Hírek

A pályázat végén járunk, hamarosan rendeződik minden mű sorsa, és a lektorok véleményét megkapja Katona Ildikó kiadóvezető…

Színes betűkkel az e heti értékeléseket látjátok. A lektorok véleménye látszólag eltérhet, az első lektoráláskor a “határeset” műveket pozitívval átengedtük, hogy a második lektor véleménye is árnyalja az értékelést.

Két lektor pozitívat adott rá:

Tavi Kata: Sulijegyzetek

Bökös Borbála: Szmirkó

Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán

 Egy pozitív lektori és egy e-book ajánlás:

 Patik László: Egy tücsök

 Egy pozitív lektori és egy negatív lektori vélemény:

Marco Caldera: Szin markában

Marcus Lord: T, mint Testvériség

 E-bookra ajánlva:

 Rácz Tibor: A gyilkos áldozat (e-book)

 ***

Várakozó művek, amire az első lektor már pozitív véleményt adott:

Meiszner Krisztina: Más valaki problémája

Jeremiah Mintgreen: A szellemgyerek

Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan

Kae: A démon és a papnő

Okváth Anna: Más állapotok

(A kikerülés időpontja meglepetés.)

*

A kiesett regények szerzőinek is akad még jó lehetőség:

– Az a mű, amelyik itt a weboldalon a legtöbb lájkot kapja július elsejéig, bekerül az e-book rendszerünkbe.

– Az Aranymosás Facebook oldalon tart egy szavazás, hogy melyik művet szeretné a közösség elolvasni. Szeretnénk létrehozni egy Aranymosás E-book sorozatot, és a szavazással június 30-ig fel lehet hívni a figyelmet, hogy melyik írást fontoljon meg a kiadó.

***

Hírek a kiadóból:

A tehetség semmilyen szakmában nem elég, kell valamennyi tanulás is a képességek kibontásához. Szeptemberben indul egy újabb íróiskolás csoport. Az Alapozó kurzus jelentkezési határideje július 1. Szeretettel várunk mindenkit!

*

Sok olvasó szereti a Z világháború című könyvünket. Nagyon örültünk a megfilmesítésének, egy kiváló mozifilmet készítettek Brad Bitt főszereplésével, e héten volt a sajtóvetítés. A film kicsit könnyedebb, mint a dokumentumregény stílusú könyv, de mindkettő kellemes kikapcsolódás a nyári napokon.

Itt beleolvashatsz a könyvbe.

Ez pedig a film trailere.

20 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Nagyon nagyon örülök Kati annak a két pozitívnak 🙂 Mondtam én, hogy meglesz, és végre, igazam lett. Alig várom már, hogy a kezemben tarthassam a könyvet 😉

 2. Gratulálok a pozitív lektorit kapott szerzőknek, és sajnálom a kiesetteket. Egy apró kérdés merült fel bennem, nem biztos, hogy köze van a pályázat eredményeihez, de gondoltam, kíváncsiságból mégis megkérdezem: vannak férfi lektorok is?

 3. Csak eszembe jutott, hogy vajon egy írás célközönségét figyelembe veszi-e a kiadó akkor, amikor megbíz valakit a lektorálással. Szerintem ez nem lenne rossz ötlet: érdekes belegondolni, hogy vajon milyen eredmény született volna, ha pl. a Twilightot két férfi lektor bírálja el a Little, Brown & Co-nál. 🙂

 4. Egy apró kiegészítés, mivel közben eszembe jutott, hogy a Twilight ennél a kiadónál jelent meg magyarul: nem akartam bántani a könyvet, pusztán azért hoztam fel példaként, mert kifejezetten nőknek szóló írás.

 5. A Szin markában volt a kedvenc részletem, sajnálom a negatívat.

  Meg kérdezem, mikor lesz a lájk „verseny” győztesének a kihirdetése?

 6. Köszönöm a bírálóknak, hogy elolvasták, és azoknak is, akik végigrágták magukat a három részleten. 🙂
  További jó munkát a kiadónak!

 7. Gergely, ezen az előítéleten most elgondolkoztam. Mármint a tiéden. 🙂

  Ha egy lektor nem tud korosztályhoz, nemhez, és réteghez illeszteni, akkor kirúgják nemtől függetlenül. Nálunk a Szívritmuszavart egy férfi lektor pártolta erősen.
  Meg a Twilightot is olvasták férfi és női kollégák, azt a könyvet még akkor hoztuk át, amikor nem is lehetett sejteni, hogy siker lesz belőle.

  De hogy válaszoljak is, a két fenti műnél az a vicces helyzet állt elő, hogy a VP kedvelő lektor adott gyenge pozitívat, míg a Hard Selection és más férfiasabb könyvet szerető meg negatívat.

  A kínálatban lévő Z War, vagy Abercrombie könyveket mellesleg női lektorok miatt vettük meg…

 8. Alexa, ha az oldalon lévő lájk versenyre gondolsz, akkor a lezárulta után kb 3-4 nap. Ha az Fb-n lévő ajánlásra, ahol a főnökség felé továbbítjuk az első három javaslatot, akkor azt nem tudom, amikor Katona Ildikó dönt.

 9. Marco, még ne temesd a dolgot, a pályázat szabálya szerint a lektorok értékelnek, de a végső döntés mindig a kiadóvezetőé. Azt még várd meg.

 10. Aranymosó, ezek tényleg érdekes dolgok, köszönöm a háttérinformációkat. Amit írtam, nem előítéletnek szántam, hiszen a lektor is ember, aki rendelkezik életkorral, nemmel és egy bizonyos ízléssel. Az tényleg jó, ha van külön Vörös Pöttyös és Hard Selection lektor, az pedig egyenesen őrület, hogy a férfi munkatársak is pártolták nálatok a Twilight kiadását. 🙂

 11. Leslie, ami az oldalra felkerült mű, annak mind.

  Gergely, mondom, minden lektor tud értékelni minden sorozat kapcsán. Vagyis nincs kifejezetten sorozatokhoz rendelt lektor. Preferenciáik legföljebb magánszemélyként vannak, és csak azért említettem, mert ha ezt nézem, pont a feltételezésednek ellentétes helyzet van épp.

 12. Hú. Reggel rohantam valahova, csak gyorsan megnézni – meg pár percet dobogó szívvel ülni – volt időm. 😀
  Nagyon köszönöm 🙂

 13. Tisztelt Aranymosó, egyáltalán nem nekrológnak szántam a köszönetet. 🙂
  Kedves Alexa, örülök, hogy ismeretlenül is tetszettek a regényrészletek. 🙂

 14. Köszi a választ. Érdekes a lájk, reggel néztem, a Nagyimeséknek 237 volt, de mostanra már 280, ha ilyen tempóban növekszik, akkor hétfő estére 5000nél lesz 🙂

  Nagyon sok embernek tetszhet az a mese 🙂

 15. Aranymosó, szerencséjük az íróknak, hogy nem vagyok lektor nálatok, mert totál alkalmatlan lennék. Én az összes olyan könyvet kidobnám, ahol az első oldal cselekmény nélkül telik, vagy az a cselekmény egy sorban leírható. Beleértve természetesen a saját írásomat is. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük