New Adult kurzus

Az Írástudó Íróiskola New Adult kurzusa a népszerű, fiatal felnőtteknek szóló, romantikus történetek megírására fókuszál.

A kurzuson szívesen látunk kezdő, de tehetséges írókat, akik szeretnének a romantikus regényekre fókuszálni, és olyan gyakorlott írókat, akik magabiztosan írnak, azonban szeretnének a regények romantikus szálára fókuszálni, megismerni a New Adult regények jellemzőit.

„A tananyag felépítése logikus volt, a dramaturgiai vázlat nagyon hasznos, és érdekes volt így felépíteni egy regényt. Ugyanakkor mivel általában lineárisan haladva írok, kihívást jelentett csak egy-egy állomását megírni a történetnek, de izgalmas feladat is egyben.” (Vasváry Csilla, 40)

*

Neked való ez a kurzus, ha
– szeretnéd megérteni, mi a fő különbség a Young Adult és a New Adult regények között
– problémát jelent neked a romantikus szál felépítése
– szeretnél egy jól működő, átgondolt történetvázat
– nehézséget jelent a kémia megteremtése, érzelmek megmutatása a műveidben

Az oktató és a tananyag összeállítója Kozma Réka szerkesztő, az Így neveld a regényedet blog vezetője.

„Én a kurzusra a romantikus szál miatt jelentkeztem, de ahogy haladtunk előre a tananyaggal és a házikkal, folyamatosan formálódott bennem a történet, aminek köszönhetően a végeredmény lehet, hogy pont beleillik majd a New Adult zsánerbe. Emellett azt is nagyon hasznosnak tartom, hogy 8 hétig folyamatosan foglalkoztam az írással, különféle jeleneteket kellett megírni, ami újfent gondolkodásra késztetett.” (Suta Péter, 28 éves)

A kurzuson foglalkozunk azzal, hogy milyen a romantikus regények szerkezete, milyen jellemző témák jelennek meg a NA regényekben, hogyan érdemes felépíteni egy romantikus szálat, milyen egy jó erotikus jelenet, mi szükséges a szereplők közötti kémia megjelenítéséhez és a lektorok jellemzően milyen problémákkal találkoznak a NA regények kapcsán.

Az elméleti tananyagok mellett ezen a kurzuson is minden héten sor kerül írói gyakorlatokra, a heti feladatok során a hallgatók egy romantikus regény legfontosabb fordulópontjait írják meg, így ha egy regényötlettel érkezel, a nyolc hét alatt ezt fejlesztheted szerkesztőnk segítségével. A kurzus végére pedig lesz egy átgondolt vázlatod, erős romantikus szálad a regényedhez.

Mivel a Könyvmolyképző Kiadónál megjelenő New Adult regények egy része realista (Rubin pöttyös sorozatunk) egy része viszont fantasy vagy paranormális (Zafír pöttyös sorozatunk), többféle zsánerben is gondolkozhatsz.

„Nagyon örülök, hogy részt vehettem a kurzuson, mert újat tanulni mindig jó, és sokszor ki kellett mozdulnom a komfortzónámból. Azt hiszem, ezzel most nem csak írástechnikailag fejlődtem, hanem önmagamról is megtanultam új dolgokat, és ez is nagyon fontos.” (Fráter Zsuzsanna)

A kurzus 8 héten keresztül tartó távoktatás, a hallgatók szabadon osztják be az idejüket, hogy mikor dolgozzák fel az elméleti anyagokat, írják meg az adott heti házi feladatot. Az oktatás zárt Facebook csoporton keresztül történik, ahol az oktató hétköznap válaszol a tananyaggal, írással, korcsoporttal és ismert NA könyvekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekre, illetve visszajelez a házi feladatokra.

A kurzus tananyaga már feltételez némi írástechnikai ismeretet, gyakorlottságot. Amennyiben az oktató a beküldött részlet alapján úgy ítéli meg, hogy a szerző fejlődését most jobban segíthetné egy másik kurzus, ezt is megírjuk.

„A kurzus nálam nem a sikerélményekről szólt, sok hibát vétettem, aminek részben örülök, mert ezekből rengeteget tanultam. A feladatok nem voltak könnyűek, sokukkal megszenvedtem, de utólag ennek is örülök, mert élesben, amikor a regényemet írom, ezeken a nehézségeken könnyebben átjutok majd. Számomra kicsit dramaturgia kettes kurzus is volt, mert az NA stílusának, hangvételének elsajátítása mellett hatalmas segítséget kaptam a regény vázának megtervezéséhez, a logikai és karakterhibák kiszűréséhez.” (Erion Kay)

*

Miért érdemes az Írástudó Íróiskola hallgatójának lenni?
– a kurzusok révén nyolc hétig rendszeresen foglalkozol írással
– személyes visszajelzést kapsz egy szerkesztőtől
– beküldhetsz novellát az Aranymosás Magazinba
– részt vehetsz a kiadó zárt novellapályázatain
– a kurzuson más írókkal ismerkedhetsz meg, akikkel akár később is együtt tudsz működni, egymást támogatva

Ismerd meg a New Adult regények főbb elvárásait, írj olyan romantikus történetet, amit az olvasó nem tud letenni 🙂

Érdekel? Így tudsz jelentkezni:
konyvmolykepzopalyazat@gmail.com, a tárgy mezőbe írd a kurzus nevét, írd meg, mióta írsz, jártál-e korábban kurzusra, foglalkoztál-e írástechnikával és csatold egy friss, nem bétázott írásod első 10 ezer leütését

Kattints ide és nézd meg, mikor indul legközelebb 😉

 

*

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)