A 6. Aranymosás Irodalmi Válogató eredménye

A Könyvmolyképző kiadónál hat éve várunk kéziratokat az évente megtartott Aranymosás Irodalmi Válogatókra, és lelkesen keressük a tehetségeket. Már huszonöt írót sikerült „kimosnunk”.

A korábbi években az irodalmi válogató nyár elejéig tartott, majd ősszel következett a kiadói döntés. Ez alapján bekerültek a művek a januári éves kiadói tervbe: szerkesztők, korrektorok, tördelők dolgoztak vele, majd a könyvek a karácsonyi időszakban meg is jelentek.  

Nagyszerű hírünk van!

Idén már tavaszra lezárult a válogató, sőt Katona Ildikó kiadóvezető is meghozta a döntést.

Kiadói ajánlatot kapott:

 V. K. Bellone: Meridia I. – A Tengeristennő Bajnoka

Az író csatlakozhat a kiadónk szerzői csapatába; a trilógiáját megjelentetjük, és országos terjesztésbe kerül.  

Idén hatalmas változás, hogy már az idei kiadói tervbe bekerülhetett a mű! Szerkesztés nyáron, és megjelenés a karácsonyi időszakban! Gratulálunk! 🙂

Rakéta projektbe sorolva:

Szöges Emese: Lókötők és hazugok

Tóth Eszter: A Szent Brutus titkai I. – Vérvörös nevek a falon

Az írások szerkesztői támogatást kapnak, és ha sikerül az átírás, a szerzők szintén a kiadónk csapatát gazdagítják. (A szerzők az íróiskolában 20% kedvezményt kapnak bármely kurzusra, és felvételi nélkül bekerülhetnek.) 

Public Star:

Kiadónk évek óta kiemelten figyel az olvasók véleményére, figyelembe vesszük a lelkes olvasói aktivitást, a különböző írós csoportokba belinkelt regényeket és az ott kialakuló beszélgetéseket. Idén is követtük a lájkokat, és hosszas megfontolás után nem egy Public Start hirdetünk, hanem nagy örömünkre hármat:

Almási Zsófi: Lépésről lépésre.
Mary Ann Draven: Napsugár és Alkonyat 
Early Moon: Az örökké lány

Az előző évektől eltérően idén más lehetőség vár rájuk. Hogy önállóan fejleszteni tudják a kéziratukat: 20% kedvezmény az íróiskolánk egyik kiválasztott kurzusára és a felvételi nélküli bekerülés. (A lehetőséget igénybe vehetik: 2018. decemberig a Szövegboncnok, Párbeszéd vagy Leírás kurzuson.)

Szeretettel gratulálunk mindenkinek! 🙂

 


Véget ért a VI. Aranymosás Irodalmi Válogató. De vajon mi fog történni az oldalon? 🙂

Különleges meglepetéssel készültünk!

Egy hónapon át exkluzív írástechnikai játéksorozatot tartunk stilisztika, párbeszéd, leírás és dramaturgia témában. A négy hét során a négy kreatív írás oktatót egyenként megismerhetitek, jelen lesznek az oldalon. Villámjátékok, villámgyors szerkesztések! Most megkérdezhetitek, ha valami igazán foglalkoztat titeket… Tartsatok velünk! 🙂

Egy hely, ahol csak a tehetség számít! 

Egy hely, ahol örömmel kiadják az írásaidat!

 

A Könyvmolyképző kiadó Aranymosás írástechnikai csapata

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
24 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Érdekes döntések. Azért elolvasnám a kiadóvezető indoklását saját szavaival.

 2. Köszönöm szépen Katona Ildikónak, Varga Beának és az összes szerkesztőnek, lektoroknak és tényleg midnenkinek lehetőséget! Annyira boldog vagyok. 4 éves korom óta az az álmom, hogy egy ilyen lehetőséget kapjak és most hogy itt van előttem, alig hiszem el.

  A többieknek is gratulálok! Mindenkinek jó munkát és sok-sok alkotásban gazdag órát kívánok! 🙂

 3. Vera, őszintén gratulálok, nagyon örülök, hogy sikerült! Bétaként különösen nagy büszkeség látni, hogy Ramal hivatalosan is világuralomra tör, már alig várom, hogy frissen kötött könyvként a kezemben tarthassam a történetet. 🙂

  A Rakéta-projekteseknek is hatalmas gratula, szurkolok, hogy jól sikerüljenek az átírások, és a ti könyveitek is minél hamarabb a polcomra költözhessenek.

  Köszönöm a lehetőséget.

 4. Gratulálok mindenkinek! Jó szerkesztést, és sok sikert az eredményekhez 😀
  Annyi kérésem lehetne az Aranymosók felé, hogy ahogy a többi műnél is, az első három negatívat kapott szerző is kaphatna legalább annyival több útravalót? A lektori döntésekre gondolok.
  Előre is köszönöm!
  Derűs napot!

 5. Először is gratulálok mindenkinek! Másodszor pedig nem értek egyet a döntésekkel. Egy könyv publikálásával kapcsolatosan nem az lenne a meghatározó hogy a közönség kedvence legyen? Ők lesznek azok akik el is fogják olvasni, a fizetőképes közönség, nem pedig maga a kiadóvezető fogja egyedül olvasgatni a regényeket. Most már tudom hogy miért nem olvasom a mai, kiadott tini regényeket.

 6. Kedves mindenki! Gratulálok a nyerteseknek és azoknak akik valamilyen formában kaptak egy fejpaskolást. Nem tudom hogy én értelmeztem e félre a „verseny”/pályázat lényegét de nem teljesen értem hogy miért nem az a regény lesz publikálva aminek a közönség a legtöbb szavazatot adta, akár like akár értékelés formájában. Hiszen ez lenne a lényege hogy a célközönségnek azt a regényt juttassuk kézhez amit ők a legjobbnak gondoltak.

 7. Én is csatlakozom az előttem szólókhoz és gratlálok mindenkinek aki elért valamit ezen a pályázaton! Viszont bennem is megfogalmazódott pár negatív gondolat. Hihetetlenül igazságtalannak tartom hogy a résztvevők mennyi energiát és időt belefektettek ebbe az egészbe, hirdették pályázataikat, eljuttaták a nagy közönség elé akik lelkesen támogatták őket ezek után még is egy ember döntésén múlott az egész. Szívesen olvastam volna pár alkotást amelyek így nem kaptak esélyt a megjelentetéshez.

 8. Idén nem követtem a pályázatot, de azért gratulálok minden nyertesnek és azoknak is, akik átrágták magukat a beadott írásokon és végül döntést is hoztak. Biztosan idén sem volt ez nagyon könnyű.

  Érdekesnek találom a meghirdetett játéksorozatot, igyekszem majd résztvenni, bár szerkesztésre váró anyagom jelenleg nincs, és azt hiszem, nem a regény az én terepem. Rövidebb írásokban gondolkodom 🙂

  Viszont nemrégiben a fészbúkon felmerült, hogy valamilyen nehezebb (?) írástechnikai játék keretében a nyertes(ek) akár felvételt vagy talán kedvezményt nyerhet(nek) egyes (?) kurzusokra.
  Érdeklődnék, hogy hol tart ez a lehetőség. Az ötletet a kiadó teljesen elvetette, vagy csak a részletek nincsenek még kidolgozva, és a későbbiekben azért adódhat ilyen lehetőség? Mire lehet számítani?
  Köszönöm.
  L.

 9. Gratulálok, két írásra máris vevő vagyok 🙂

  Talán az én figyelmem kerülte el, de Löffler Zsuzsanna: A három elvarázsolt nővérét az első lektor Rakéta projektbe ajánlotta. Ez az ajánlás így végül el lett utasítva? Nem tudom, miből szűrtem ezt le, de azt hittem, több rakétás lesz.

 10. Egy közepes minőségű – igaz szépen megírt – de semmilyen alkotás lett az egyedüli győztes. Gratulálnék, de nem lenne teljesen őszinte.
  Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de ez azt jelentheti, hogy eléggé felhígult a pályázaton induló regények minősége.

  Lehet, hogy egy kis szünetet kellene tartania a pályázatnak, és ilyen módon akár – teszem azt, két év múlva – pihentebb, jobban átnézett, igényesebb és minőségi alkotások kerülhetnek a lektorok mindent látó szemei elé.
  Talán több aranyat is lehetne ily módon mosni, nemcsak egy ezüstöt.

 11. @Annika Blue, ha a Public Star szerzők szeretnének, bejöhetnek hozzám júniusban szerkesztőségi napra, és beszélgethetünk a kéziratról.

 12. @ Igazságosztó, DON, Marcipán
  Köszönöm a gondolatokat. Nyugodtan meg lehet fogalmazni egy név alatt is, az adminfelületről válaszolok, ahol úgyis alapból látom az azonos IP címet.
  A kiadóvezető minden évben figyelembe veszi, ha az olvasóknak tetszik valami. Kikerül a részlet, látjuk, hány ezren olvasták, mekkora aktivitás volt, és persze, a lájkokat is.
  Viszont az idei irodalmi válogatón inkább lájkverseny alakult ki, nem valós olvasói tetszésnyilvánítás. A művek szerzői nem nagy amatőr írós oldalakról jöttek, hatalmas olvasóréteggel, és nem is aktívak a hazai amatőr irodalmi rétegben sem (kivéve a harmadik író, akinél szinte biztosan olvasás után érkeztek a szavazatok). Értem a csalódottságot, azonban a kiadóvezetőnek joga van eldönteni, hogy akar-e szerkesztőt adni egyes írók mellé vagy nem. A Public Star nem a megjelenésről szólt, hanem egy második lehetőségről.
  Ezt pedig meg tudják kapni mindhárman, igazságosan az íróiskolában is. Hatalmas lehetőség, és rengeteget fognak fejlődni. Számos írósulisunk ma már publikáló író.

 13. Luca, ez az íróiskolások ötlete volt, a kiadóvezetőnek majd felvetem, de most a könyvheti megjelenéseket intézzük. 🙂

 14. Mooch, ez nem ezüst, hanem arany. Bellone könyve nagyon élvezetes. Kicsit csiszolni kell, de hatalmas öröm lesz az olvasóknak.
  Ha akad olyan év, ahol nem lesz jó kézirat, ott majd nem hirdetünk nyerteseket. Nem muszáj, ez nem pályázat, ahol kell bármi áron egy első, hanem irodalmi válogató, ahol aki eléri a kellő szintet, annak a művét olvasók elé tárjuk.
  (Amúgy igazad van abban, hogy egy jó kézirat két évig érlelődik. Megnéztem a statisztikát, és ciklikusan minden második évben több kéziratot kapunk. :))

 15. Sziasztok!

  Szeretettel gratulálok a nyerteseknek, és kitartást a könyvkiadás/tanulás következő szakaszához!

  Aranymosó, azt esetleg lehet tudni, hogy a tavalyi Public Starnak, a Macskarévnek mi lett a sorsa? Ha nem titok 🙂

 16. Köszönöm a gratulációkat!
  Már nagyon várom a szerkesztést, és remélem végül a kiadott regényem elnyeri az olvasók tetszését.

  Gratulálok a Rakétásoknak és a Public Star nyerteseknek is! További jó munkát kívánok nektek!

 17. Judit, hamarosan kikerül egy cikk, amiben a tervezett idei megjelenések lesznek 🙂

 18. Annika, bocsánat, azt hiszem az előbb sem értettem az „első három negatívat kapott” kérdést.
  Húsz szerző jutott át az előszűrésen, és ebből egy kapott kiadást, kettő Rakétát. Sajnálom, de nem tudok 17 íróval leülni, megbeszélést tartani (nagyon örülök, ha egyáltalán sikerül a Pb szerzőkkel). Azt meg nem tehetem, hogy valakivel igen, valakivel meg nem, remélem, megérted.

 19. Kedves Aranymosó!
  Úgy látszik mindketten félreértettük egymást. Nem velős megbeszélésre gondoltam. Elég tisztán megfogalmaztátok az eredményeket, úgyhogy ennek a felfogásával nincs gondom 🙂 Amiért kicsit „neheztelek” az az, hogy 20 íróból 17 hangyányival bővebb kifejtést kapott a lektori döntések cikkeiben. Csak erre gondoltam.
  Egyébként köszi a gyors válaszokat.

 20. Dillon, huh, jó sokan, majd egyszer rendesen összeszedem. Aki most eszembe jut és hagyományos kiadónál regénye, mesekönyve jött ki: Demi Kirschner, Pusztai Andi, Tolnai-Szabó Anna, Kemese Fanni, Róbert Kati, Bartos Zsuzsa, Bessenyei Gábor, Csobán Zsuzsa, Kozári Dorka… ja, meg idén is jön ki három vagy négy írósulis regénye, most osztom be a szerkesztéseket pl Bakti Viktor is
  Van olyan is, akinek kijön a regénye, mesekönyve, és utána jön írósuliba, főleg a leírásra vagy a dramaturgiára 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük