Aranyrög nyereményszerkesztés

2020 végén novellapályázatot hirdettünk. Három szerencsés pályázó az oldalon már ismert látványszerkesztést nyerte a kiadó szerkesztőségétől. Ma Czibor Panni regényének elejét szerkesztettük meg. Panni választhatta ki a szöveget, amelyet elküldött nekünk, ezúttal egy realistának ígérkező regény elejét láthatjuk.

A szerkesztés kapcsán lehetőségünk nyílik arra, hogy az információadagolásról és a mondd ne mutasd szabályról beszélgessünk egy kicsit.

A szöveget Koós Patrícia szerkesztő szerkesztette meg, kattintsatok ide, és nézzétek meg a szerkesztést!

Panni, köszönjük szépen neked a szöveget, ha bármilyen kérdés felmerül, nyugodtan írd, írjátok meg kommentben, Patrícia fog válaszolni.

 

Az oldalra folyamatosan kerülnek fel az Aranyrög pályázat során kiválasztott novellák, tartsatok velünk 🙂

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
1 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Ez egy nagyon gondos, alapos szerkesztés volt. Hasznos volt olvasni, köszönet érte!
    A töltelékszavak kihúzása sokat dobott a szövegen. Ami nekem furcsa volt, hogy a karakter 1 hét alatt szedett fel öt kilót (leadni még hagyján, de felszedni). Illetve, hogy „szívesen járna egyetemre, de úgy alakult, hogy idén egy ponttal több volt a határ a jogra, és neki éppen az az egy pont hiányzott volna a bekerüléshez” – szerintem nem reális, hogy csak egyetlen szakot (/egyetlen iskolát) jelöljön meg valaki. Általában a további helyekre be szokták írni a kisebb ponthatáros variációkat: ugyanazt a szakot másik iskolában, vagy esti, fizetős tagozatot, felsőoktatási szakképzést, hasonló szakokat. Elég sok helyen és formában lehet jogot tanulni, és különbözőek a ponthatárok. Persze van, hogy minden államiról lecsúszik valaki (és fizetni nem akar), de azt akkor máshogy kellene megfogalmazni. 🙂
    Mindenesetre gratulálok a nyereményhez, és további jó írást, sok sikert kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük