Interjú: Ashley Carrigan

Ashley Carrigan új regényében egy öntudatos nő, és egy múltja súlyát cipelő férfi találkozik. Mindkettőnek meg kell tanulni nyitni a másik felé, és ez hosszú munka. Skyla egy barátnőivel töltött görbe este után tart hazafelé, amikor megtámadják. Az életét egy ismeretlen csavargó menti meg, és a nő elhatározza, hogy valamiképpen meghálálja a bátor fellépését. Ez viszont nem olyan egyszerű, ugyanis Jim, a Közel-Keletről visszatért veterán elutasítja segítséget, és mindent megtesz, hogy Skylart elriassza magától. Az Ikrek hava szép szerelmi történet, ami izgalomban is bővelkedik.

A szerzővel Kozma Réka szerkesztő beszélgetett

 

A főszereplőd, Skylar öntudatos, független nő, akinek pontos elképzelései vannak a céljairól. Jim ezzel szemben nem találja a helyét, és elvonultan él, de mindkettőjükben több lakozik, mint sejtenénk. Téged mi fogott meg ebben a két karakterben?

Elsőként Jim figurája született meg, méghozzá elég hangsúlyosan. Olyan ember képe rajzolódott ki előttem, aki jó képességű, motivált és a választott hivatásában sikeres volt, de az átélt események hatására elveszíti a lendületét, a kapaszkodót. Szerettem a kettősséget benne, hogy egyszerre visszafogott és zárkózott, sőt, elutasítóan viselkedik, ugyanakkor érezhetően ott van benne a tűz. Skylar kevésbé meggondolt, ő inkább ösztönösen cselekszik indulatból. Általában a női karaktereim hasonlóak, egyikük sem nebáncsvirág. Ő pont fordítva viselkedik, mint Jim. Sky eleinte lendületes, cselekvő és magához ragadja az irányítást, később pedig ő válik bizonytalanabbá, ahogy egyre mélyebben belemerül az érzelmekbe és sejti, hogy sérülhet.

 

A cím az Ikrek csillagjegyre utal, és maga a csillagkép megtalálható a könyv borítóján is. Hogy jutott eszedbe a cím, és hogyan kapcsolódik a két szereplőhöz?

A főszereplők első pillanatban nagyon különbözőnek tűnnek, más az életvitelük, a környezetük, más közegben mozognak, mások a problémáik, csupán egyetlen dolog közös bennük, a csillagjegyük. Amiből következhetne, hogy az asztrológia szerint az azonos jegyűek jól megértik egymást, mert sok mindenben hasonlóak. Csakhogy két dudás ugyebár…. Plusz adalék, hogy én is ebben a jegyben születtem és jól ismerem a jó és rossz tulajdonságainkat.

 

A történet jórészt San Franciscóban játszódik. Honnan jött az ötlet, hogy oda helyezd a cselekményt? Esetleg te is jártál már a városban?

Korábbi regényeimben is szolgált már háttérként a város. Egyszerűen kedvelem, de sajnos még nem jártam ott. Ebben a történetben szükségem volt egy olyan környezetre, ahol egyszerre van jelen a viktoriánus stílusú építészet és a modern üvegpaloták, villák. San Francisco híres épületsora, a Festett hölgyek és az a negyed éppen alkalmasak voltak. A könyvben minden említett helyszín valóságos.

 

Habár az Ikrek hava ugyanúgy tartogat izgalmas jeleneteket, mint az előző regényed, az Árnyjátékos, mégis ebben nagyobb a hangsúly a romantikán. Mennyiben volt más élmény az írása?

Mivel nem először írtam romantikus regényt, nem volt újdonság, de tény, hogy ez a könyv lassabb, nyugodtabb ritmust követ, mint az Árnyjátékos. Itt az érzelmeken van a hangsúly és nem az izgalmas akciókon. Könnyen ment az írás, mert a karakterek közötti szikra szinte magától vitte tovább a mesét és látni akartam, mi fog történni közöttük. A könyv feléig nem volt biztos, mi lesz a vége. Szeretem meghagyni magamnak és a szereplőimnek a szabadságot, hogy úgy alakuljanak a cselekmények, ahogy éppen kívánkozik.

 

Azt lehet tudni rólad, hogy termékeny szerző vagy, és lendületesen dolgozol. Mesélnél egy kicsit a munkafolyamatodról?

A legváratlanabb pillanatokban ugranak be a könyvötleteim. Gyorsan összeáll a fejemben a történet gerince és a karaktereim képe, a többit már csak hozzá kell illesztenem, apróságokat, mint helyszín, nevek, mellékszereplők, stb. Meg kell érnie a pillanatnak, amikor már olyan szinten feszít belülről a történet, hogy kirobban, és akkor le kell ülnöm írni. Kézzel írok ceruzával papírra. Vázlatot szoktam készíteni a főbb eseményekről, fordulatokról. Minden esetben először a karakterek lépnek elő a fényre és nagyon élesen rajzolódnak ki előttem. Éjszakánként írok és főleg hétvégén hajnalig. Olyankor nem számít, milyen késő van, mert nagyon el tudok mélyedni az írásban. Tökéletesen kikapcsol. Hozzászoktam a feszes tempóhoz és addig úgysem nyugszom, míg ki nem írtam magamból, ami ott lobog a fejemben. Ráadásul egyszerre mindig több regény ötlete is van a fejemben, amik a sorukra várnak.

 

Az Ikrek havának van még egy érdekessége, ugyanis egy kis misztikumot is belecsempésztél a történetbe. Téged személyesen is érdekel a spiritualitás?

Ezt nem állítanám, bár sok mindent elolvasok a témában. Készülőben van egy ilyen témájú új regényem és itt kicsit ahhoz készültem fel. Kedvelem a misztikus szálakat, mert sok érdekes lehetőség rejlik bennük. Egyébként ez is egy olyan elem volt, amit előre nem terveztem, de aztán nagyon is helyénvalónak éreztem.

 

Skylar és Jim első pillantásra olyanok, mint a tűz és a víz, mégis képtelenek távol tartani magukat egymástól. Te hiszel abban, hogy léteznek sorsszerű találkozások, amik megváltoztathatják az ember életét?

Igen, biztosan van ilyen, de a nagy szenvedélyek és érzelmi kisülések nem feltétlenül tartanak ki sokáig. Két nagyon ellentétes erős személyiség számára nem lehet opció a megalkuvás hosszú távon.

 

Téged ismerve lefogadom, hogy már a következő regényeden gondolkozol. 🙂 El lehet árulni róla már valamit?

Így van. Kettőn is, de a harmadik is a fejemben van. 🙂 Az egyik az említett misztikus, paranormális regény. A másik, amin éppen most lázasan dolgozom ismét egy romantikus történet egy fülön csípett tolvajról és a meglopott áldozatáról, aki sajátos és vitatható módszerekhez folyamodik, hogy visszaszerezze a zsákmányt. És ami a pikantériája a történetnek, hogy ebben az esetben a nő a tolvaj.

 

*

 

Ikrek hava

„Hát megtörténik! – gondolta kábán. Olyan érzés volt, mintha tűzforró aranyba mártották volna a szívét. Fájdalmas és gyönyörű.”

Skylar, a fiatal, menő építésznő a barátnőivel töltött görbe este után hazafelé tart, amikor megtámadják. Az életét egy különös csavargó menti meg. Skylar elhatározza, hogy valamiképpen meghálálja a bátor fellépést.
Azonban Jim, a Közel-Keletről visszatért veterán elutasítja a segítséget, és mindent megtesz, hogy a lányt elriassza magától.
Ő nem adja fel, és ahogy egyre több időt tölt a férfival, már egyikük sem képes figyelmen kívül hagyni a közöttük felszikrázó szenvedélyt.
Ám Jim nem ígér többet néhány forró éjszakánál. Skylar nem elégszik meg a könnyed kalanddal, és amikor megjelenik az életében a jóképű és gáláns Karl, bizakodva veti bele magát a kapcsolatba. De bármennyire is igyekszik elfelejteni Jimet, az nem várt módon bukkan fel újra az életében.
Kockáztassa Skylar a szívét, amikor tudja, hogy a férfi végül összetörné?
Vajon Jim sötét múltja örökre közéjük áll, vagy a vad összecsapásaikból mégis fakadhat szenvedélyes szerelem?

*

Ashley Carrigan

Az írást titkos hobbiként kezdte a nyolcvanas évek elején. Olvasók és barátok biztatására egyre komolyabban kezdett foglalkozni vele, és 1999-től sorra készültek el a regényei. Az első komplett könyv a Bukott angyal volt, a Morwen sorozat első része. Először blogon tette közzé az írásait, ahol pozitív fogadtatást és rengeteg biztatást kapott. 14 regénye jelent meg a Publio Kiadóval együttműködésben, majd 2017-től lett a Könyvmolyképző Kiadó írója. Az Árnyjátékos majd az Ikrek hava is ebben az évben jelent meg.
Facebook: https://www.facebook.com/Ashley-Carrigan-szerz%C5%91i-oldal-125227547538241/
Szerzői blog: http://ashleycarrigan.blogspot.hu/

*

*

*

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük