Alapozó kurzus – Tanulj a Könyvmolyképző íróiskolájában!

Írsz?
Szeretnél fejlődni?
Szeretnéd a kéziratodat országos kiadásban látni?

A Könyvmolyképző Kiadó szeretettel vár az íróiskolájába.

Az Írástudó Íróiskolában felnőtt oktatást végzünk. Az intenzív kurzus lényege a gyakorlat. A 15 fős, interneten át dolgozó csapattal a szerkesztő megismerteti az írástechnikai elméleteket, szerkeszti, javaslatokkal látja el az írásaikat, és átadja a kiadói szemléletet.

Miben más ez a kurzus, mint a többi?

A híres írók rendszerint a saját útjukat mesélik el, de ezt sok leendő szerző nem tudja hasznosítani. Mi a másik oldalon állunk, a láthatatlan szerkesztők vagyunk, és a kéziratodról döntünk.

Nem előadást tartunk, hanem célzottan gyakorlati tudást kínálunk.

Az Íróiskolában nem a kész regényeddel foglalkozunk, hanem stilisztikai csiszolást végzünk. A tapasztalataink alapján a fejlődés leghatékonyabb módja a kritikaírás és a novellázás. Később az író a megszerzett tudást a saját hosszabb kéziratain is tudja alkalmazni.

Az oktatás online zajlik, így vidékről vagy külföldről is elérhető, de mellette személyes ismerkedős alkalmakat is szervezünk; kiadónk körül egy aktív, lelkes közösség van, és ezek az irodalmi barátságok sokáig elkísérnek utána is.

Publikálásra is lehetőség nyújtunk, hiszen az íróiskolákban írt novellák közül a jók felkerülhetnek az Aranymosás oldalára.

Ne feledd! Az Aranymosás pályázat során íróiskolásaink előnnyel indulnak, hiszen ismerik a kiadó elvárásait. Ha a lektor mégis nemet mond a kéziratra, akkor két elvégzett kurzus után újra beadható az átírt mesekönyv vagy regény. Mi hiszünk a fejlődésben.

Az Alapozó kurzus elvégzése után lehetőséged lesz Leírás, Párbeszéd és Dramaturgiai kurzusokra is.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 1.

Cím: konyvmolykepzopalyazat@gmail.com (tárgy mezőbe: Alapozó)

A kurzus díja: 50 ezer Ft + áfa

Befizetési határidő: 2016. szeptember 20.

A kurzus időtartama: 2016. október 3. – november 27.

Az Alapozó kurzusra mindig két-háromszoros túljelentkezés van, így felvételit tartunk. Kérjük küldd el valamelyik friss írásod első 10 ezer karakterét.

Tanulj nálunk!

*

Tematika:

Az első hónap az elemzésről szól.

Mindenki egyedi szerkesztést kap műve első 10 ezer karakteréről. A szerkesztő visszajelzi a személyes erősségeket és gyengeségeket, valamint útmutatást ad, hogy milyen részképességet kell fejleszteni.

A résztvevőknek egymás műveit is értékelni kell, ez segít kialakítani az írástechnikai tudatosságot.  A kapott vélemények, bírálatok rávezetik a szerzőt, hogyan kezelje a különböző nézőpontokból eredő véleménykülönbségeket.

Az első hónapban kapott cikkekben körüljárjuk a publikálás lehetőségeit. Szó esik az írások formai és tartalmi követelményeiről. Mitől tűnik amatőrnek vagy pofi munkának egy kézirat a kiadó szemében? Mitől lesz morcos egy szerkesztő? Milyen kulcskérdések alapján dől el egy mű kiadása?  Sok mesekönyv és regény azért kallódik el, mert nem tudja besorolni a kiadó. Mit kell tudnunk a korosztályokról? Hogyan írjunk nőknek, és hogyan férfiaknak? A mese, a sci-fi, a fantasy, és a krimi olvasói elvárásairól is szó esik, de eláruljuk, milyen szerkezeti hibák jelennek meg kicsiben és nagyban.

A második hónap az írásról szól.

Az eddig megtanult szemléletet gyakorlatban alkalmazzuk. A szerzők megadott szempontok alapján jeleneteket írnak, majd teljes novellát. A legjobb írások kikerülnek az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalára.

A kapcsolódó cikkekben szó esik a szerző észlelése és a mű nyelvezetének kapcsolatáról. Milyen írástechnikai hibák lehetnek életkor, nem, foglalkozás alapján? Hogyan hasznosítsd a szakmádat az írásban? Mikor szabad élő személyt vagy helyzetet megírni és hogyan? Milyen csapdákat rejt? Milyen regényírós módszerek vannak? Mikor fontos a történeti váz, és mikor nem? Szó esik az írói válságokról, életvezetésről, és arról, hogy lehet a kudarc motiváló tényező.

Szeretnél jelentkezni?

Kerülj közelebb a megjelenéshez! Kerülj be a Könyvmolyképző Kiadó íróiskolájába!

 

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük