Aktuális

 

 

A Könyvmolyképző Kiadó Aranymosás műhelye a tehetségek felfedezésével foglalkozik. Jelenleg több, mint ötven magyar írónk van, és a csapat évente új írókkal bővül.

Mi történik most az oldalon?

Jelenleg novellákat olvashatsz, és írástechnikai játékokat találsz.

Kövessétek az oldalt hírekért, olvassatok bele a művekbe, írjátok meg, mi tetszett nektek!

*

Nyáron befejeződött a 10. Aranymosás Irodalmi Válogató. Itt olvashatsz néhány gondolatot Varga Bea vezető szerkesztőtől a kritikaírásról, kritika fogadásáról. Itt pedig a pályázat menetéről kapsz információkat, és statisztikai adatokat találsz. Ahogy az elmúlt évtizedben szoktuk, idén is készítettünk egy összesítő oldalt. Itt meg lehet nézni, hogy a 268 írás közül melyek jutottak át az előszűrésen, illetve pozitív lektorit kaptak-e. Jelenleg a bent maradt 11 mű a másik lektori véleményre, illetve a kiadóvezető döntésére vár, ami ősszel esedékes. 

Kövessétek az oldalt hírekért, olvassatok bele a lektorok elé kerülő művekbe, írjátok meg, mi tetszett nektek 🙂

***

Év közben, pályázatokon kívül csak a VIP pályázók írásait tudjuk fogadni.

Kik a VIP pályázók? Kattints ide.

Milyenek voltak az elmúlt évek kéziratai és döntései? Kattints ide. 

*

Szeretnél íróként fejlődni? Hiszel abban, hogy a tehetség mellett fontos a szorgalom is?

A Könyvmolyképző Kiadó Írástudó Íróiskolája számos kurzust kínál az írástechnika iránt érdeklődő felnőtteknek, és egy kurzust írással foglalkozó fiataloknak. Kurzusainkon a hallgatók rendszeresen elméleti anyagot és gyakorlati feladatokat kapnak, illetve személyes visszajelzést a szerkesztőtől.

Kíváncsi lettél? Kattints ide, és ismerd meg az Írástudó Íróiskola kurzusait!

 

Szeretettel várjuk az írásokat!

Könyvmolyképző Kiadó

 

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
23 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Sziasztok! Sajnos nem egyértelmű, hogy mikor lehet aranymosásra regényt beküldeni, dátumot sehol nem találok, nem tudom, hogy a válogató, ami véget ért, mikor is ért véget, idei vagy sem, úgy olvastam, hogy ősszel van pályázat kiírás, de december 1 és január között lehet beküldeni. Sajnos nem egyértelmü. Kérhetnék erről információt? Előre is köszönöm!

 2. Szia,
  a 9. Aranymosás Irodalmi Válogató, amit 2019 őszén hirdettünk meg, nyáron ért véget. A 10. meghirdetését érdemes most várni. Ide az oldalra fognak kikerülni a pályázás feltételei 🙂

 3. Most Csak az olvasható, nem vártok új írásokat. Mikorra várható az új pályázati kiírás regényekre. Decembertől lesz majd pályázat? És most novellákkal sem lehet pályázni?

 4. Kedves Garajszki Istvánné,
  novellákat jelenleg az Írástudó Íróiskola hallgatóitól fogadunk.
  A regényekkel kapcsolatban hamarosan kikerül egy tájékoztató.

 5. Kedves Könyvmolyképző Kiadó!
  Szeretnék érdeklődni, hogy elindul-e a 10.Aranymosás pályázat? Szívesen pályáznék az első elkészült művemmel. Az oldalon csak annyit lehet látni, hogy: “A vírushelyzet miatt jelenleg várunk újabb kéziratokat!”

 6. Sziasztok!
  Beküldtem a Remènyke című novellàmat, S bár nem látom a nem-et kapott írások között, de èrdeklődnèk affelől, hogy mivel novella, kizárásra került e? Esetleg ebbe tud nekem valaki segíteni? Előre is köszönöm

 7. Szia!

  Erre a pályázatra meséket és regényeket vártunk. A felnőtteknek szóló művek esetében egyértelműen leírtuk, hogy regényeket várunk, az Olvasórakéta projektről egyértelműen leírtuk, hogy gyerekeknek szóló műveket várunk benne (“A kötetek fokról fokra vezetik be a gyerekeket az olvasás élményébe”). Tehát egy felnőtteknek szóló novella biztosan kiesik formai okokból, hiszen ez nem egy novellapályázat.

  Még nem ért véget az előszűrés, a lista egy adott időpillanatra vonatkozott, nem tartalmaz minden kieső művet.

 8. Sziasztok!
  Arról szeretnék érdeklődni, hogy ez a pályázat (a 10.) lezárult e már vagy esetleg még tart?
  Válaszotokat előre is köszönöm!

 9. Kedves Lili Edit, ha arra gondolsz, hogy beküldhet-e valaki a 10. Aranymosás Irodalmi Válogatóra kéziratot, akkor a válasz az, hogy nem, mert az a szakasz már lezárult. Ha arra, hogy a beküldött kéziratokra kaptak-e már a pályázók visszajelzést, akkor viszont még tart a válogató.

 10. Kedves Aranymosás!

  Érdeklődni szeretnék, hogy csak egy nyertes regény kézirat kerülhet ki a pályázatról?
  Van rá esély, hogy a kiadóvezető döntése alapján esetleg 2 regény is megjelenhet vagy a kiadó csak egy regényt jelentethet meg a pályázat lezárulása után?

  Köszönöm szépen előre is a választ!

 11. Kedves Aranymosó!
  A 2020-as mosás anyagait újraolvasgatva rájöttem, hogy Carrie Todd: Kimondatlan kívánságok című munkája akkor is, most is nagyon érdekelt. Rakétába került, ahogy láttam, esetleg szabad tudni róla valamit, várható a valamikori megjelenése?
  Remélem, nem rossz helyen érdeklődöm 😀

 12. @AMY Szia!
  A X. Aranymosás pályázati kiírásában ez szerepel:
  “Nincsen első három helyezett, hanem minden írást megjelentetünk, ami eléri a Könyvmolyképző Kiadó megjelenési színvonalát.”
  Én is drukkolok több regénynek is, hogy megjelenjen 🙂

 13. Kedves Aranymosás! Az lenne a kérdésem, hogy a kikerült regényrészleteknél mitől függ, hogy egy, kettő vagy három fejezet kerül ki az oldalra? Köszönöm szépen!

 14. Kedves Réka, megközelítőleg ugyanolyan hosszúságú szöveget igyekszem hozni, és vannak hosszabb vagy rövidebb fejezetekkel dolgozó részletek, ezért ez néha egy fejezet, néha több. Mindig nézem, hogy hol ér véget akkor is, ha nincs fejezet, hogy legyen egy íve a részletnek. Emellett a kifejezetten rövid művekből (pl. amit a Kaland és képzelet kategóriába küldtek, vagy meséknél) rövidebb részeket hozok, mert arányosan ugyanaz a leütésmennyiséggel túl sok kikerülne.

 15. Kedves Aranymosó! Köszönöm a választ 🙂
  Még egy kérdés, bár már lehet lerágott csont: arra lett valami megoldás, hogy nincs Like gomb, vagy legalábbis sokan nem látjuk? Se bejelentkezve, se facebookon keresztül belépve, se sehogy 🙁

 16. Kedves Réka, nemrég a lektorik alatt ismét előkerült a téma, és az merült fel, hogy valamilyen egyéni beállítás lehet az oka (pl. reklámblokkoló kiszedi a gombot?).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük