettem egy saját blogot, amit azóta megszüntettem. Ezen blogon naplószerűen voltak írásaim, köztük egy olyan, amivel pályázni szeretnék önöknél.
  Kérdésem, ha átszerkesztem, indulhatok-e a regényíró pályázatukon, s hanem, milyen kondíciókkal tudnám az irományomat beadni?

  Segítségüket előre is köszönöm!

 66. Kedves Aranymosás csapat!

  A IV. mese -és regény pályázat kiírás minimális terjedelme 320 ezer karakter.

  A pályázatba beadandó mű lehet-e ennél kevesebb, vagy illik” ennyi karakterrel készült művet beadni?

  Köszönettel: Bichter

 67. Kedves Aranymosó!

  Röviden azért érdeklődnék, hogy pályázhatok e olyan sajátmese gyűjteménnyel, ahol a mesék mind különböznek egymástól? Mind szerkezetileg, mind témájukat illetően is mások. Van közöttük próza illetve verses szerkezetű, akár csak egy antológia. Fentebbi commentnél olvastam, hogy egy darabka mesét nem érdemes beküldeni, így jött hát az ötlet. Vagy, ha időm engedi, egységes témájú kis mesekötettel nevezni lehet e? Ha pályázhatnék vele, akkor grafikát lehet csatolni, vagy azt inkább mellőzzem? Válaszukért előre is köszönet!

 68. Szerintem párszor már megválaszoltam ezt a kérdést. Nem, sajnos rövidebb regényeket nem fogadunk, formai okokból azonnal kizárjuk.

 69. Olyan mesekönyveket várunk, ahol vagy a főszereplő ugyanaz a mesékben, vagy valamilyen elem összeköti őket. Csak a szöveget várjuk, a grafikával jelenleg nem foglalkozunk, ez későbbi lépés.

 70. Kedves Aranymosás!

  Arról érdeklődnék, hogy a kézirattal kapcsolatban van-e bármilyen formai követelmény? Betűméret,betűköz, oldalméret, stb.
  Válaszukat előre is köszönöm!

 71. Kedves Aranymosó!
  Mennyire akadály az,ha valaki tizennyolc év alatt van… (négy évvel) van értelme jelentkezni ilyen esetben a pályázatra?

 72. Nincs alsó korhatár, de ez egy felnőtt pályázat, és elég magas elvárások vannak. 22 volt a legfiatalabb eddig, akinek bejutott a regénye a kiadóba, de általában 28 felett vannak az írók.

 73. Doc , docx kiterjesztésű fájlokat várunk. A többit megoldják a lektorok (de amúgy a Times, 12-es betű, sorkizártat szeretjük egyedi betűk nélkül)

 74. Kedves Aranymosó!
  Szeretném elküldeni a könyvem, de az a gondom, hogy nem gépre, hanem kézzel írtam. Arra gondoltam, hogy beszkennelném, és azt küldeném el. Bár így sajnos nem tudom megadni a karakterszámot.(De ha jól olvastam, akkor az ifjúsági regénynél nincs minimum karakterszam. Vagy igen?)
  Másik problémám:a könyvem, elég rövid, 115 oldal, A5-ös lapokon. Érdemes így beküldenem?
  Harmadik gondom :a könyvben angol nevek vannak, vezetéknév nélkül. Ez baj? Egyébként nincs meghatározott helye(nincs ország, a városnak nincs neve, még az iskolának se).
  Válaszukat előre is köszönöm.

 75. Kedves Eszter!
  A szkennelt kézírással nem tudunk mit kezdeni, sajnos csak a gépre bevitt szöveg jó. Az oldalszám is kevés. Viszont a keresztnevekkel önmagában nincsen gond, bár ha se az ország, se az iskola nincs konkretizálva, lehetséges, hogy a történet háttere sem igazán hihető.

 76. Nagyon köszönöm!
  Akkor begépelem, mert nem olyan hosszú. Az alsó karakterhatárt lehet, hogy nem üti meg, de nem baj, mert szerintem a besorolása ifjúsági regény, ott meg ha jól olvastam, nincsminimum karakterszám.
  Úgy gondolom, hogy a város és az iskola neve nem fontos a történet szempontjából, de hosszú lenne, miért.
  Lenne még egy kérdésem:a könyvhöz borítót is rajzoltam. Ezt elküldjem vagy ne?

 77. Kedves aranymosás!Korábban már írtam a trilógia első részének megjelentetéséről és azt tanácsoltátok jelentessem azok cselekményét is meg a szinopszisban. Azóta megírtam a szinopszist a fent lévő cikk alapján de a többi rész miatt hosszabb lett. Ha nem 2 hanem 3 oldalas a szinopszis az kizáró ok? Nem nagyon tudom hogyan rövidíthetném le hiszen a szereplő is több a 3 résszben mint az egyben 🙁

 78. Kedves Aranymosó!

  Megírtam a művem szinopszisát. Mivel egy eléggé összetett krimi-thrillerről van szó, kénytelen voltam tényleg csak a lényeget kiszűrni. Néhány apróbb fordulatot és szereplőt kihagytam, mert nem akartam „magyarázkodni”. Arra ugyebár ott van maga a regény. 😀 Azt szeretném kérdezni, hogy a szinopszisnak van formai követelménye? Csak mert 1,15-ös sorközzel másfél oldal lett, de másfeles sorközzel már kicsit több, mint 2 oldal. Mennyire veszitek ezt komolyan?
  A másik kérdésem:
  A művem épphogy megüti a 320 ezer karaktert. De csak úgy, hogy van benne előszó és köszönetnyilvánítás is (a kettő összesen 2 oldal másfeles sorközzel). Maga a törzsszöveg 1-2 ezer karakterrel rövidebb. Az előszót azért találtam fontosnak, mert a „szürreális” történetkeretet meg kellett magyaráznom (furry), a köszönetnyilvánításban pedig szerettem volna leírni azt a néhány filmes és irodalmi kitekintést, ami a regény tartalmát tekintve ironikus poén.
  Köszönöm előre is a válaszokat.

 79. Nem vesszük szorosan a szinopszis terjedelmét. Az írás karakterszáma viszont fontosabb, de a pont határon billegő regényeket – ha nagyon jók -, akkor azért még elfogadjuk.

 80. Tisztelt Aranymosó!

  Ha ifjúsági, realista történetemnél a helyszín egyáltalán nem lényeges, mit javasolnak, magyar, vagy külföldi környezetbe helyezzem a karaktereket? Nem sokat számít a történetben a helyszín, és nem tudom, hogy az olvasók részéről melyikre lenne nagyobb igény, illetve melyiket preferálják.

 81. Kedves Anna!
  Ebben sajnos nem tudok tanácsot adni. Olyan történet, melyben a szereplőkre nem hat ki a kultúra, igen ritka. Az olvasók amúgy mindenféle helyszínt kedvelnek, ha jól van megírva.

 82. Kedves Aranymosó!

  Elkezdtem megírni a regényemet, de jelenleg úgy gondolom, hogy a határidőre nem lesz készen, mivel sok információt nem sikerült még átdolgoznom. A kérdésem az volna, hogy a jövőre sorra kerülő pályázat is azonos időpontban lesz? Vagy erről még nincs publikus információ? Mindössze azért lenne fontos a számomra, mert úgy osztom be az időmet, hogy minden lehetséges forrást felhasználva írjam meg a könyvemet, és ha nagyjából tudom a határidőt, úgy könnyebben menne.
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Tisztelettel,
  Tobi

 83. Kedves Aranymosó!
  Az lenne a kérdésem, hogy ha nagyon sok a történetben a nézőpontváltás, akkor is muszáj mindegyiket külön megmagyarázni? Mert ha az összeset leírom, akkor túl hosszú lenne a szinopszis.
  Előre is köszi a választ!
  Üdv: Kriszta

 84. Tisztelt Aranymosó!

  Ha jól értelmeztem a pályázati kiírást, akkor kizárólag a Könyvmolyképzőnél lehet megvenni a megjelentetett műveket? Más könyvesboltokban nem lehet majd kapni?

 85. Kedves Aranymosó!

  A mű besorolásához mit érdemes írni, ha a regény realista abban az értelemben, hogy nincsenek benne se mitikus lények, se különleges képességek, viszont nem tudok neki kategóriát adni, nem is romantikus, nem is krimi, „csak” egy történet, ami akár meg is történhetett volna… van ennek valami hivatalos neve?

 86. Általában minden könyv besorolható valahová, de ha nem sikerül, nem baj, a non-fiction elég címke elsőre.

 87. Kedves Aranymosó!
  Személy szerint én irok egy blogot, ahol a saját történetemet mindig bővítem. Fantasy, kicsit elvont jelleg,de nem mese. Annyit szeretnék tudni, hogy azt lehet-e beküldeni, és hogy akkor zárhatom le a törénetet, amikor akarom? Csak azért, mivel fejezetekre vannak osztva, amelyek kicsit rövidek.

  Köszönettel: Nikolett

 88. Tisztelt Aranymosó!

  Gondolom ezen a pályázaton a 188 ezres karakterszámú romantikus-fantasy regényem labdába sem rúghat… Lesz majd lehetőség ilyen művek beküldésére is?

  Üdv.: B.

 89. Tisztelt Aranymosás!

  Mivel a pályázat időtartama hónapokig tart, beküldhetem úgy a művemet, hogy közben más kiadókat is megkeresek ugyanezzel a művel?

  Tisztelettel: Zalán

 90. Jogilag az író nincs lekötve sehová, amíg nem ír alá szerződést, vagyis igen, több kiadóhoz is be lehet adni.
  De érdemes átgondolni, és olyan helyre beküldeni, ahol tényleg publikálni szeretnél. Ha előfordul olyan szituáció, hogy egyik szerkesztő megtudja a másiktól, hogy épp ugyanazt a művet bírálják, vagyis feleslegesen dolgozik legalább az egyikük, vagy épp mindkét helyen igent kap a mű, és vissza kell mondani az egyik megjelenést, az elég kínos pillanatokat szülhet, és később nem biztos, hogy komolyan veszik az írót.
  A nagyobb kiadókban a kéziratok átfutási ideje egy-két év, ez sajnos egy ilyen szakma.
  Összességében nem tudok tanácsot adni, tégy belátásod szerint.

 91. Kedves Aranymosó!
  Több kérdésem is lenne,
  Egy dolog megragadta a figyelmem egy bizonyos Alíznak adott válaszban, azt hiszem szeptember 22 v 23.-án. Hogy az eddigi kb 700 műből háromnak volt igazán eredeti ötlete. Nagyon kíváncsi lennék erre a háromra, ha megmondanád, hol érhetők el és melyek ezek.
  A másik dolog pedig, szintén ott, hogy első regény általában nem sikeres. Ez azért maradt meg bennem, mert figyelemmel kísérem egy író első művét, aminek anegyedinegyedik részét írja már. A
  Egyike vagyok a szerencsés, de nagyon kis számú beavatottaknak. És őszintén azt gondolom a kedves hölgy művéről, hogy fantasztikus. Vámpír, vérfarkas, egyéb is előfordul benne, de semmi nem a megszokott. Annyira egyedi és különleges, hogy csak irigyelni tudom az íróját, aki villámgyors tempóban halad, és egyetlen mondata sem unalmas.
  Érdemes lenne megkérdeznem, hogy leadná-e a pályázatra az első részt? Esetleg az nem lehet probléma a sorozatnál, hogy a második, de főleg a negyedik rész egészen más? Szívesen meglepném avval, hogy segítek neki. 🙂 kérlek, válaszoddal te is segíts.
  Köszönöm.
  Zorka

 92. Kedves Aranymosás!

  A regény szinopszisába, hogyan kezdjünk bele? A karakterábrázolás legyen az első, vagy előbb a háttérvilágot kell leírnunk? Esetleg nyomban a történet ábrázolása az elsődleges feladat? Nagyon segítene, ha elárulnák a sorrendet. Előre is köszönöm.

 93. Kedves Aranymosó!

  Ha nem végzek a regényemmel (ifjúsági regény, korcsoport: 12-15), akkor jövő évi várnom kell? 🙁
  Vagy ilyen esetben esetleg van lehetőség a pályázat előtt beküldeni kész kéziratot, szinopszissal, adatlappal együtt?

  A választ előre is köszönöm!

  U.i.: Imádom Rácz-Stefán Tibor könyvét! 😉

 94. Tisztelt Aranymosás!

  Lehetséges lenne, hogy a beküldött írásomból az oldalon megjelenő részlet az írói álnevemen szerepeljen?

 95. Kedves Aranymosás!

  Azt szeretném kérdezni, hogyha a beküldendő művem két főszereplő nézőpontjából van megírva akik fejezetenként váltakoznak, akkor a szinopszisban erről kell még valamit írni? Mármint a főszereplők rövid jellemzésén kívül, mert ezt nem igazán értettem: „Ha egyes fejezeteket más-más szereplők szemszögéből írtunk meg, akkor minden nézőpontkaraktert magyarázzunk el.”

  Előre is hálás köszönet a válaszért!

 96. A karakterek ismertetésénél a belső tulajdonságok leírása a lényeg röviden, vagy bele kell folyni abba is, hogy milyen szerepet töltenek be a műben?

 97. Kedves Zorka,
  Nem szeretnék egyes műveket kiemelni, hiszen ez egyben azt is jelentené, hogy más írásokat nem teszek.
  A negyedik részt író ismerős kapcsán nem értem a kérdést. Ha más kiadónál publikál, akkor gondolom, ott már szerződésben áll. Ha pedig baráti körnek ír, és nem keres publikálási lehetőséget, akkor ebben nem érdemes megzavarni. Az íróknak megvan a belső órájuk, tudják, mikor jön el az idő a nagyközönség elé lépni. Aki így érzi, az elküldi kiadónak a műveit, barátként támogatni lehet, de sürgetni nem biztos, hogy érdemes.

 98. Elnézést, hogy csoportosan válaszolok.
  @Krisztián
  Mindegy a szinopszis elemeinek sorrendje. Legyen tömör, és gyorsan áttekinthető.
  @Viktória
  Sajnos nem tudunk foglalkozni vele később, mert rengeteg más munkánk van. (Tibi nevében is köszönjük :))
  @Alex
  Igen, lehetséges az írói álnév, ha később a megjelenő regény ezen a néven fut majd.
  @Varga A.
  Nem szükséges más info. Ez a rész arra vonatkozik, ha 5-6 nézőpontkarakter is megszólal a műben.
  A karakterek belső jellemzése nem érdekes, a cselekményben betöltött helyük a fontos.

 99. Kedves Szerkesztőség!

  Végigolvastam a kommenteket, ahol szerepelt egy olyan, hogy ha esetleg több részes az alkotás, akkor a szinopszisban érdemes feltüntetni a következő részek tartalmát is. Namármost, én november közepén beküldtem a könyvem, aminek történetesen van egy második része is, és a szinopszisban csak az adott mű cselekményét írtam le. Beküldjem a szinopszist újra, ezúttal a bővített cselekménnyel, vagy hagyjam? Létezik hiánypótlás?

 100. Kedves Aranymosó!

  Csak egy tisztázó kérdést szeretnék feltenni, hogy biztos legyek benne, mindent jól értettem-e. Ha elküldöm a művemet és a hozzá tartozó szükséges dolgokat e-mailben, akkor így kell-e kinéznie? (Most persze csak példaként random címmmel.)
  Mackótestvér.doc (benne a mű teljes szövege, a nevem nélkül)
  Mackótestvér szinopszis.doc (a mű szinopszisa, szintén név nélkül)
  adat.doc (benne: nevem, írói nevem, életkorom, a mű címe, műfaji besorolás, e-mail címem, telefonszámom).
  Előre is köszönöm a választ!

 101. Kedves Zsuzsa!
  Igen. 🙂
  (A nevek szereplése vagy kihagyása részünkről mindegy, de sok író szereti, ha anonim az előszűrés, ehhez alkalmazkodunk. A lényeg, hogy az adat.doc-ban szerepeljen a név.)

 102. Kedves Aranymosó!

  Mit jelent pontosan, hogy magyarázzuk el a nézőpontkaraktereket a szinopszisban? Sajnos nem vagyok biztos benne, hogy jól értelmeztem. 😀

 103. Semmi gond, ha rosszul értelmezed, a lényeg, hogy a főbb szereplőkről essen szó a szinopszisban. Nagyon rugalmasak vagyunk, és elég nagy rutinnal rájövünk, mi a tartalom, akkor is, ha nem a megfelelő írástechnikai kifejezéseket használod. A regény legyen jó, ez a fontos. 🙂

 104. Kedves Aranymosó!
  Elnézést, azt hiszem, nem voltam elég egyértelmű. A hölgy, akivel időközben beszéltem, egyébként rokoni kapcsolatban állunk, nem adta ki még sorozata részeit.
  A kérdésünk arra vonatkozott, hogy ez a pályázat esetleg csak egyrészes regényekre vonatkozik, vagy lehet pályázni egy sorozat első részével, ahol nyilván nincs még végkifejlet. Vagy ez esetleg hátrányt jelent-e?
  Köszönöm előző válaszát.
  Zorka

 105. Sziasztok!
  Egy olyan láma kérdésem lenne, hogy ha voltam olyan ügyes, és telepakoltam a kéziratot oldaltörésekkel, azokat kivegyem-e küldés előtt? 🙂
  Köszönöm! 🙂

 106. Ha fejezet végén van oldaltörés, az oké, de ha minden oldal végére tettél, akkor inkább vedd ki. 🙂

 107. Kedves Aranymosók,
  vészesen közeledik a határidő, és én még mindig nem tudom eldönteni, hogy a két elkészült regény közül melyiket küldjem be. Márpedig a kiírásban az szerepel, hogy egy és csak egy…
  Muszáj hát megkérdeznem, hátha: akkor is ilyen szigorú a rendszer, ha gyakorlatilag skizofrén módon az egyik regény nagyon is felnőtteknek szóló krimi, a másik pedig kiskamaszoknak szóló, olvasási kedvet serkentő regény????
  Előre is köszönöm a segítő választ.
  Vica

 108. Nagyon sok írás érkezik, így csak egy művet tudunk fogadni, és később – ha az író a szerzőink közé tartozik – a többi kéziratot is megnézzük.
  Sajnos, el kell döntened, melyiket szeretnéd beküldeni. 🙂

 109. Kedves Aranymosó!

  Ha egy 12-14 éveseknek (esetleg kicsit idősebbeknek, ha elolvasnák) íródó történetem van, ami ifjúsági, misztikum nélkül, akkor az melyik sorozatban jelenne meg? 🙂

  Előre is köszönöm a választ!
  Viki

 110. Zorka, igen, a jó írások kikerülnek az oldalra. Örömmel vesszük, ha véleményeket írtok, és kialakul egy irodalmi beszélgetés. A nyilvánosság egyik oka, hogy ebből is tanuljanak a pályázók.

 111. Kedves Aranymosó!
  Afelől érdeklődnék, hogy valamilyen értesítőt kapnak-e a pályázók az esetleges „állásról”, vagy legalább annyit, hogy az illető műve túljutott-e valahol, vagy már az elején kiesett… Vagy várjon a végleges eredmények kihirdetésére? O.o Előre is köszönöm a választ!

 112. Kedves Cecília,
  Az előszűrés végén küldünk egy tájékoztató e-mailt mindenkinek. Majd a lektorik végén is, végül a kiadó döntése után is azoknak, akik érintettek. A folyamatban lévő ügyeket itt, a weboldalon lehet látni.

 113. Kedves Bea!
  Tudom, hogy nem időszerű a kérdésem, de felteszem, jövőre is lesz Aranymosás. Az érdekelne, hogy lehet/érdemes-e szépirodalmi regénnyel pályázni.
  Előre is köszönöm a választ! 🙂

 114. Tisztelt Szerkesztőség!

  Az iránt érdeklődnék, hogy azon beadott írások, melyek nem mentek tovább a rostán, előreláthatóan mikor kapnak értesítés?

 115. Akkor ha jól számolom, akkor kb már csak 5 má fog kikerülni? Vagy húsvét után is kerül ki még részlet és utána küldik ki az e-maileket, hogy ki jutott tovább, és ki nem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük