Hírek

A II. Aranymosás mese- és regénypályázat anyagával jelenleg a lektorok foglalkoznak. A kiadóvezető elé két pozitív bírálattal kerülhet egy mű.

 

Korábbi pozitív vélemények:

Tavi Kata: Sulijegyzetek (1. lektor)

Bökös Borbála: Szmirkó (1. lektor)

Patik László: Egy tücsök (1. lektor)

Marcus Lord: T, mint Testvériség (1. lektor)

 

Az e heti bírálatok eredménye:

Canossa – negatív lektori vélemény

Hasadás – negatív lektori vélemény

 

Bekérve:

Petya, Matyi és a duliánok

Más valaki problémája

Sulijegyzetek -2. lektor

 

9 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Tudom, ezt a kérdést korábban kellett volna feltennem, de talán most is aktuális.
    Mi van akkor, ha az író nem szeretné, hogy a beküldött regényéből részletek jelenjenek meg a honlapon? Elbírálják a művét, vagy, jobb, ha be sem küldi?
    Ugyanis a kiadók nem nagyon foglalkoznak kezdő írók azon műveivel, amelyek már megjelentek valahol, mindenki „szűz” írásokat vár. Vagyis, ha valakinek nem sikerül itt nyernie, hiába javítja ki a hibáit, hiába újítja föl a művét, szinte semmi esélye nem marad arra, hogy más kiadó kiadja az alkotását.

  2. Kósza, ez úgy 5 éve igaz volt, de már nem így működik a könyvpiac. Az első 2-3 fejezet bárhol kint lehet, mert ez reklám a könyvnek, a kiadottnak és a kéziratnak egyaránt. Az Aranymosást nézik más kiadóbeli szerkesztők, a tavalyi pályázókból többeket megkerestek azzal, hogy írjanak antológiába, illetve volt, aki aztán regényre is ajánlatot kapott. Inkább a tehetségek átcsábítása megy, nem az ignorálás.

  3. Kósza, ebben igaza van MosóMasának. Pár hete volt egy másik kiadó kezdő íróknak kiírt találkozója, ahol igenis kifejezték igényüket a felfedezésre. Bár nem mondták ki, de mivel a résztvevők egyikétől (akire ráadásul ráismertem más kiadók háza tájáról) felmerült a kérdés, hogy létezhet-e átjárás kiadók között, a válasz egyértelmű igen volt. Ők elsősorban a ” Művet” keresik, a „Szerző” ebből a szempontból szinte másodlagos. Bocsánat az offért, de hátha megerősít abban, hogy nem lehetetlen nyeretlen pályázat után máshol sikerre vinni a kéziratot. Természetesen tenni kell érte, nem a sült galambbal szemezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük