Ilyen volt a Könyvfesztivál – 1. rész

Az április végi Könyvfesztivál mindig az egyik legizgalmasabb könyves esemény. Sok-sok szerző, sok beszélgetés és persze rengeteg alkalom arra, hogy írók és olvasók, írók és írók, olvasók és olvasók találkozzanak. Aki egyszer is megfordul Könyvfesztivál alatt a Millenárison, magával ragadja az a lüktető, könyvszerető tömeg, amibe ott botlik.

A szerzőink általában íróként és olvasóként is jelen vannak – akad, aki szerkesztőként is szervez ide találkozókat –, örömmel beszélgetnek az olvasókkal és közben igyekeznek beszerezni a rég várt köteteket és nem engedni a váratlanul felbukkanó jó ajánlatoknak. Vagy legalább nem mindegyiknek…

Ha kíváncsi vagy, hogyan éli meg egy író a Könyvfesztivált, olvasd el cikksorozatunkat, amiben összeszedtük szerzőink élményeit és bejegyzéseit 🙂

Ashley Carrigan bejegyzésében bevallja, hogy ez volt az első könyvfesztiválos kalandja. „Mindig úgy voltam a Könyvfesztivállal, hogy majd akkor megyek ki, amikor a saját könyvemet promózhatom a kedves közönségnek. Ez amolyan kitűzött cél volt, amihez konokul tartottam magam. És ezért melózni kell, nem is keveset. Most pedig:tádám!…Teljesült a bakancslistám újabb pontja.” Most viszont rengeteg olvasóval találkozhatott.

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

Bartos Zsuzsa Brassóból utazott fel a Könyvfesztiválra, és bár az idő erősen kötötte, igyekezett maximálisan kihasználni a lehetőségeket. „Most a Könyvfesztivál is sokat adott nekem, és pont olyanra sikeredett, amilyenre az elmúlt időszakom: a szív kéri és bírja, sok mindent akar megélni, belesűríteni, vagy épp kiadni magából, de az idő és a tér makacs keretek. Most is annyi mindenkivel szerettem volna még találkozni, valahogy több mindent belefértetni.”

Kattints ide és olvasd el, milyen gondolatok foglalkoztatják mostanában íróként és miért veszélyes kamaszlánnyal vásárolni 🙂

Ecsédi Orsolya olvasóként rutinos Könyvfesztivál-járó, de idén volt kint először íróként. Így ír az dedikálás élményéről: „Nagyon sokan voltak. Álmomban sem számítottam ennyi emberre. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött! A sok kedvességet, az érdeklődést, azt, hogy végre személyesen is találkozhattam online megismert nevekkel és arcokkal, a meglepetésvendégeket, a nagyszámú molyokat, és a véleményeket, amik néha egészen hihetetlenek (Gab, hát teljesen meghatódtam:)).”

Kattints ide és olvasd el az egész bejegyzést!

Spirit Blissnek már az utazását is emlékezetessé tette, hogy a vonatok nem úgy jártak Pécs és Budapest között, hogy szoktak, így külön meg kellett szerveznie a Millenárisra jutását. Utána Beninával dedikált együtt, aminek külön örül: „Egyébként nagyon szeretek Beninával együtt dedikálni, mert mindig megnevettet, és jól elszórakoztatjuk egymást, valamint az olvasóinkat. Ezúton is üzenem neki, hogy még mindig reménykedem, hogy Könyvhétre is el tud jönni.”

Az utazása hazafelé is kalandos volt, kattints ide, és olvasd el, milyen figurákkal találkozott a vonaton 😉

Tarts velünk szerdán is, amikor folytatjuk a cikksorozatot.

Ha te is kint jártál a Könyvfesztiválon, reméljük, nagyon jól érezted magad 🙂

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 7.6/10 (5 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük