Pályázók

writing

 

A 9. Aranymosás Irodalmi Válogató lezárult

Az előszűrésen átjutott pályázati anyagok listája itt olvasható. Az előszűrők tapasztalatairól itt olvasható információ, a lektorok észrevételei itt találhatók, és a 9. Aranymosás Irodalmi Válogató kapcsán a vezető szerkesztő gondolatai itt találhatók.

Ha kíváncsi vagy, a következő időszakban mi várható az oldalon, kattints ide!

———————————

Friss hírekért csatlakozz az Aranymosás Irodalmi Magazin Facebook oldalához!

 

17 hozzászólás Szólj hozzá
 1. Sziasztok!
  Az ABC-rend ezek szerint a címre vonatkozik, nem az íróra. Jól értem? A másik kérdésem az volna, hogy naponta egy átjutott mű-részletet fogunk kapni?
  Köszönöm a választ előre is.

 2. Szia,
  az ABC-rend arra vonatkozik, hogy ha a következő szerző neve L előtt van az ábécében, a mostani kikerült szöveg fölé fogom írni, ha utána, akkor meg alá. A kikerülés sorrendje független az ABC-től 🙂

 3. Nekem még mindig az a problémám, hogy ha a pályázati feltételek között nem szerepelt a terjedelem – és én nem emlékszem arra, hogy szerepelt volna -, ha tehát ez nem lett rögzítve, úgy érzem, nem igazságos kizárni egy művet csak azért, mert nem elég hosszú. Természetesen a szerkesztőknek, lektoroknak szíve joga úgy dönteni, hogy valamivel nem foglalkoznak, mert silánynak tartják, de…

 4. Kedves Gabriella,
  a pályázat kiírásában az szerepelt, hogy regényeket várunk. A kisregények, novellák stb. sajnos nem azok. A pályázat 9 éve tart, a kiadó eddig sem adott ki az Aranymosás keretében kisregényeket, és ez sajnos a jövőben sem várható.

 5. Kedves @Aranymosó,

  Nekem felmerült most egy kérdésem! Igaz, elsősorban nem az Aranymosás ügyében (Rendben, talán egy picit), hanem csak mint szakmai tanács 🙂

  Nemrég szó esett itt az írások minimum terjedelméről, én pedig most a maximum felől érdeklődnék. A 8. Aranymosás előszűrési hírében olvastam, hogy tavaly a leghosszabb terjedelmű mű az “1,7 millió leütés fölött volt.” (Ami egyfelől szívnyugtató, mert jóval alatta vagyok és így nem érzem magam annyira különcnek :D) (Másfelől: Wow!)

  Lényeg ami lényeg, a terjedelem az függ persze a zsánertől, de a kiadó az mennyire, szó-mi-szó, ‘engedékeny’ a felső határokkal? Bizonyára se nem könnyű se nem olcsó a nagyobb könyvek nyomtatása és terjesztése.

  Előre köszönöm bármi válaszukat! 🙂

 6. Kedves Norbert,
  nincs megadva maximum karakterhatár, és ki tudunk adni vastagabb műveket is, de a legtöbb regény a 400-700 ezer karakter közé esik. Felette már gyakori, hogy a regény csapong, vagy épp túlírt, és így vontatottá válik.

 7. Áh, igen, a túlírtság… Már hosszú ideje egy üldözőben lévő gyanúsított, de elkapnom még igazán nem sikerült.

  Rendben, köszönöm a választ! 🙂

 8. Jó napot!

  Elnézést, hogy ide írok, lehet nem ehez a cikkhez tartozik.
  Ám, de lenne egy kérdésem.
  Elfogadnak a 10. Aranymosásra olyan művet ami, egy Dark-Fantasy/Romantikus mű benne kettő leányzó szerelmi útvesztőjét nyomon követve melyből az egyik fél Ember a másik pedig Démon? Vagy az ilyen már erősen extrém lenne?

  A választ előre is köszönöm.

 9. Köszönöm!

  Most nagyon megkönnyebbültem, hogy az ennyire extrémnek nevezhető történeteknek is van esélye.

  És utólag is köszönöm a válaszukat.

 10. Kedves Aranymosó!

  Érdeklődni szeretnék, hogy a Noé világában játszódó novellámat (más szereplők vannak benne és évtizedekkel megelőzi a Noé történetét) beküldhetem-e a Preyer Hugo pályázatra? Tudom, hogy a regényt a verseny lezárultáig nem küldhetem máshová, de nem vagyok benne biztos, hogy az azonos világban játszódó novellára milyen szabályok vonatkoznak.
  Előre is köszönöm a választ! 🙂

 11. Tisztelt Aranymosás!
  Az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor ha tudom, hogy nem jutottam tovább a pályázaton. Egy barátom segíteni akart, és a nevemben jelentkezett vele egy kiadónál. Ilyen esetben mi a teendő?

 12. Kedves tiod,

  mivel a 9. Aranymosás Irodalmi Válogató lezárult, nem probléma, hogy más kiadóhoz beadtátok a történetet.

  Sok sikert, jó írást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük