Fejleszd kéziratodat a Dramaturgia kurzuson

Az Írástudó Íróiskola egyik legnépszerűbb kurzusa a Dramaturgia kurzus, ami abban segít, hogy történetmesélés közben magabiztosan kezeld a dramaturgiát és szépen vezesd végig a történeti és az érzelmi ívet.

A kurzuson a saját, kész kéziratoddal dolgozol, az egyes gyakorlatok során ezt fejleszted, így felfedezheted a saját dramaturgiai hibáidat, megvizsgálhatod a saját művedben a kérdéses pontokat.

„Lelkileg mindenki készüljön fel dramaturgia kurzus előtt, hogy szétcincálják, apró darabokra szedik a regényét, de cserébe sokkal nagyobb rálátása lesz az egészre, és talán legközelebb ezeket a hibákat nem követi el.” – Büksi Zsuzsanna

Ez az egyik legnehezebb íróiskolai kurzusunk (ezt követi nehézségben a szerkesztőknek szóló Szövegkertészet kurzus), ugyanis a Dramaturgia kurzuson már úgy tekintjük, hogy a hallgató rendelkezik a megfelelő eszköztárral, képes különböző nemű, korú, társadalmi helyzetű szereplőket beszéltetni, tud ábrázolni más társadalmakat, múltat és jövőt, vagy épp el tud rejteni információt a szövegben.

„A Dramaturgia kurzus számomra – és úgy vélem, legtöbbünk számára –, a legnehezebben elvégezhető kurzus volt. Ugyanakkor ezzel lehet a legtöbbet fejlődni. Az elméleti anyag itt a legnagyobb, a legsokrétűbb, így a részvétel aktív jelenlétet és odafigyelést kíván.” – Erion Kay

A Dramaturgia kurzus célja már nem az író „írni” tanítása, hanem egyfajta szerkezeti tudatosság kialakítása, az egész regény egységes átlátása. Az általánosságokon túl a saját, személyes írói utunk megértése is zajlik. A tananyag nagyon izgalmas, de egyben komplex is, így a kurzust azoknak javasoljuk, akik vagy elvégezték a korábbi kurzusokat, vagy pedig íróként már gyakorlottabbak, több megírt kézirat áll a hátuk mögött.

Ezen a kurzuson nem írunk novellát, hanem a hallgatók a saját regényeiket fejlesztik. A tehetséges, de még nem publikáló írók mellett a gyakorlottabb írókat is szeretettel várjuk.

Az kurzus kiscsoportos, online távoktatással zajlik, illetve van egy személyes találkozó is. Az oktató Róbert Katalin szerkesztő, író.

*

Jelentkezési határidő: 2019. január 20.
A kurzus ideje: 2019. február 18. – április 14.
A nyolchetes kurzus díja: 60 ezer Ft + 27% áfa

*

„Itt is fontos szerepet kap a személyre szóló visszajelzés, a saját regényre kapott értékelés, útmutatás, az egyéni beszélgetés az oktatóval kurzus elején és végén. Nekem a kurzusvégi beszélgetés adta a legtöbb felismerést. Máig hálás vagyok érte Katinak.” – Büksi Zsuzsanna

Szeretnéd te is fejleszteni a regényed?

Jelentkezz a kurzusra! Írj egy e-mailt a
konyvmolykepzopalyazat’kukac’gmail’pont’com
címre,
a tárgy legyen Dramaturgia kurzus,
és küldd el
– a regényed szinopszisát,
– első fejezetét,
– egy szakmai önéletrajzot, amiben leírod, milyen íróiskolai kurzusokon vettél részt, hol publikáltál, milyen pályázati eredményeid vannak.

*

A jelentkezések elbírálása során előnyt élveznek a Könyvmolyképző Kiadó írói, más kiadók írói, valamint olyan jelentkezők, akik elvégezték a korábbi kurzusokat, illetve magabiztosan alkalmazzák az ott tanultakat.

A jelentkezéseket a határidő lejárta után bíráljuk el, ha az oktató úgy ítéli meg, hogy a beküldött részlet alapján a szerző fejlődését most jobban segítené egy másik kurzus, megírjuk azt is.

Szeretettel várunk téged is a Dramaturgia kurzuson, jelentkezz még ma 🙂

*

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
3 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Annyit szeretnék kérdezni, hogy azzal a kézirattal is lehet jelentkezni, amit most küldünk Aranymosásra? nagyon köszönöm. 🙂

  2. Kedves Judit,
    persze, jelentkezhetsz azzal, amit beadsz a válogatóra 🙂

    Kedves Eliza,
    tapasztalataink szerint akkor a leghatékonyabb a kurzus, ha már kész van a regény, amin dolgozol 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük