A zsűrizés menetéről

Három módon kerültek ki írások az oldalra. 1. az Aranymosás regénypályázattal 2. feldolgozzuk a kiadóba korábban beküldött kéziratokat 3. lásd lent

Minden írás előbb egy nyelvi szűrésen esett át, és csak a jobbak kerülhettek ki az oldalra. Nem vártuk el, hogy a mű nyelvileg tökéletes legyen, de a zavaróan sok sablonos jelző, a kínos karakterábrázolás, üres párbeszéd kizáró ok volt.
Jelenleg csak első fejezetek vannak az oldalon.  Két pozitív lektori vélemény után a kiadóvezetőnek átadjuk az anyagot, és ő dönt a továbbiakról. Az aktuális helyzet a hétfői bejegyzésekben lesz:

http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/tag/keziratok-ertekelese

Miközben a lektorok mást olvasnak, egy jó mű is lepöröghet a címlapról. Ezért az írásokból több fejezet is felkerül. Az Aranymosás végén eldől, mely szerzők művét jelentetjük meg, illetve lehetséges, hogy egy-egy szerzőnek felajánljuk az e-bookos lehetőséget is, vagy azt, hogy itt az oldalon leközöljük az írását, ha szeretné.

Az Aranymosás weboldal a pályázat után is üzemel, mivel ez egy on-line irodalmi újság. Felkerülnek majd a megjelenő regényekből (magyar és külföldiből) részletek, illetve hírek és beszámolók az író-olvasó találkozókról. Lesznek rajta írástechnikai cikkek, írókörösöktől novellák, tartunk írástechnikai játékot is, remélve, hogy létrejön az oldal körül egy szerzőkből és olvasókból álló törzsgárda. Nem csak szerzőket szeretnénk kinevelni, hanem igényes olvasókat is.

De ez még a jövő zenéje. Visszatérve:

A 3. dolog, ahogy be lehetett jutni az oldalra az írástechnikai játék volt. A Facebook oldalon tartottunk öt fordulót a 100 szavas játékunkból. A nyertesek műve szűrés nélkül felkerülhet az oldalra, és írásukról szerkesztői vélemény készül. Ezeket az Egyéb/írástechnika címke alatt is megtaláljátok. http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/tag/irastechnika

Ha a szerkesztőnek megtetszik a részlet és az adott regény kész van, akkor becsatolhatja a pályázatba. Vagyis szintén a lektorok elé kerülhet a mű. Ha  nincs kész, akkor kap egy olyan lehetőséget, hogy amint megírja, soron kívül belenézünk a műbe.

Remélem, minden kérdésre kielégítően feleltem. 🙂 Ha nem, kérdezzetek!

5 hozzászólás Szólj hozzá
  1. Nem tettem kiemelt cikként a széles képsávba ezt a bejegyzést, mert nem akartam lenyomni a regényrészletet. De azért remélem, feltűnik. 🙂

  2. Kedves Aranymosó,
    lehet már tudni, hogy összesen hány regény „játszik”, illetve körülbelül mikor zárul az első fejezetes kör?

  3. Szilvi, még elvileg 20 történet kerülne fel, de nem minden korábbi szerző jelentkezett, így kevesebb lesz. Kikerül még 5 Fb nyertes és a szerkesztett anyaguk.

  4. Köszönöm, Aranymosó, akkor még elleszünk egy darabig látva új történetekkel. Érdekes, hogy van aki nem jelentkezett. Egyébként régebben sokat mérgelődtem azon, hogy íróknak nincs valami nyilvános versenye, úgy, mint mondjuk a versmondóknak… 🙂

  5. Szia Aranymosó?
    Azért így is megtaláltam, hogy nem kiemelt cikk. Ugyanakkor hasznos és érdekes is. vagy fordítva. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük