A Könyvmolyképző új magyar szerzőiről

A 2011-es Aranymosás mese- és regénypályázatra 205 mű érkezett. Sokan végigkövettétek a kiválasztás folyamatát, együtt izgultatok a szerzőkkel, amikor az előszűrés után felkerült a mű az oldalra, vagy vigasztaltátok őket, amikor valamelyik szőrösszívű lektor negatív értékelést adott.

A nyár nálunk is szabadsággal és másféle munkákkal telt, de örömmel tudatom, hogy a napokban megkezdjük a felfedezett tehetségekkel a közös birkózást, és elindul a regények szerkesztése. Egyes műveket már ősszel megjelentetünk. Mindegyikük a maga területén erős, egyedi hangú szerző, bátran ajánljuk figyelmetekbe őket. Ha még nem tettétek, akkor olvassatok bele a pályázat során kikerült részletekbe:

Mesekönyv:

K. László Szilvia: Zenés mesék – a hétköznapi élet apró meséi óvodásoknak, örömről, félelemről, családról

Kozári Dóra Éva: Marcsi meséi – egy kiscica nem mindennapi kalandjai, kedves, gyakran elgondolkoztató történetek kisiskolásoknak

Meseregény 10-12 éveseknek (véletlen, de mindkettő a magyar mondavilágon alapul):

Csobán Zsuzsa: Mi a manó?! avagy Rozzancs Rozi Barathaniában – a körzeti táltos és kisboszi elmegy megmenteni a manókat és világot

Lovranits Júlia: A varjasboszorka – boszik és lánykák barátsága és szeretnivaló kalandjai

Regény:

Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn – egy katasztrófa utáni világban két fiatal az életéért és az emberi telep megmentéséért küzd, szerelem, hazugságok és egy hosszú utazás története.  (Vörös pöttyös sorozat)

Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal – egy különös fiú története a viktoriánus korabeli Angliában, ahol inkvizíció, mágia és ármánykodás van. (Vörös pöttyös sorozat)

Lola Franck: Vámpírhoroszkóp – két veterán nyomozó felfigyel a hasonló kivégzésekre, mígnem belekeverednek a természetfelettibe. (E-book)

Gratulálunk a szerzőknek!

*

Ősszel a könyvespolcokra kerül két magyar szerző írása, az ő műveiket még az Aranymosás előtt fogadtuk el, de a pályázat miatt csúszott a megjelenés:

Helena Silence: Enigma – egy sajátos képességekkel bíró magányos lány a nagybátyjához kerül, és innen kezdve szerelemben és kalandokban bővelkedik az élete. (Vörös pöttyös sorozat) Blog.

Zakály Viktória: Szívritmuszavar – öt nap, mely megváltoztatja két fiatal életét, gyönyörű szerelmi történet a vágyról és sorsról (Arany Pöttyös sorozat) Blog később.

Figyeljétek a megjelenéseket!

 

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
5 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Gratulálok, és külön örülök, hogy a Mi a manó?! is megjelenik, mert amikor itt beleolvastam, nagyon tetszett! 🙂

 2. Hű, de jó hírek!! 🙂 Gratulálok a szerzőknek, ez hatalmas dolog, sok sikert neki a továbbiakban is!
  Esetleg FantyAstyc Volumes kollegina meginterjúvolhatná őket, hogy hogyan élték meg az izgalmas időszakot. 🙂
  (annyira édi vagyok, ahogy épp plusz melót okozok sokaknak…:D)

 3. Gratulálok a szerzőknek, biztosan fantasztikus élmény lehet ott olvasni a neveteket, és hamarosan kezetekben tartani munkátok gyümölcsét. További sok munkát, és legalább annyi sikert mellé 🙂

 4. Hogyan lehet bejutni s recenziós közönségbe? Rengeteget olvasok, most éppen a 8. könyveteket vettem meg 1 hónap alatt mert nem tudtam leállni velük és habzsoltam, nekem mindenből kell egy. 🙂
  A véleménynyilvánítás is menne talán,mert 18 évig magyartanár voltam.

  Várom válaszotokat és további, ilyen színvonalas munkát kívánok nektek!

  fukszia a Molyról

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük