Aranymosás – felfüggesztve

Kedves Írók!

Sajnos a könyvkiadásra komoly kihatással volt a papírárak emelkedése, az energiaválság, és a KATA módosítása. Hatalmas bánatunkra mindez most már a magyar írók elindítására is kihat, így a Könyvmolyképző Kiadó úgy döntött, hogy az Aranymosás Irodalmi Válogatót bizonytalan időre átmenetileg felfüggeszti.

Az ország leghosszabb regénypályázata volt, ami 2011-2023 között közel kétezernyolcszáz kéziratot feldolgozott. Rendkívüli öröm és büszkeség volt számunkra, hogy támogathattuk a tehetségeket, és több, mint százhetven regényt és gyerekkönyvet eljuttattatunk az olvasókhoz. Örömmel teremtettünk platformot ahhoz, hogy az alkotók találkozhassanak, és az írást, ezt az inspiratív és lenyűgöző kalandot közösen élhessék meg, egymást támogató közösségekben. Szívvel-lelkesedéssel tanítottunk, és remélem, átadhattuk a tudást mindazoknak, akik lelkesen és nyitott szívvel tanulni akartak.

A gazdasági válságok jönnek, mennek, de a tudás és az írás szenvedélye mindörökké megmarad.

Kívánok kitartást mindenkinek, és azt, hogy soha ne adja fel az álmait.

Szeretettel

Varga Bea

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 4.3/10 (24 votes cast)
12 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Ez rettenetesen szomorú hír reggelre.
  A jelenleg futó Aranymosás azért végig megy? És a rakéta projektes szerzőknek még áll a lehetőség, hogy év végéig kijavítva beküldhetik a kéziratukat újra, vagy ez is törölve lesz?

 2. A pozitív lektorikat kapok művek esetében ápr. 1-ig döntés születik, erről már az írók e-mailt kaptak. A Rakétások, VIP szerzők stb sajnos már nem tudják beadni az írást.

 3. Az Íróiskola korábban meghirdetett kurzusai lekerültek az oldalról, ha jól látom. Így azok sem lesznek megtartva?
  Előre is köszönöm a választ!

 4. Kedves Vittorio Verossi, és Dóri, a hogyan továbbok kapcsán még megy az egyeztetés. Erre később tudunk felelni.

 5. A pályázatot is nagyon sajnálom, de a kurzust még jobban sajnálnám.
  Ha ezt tudom, korábban induló kurzust néztem volna ki. 🙁

 6. Az utolsó bástya is elesett, elég szomorú hír. A mai Magyarországon többé már regényírással nem lehet kiadót találni, maximum magánkiadással, de az meg annyit is ér…

 7. Kedves Fuuu, szerencsére ez így nem igaz. Van kiadó, aki pályakezdőket is vállal, van kiadói pályázat (ahol nem az író fizeti a kiadást), és egy jó kézirat meg fogja találni az útját. Az igaz, hogy nem könnyű, de őszintén, a mosás sem volt könnyű, ide is minőség kellett.
  Kitartás mindenkinek. Írjatok, mert az írók írnak.

 8. Ezt nagyon szomorúan olvasom. 🙁 Szerintem többen is várták már, hogy esetleg meghirdetik az idei pályázatot. Azok alapján, hogy a kiadó az utóbbi időben mennyi újdonsággal és különleges ötlettel állt elő, erre a hírre nem számítottam.
  Ezek szerint a kiadónál nem is lesz lehetőség új, magyar íróktól olvasni mostanában?
  Az aranymosás regény pályázat sok kezdő írónak adott lehetőséget, az olvasóknak pedig új, hazai regényeket. :/

 9. A kiadó nem fogad a továbbiakban kéziratokat.
  Kb egy hónap, és rendeződik, hogy a weboldallal mi lesz, egy kis türelmet kérünk.

 10. Kedves Írók!
  A kiadónál a továbbiakban megszűnik a tehetséggondozási szakirány (íróiskola, szerkesztőképzés, kéziratszervíz, 100 szavas játékok), de Varga Bea mindezt független oldalon folytatja, kövessétek a felületeit új hírekért. Eddigi munkáját hálásan köszönjük.
  KMK csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük