Aktuális

 

 

A Könyvmolyképző Kiadó Aranymosás írástechnikai csapata a tehetségek felfedezésével foglalkozik. Jelenleg ötven magyar írónk van, és a csapat évente új írókkal bővül.

Mi történik most az oldalon?

Megkezdődött a 9. Aranymosás Irodalmi Válogató lektori szakasza. Az oldalon az előszűrésen átjutott művek elejét olvashatjátok.

Tarts velünk te is! Írd meg az íróknak, mennyire fogott meg a művük, drukkolj a kedvenceidnek! A legtöbb lájkot kapott írás Public Star lesz.

*

Milyen pályázataink zajlanak jelenleg?

A regényíróknak meghirdetett 9. Aranymosás Irodalmi Válogató lektori szakasza most zajlik. Új regényeket legközelebb 2020. december 1. és 2021. január 15. között fogadunk a 10. Aranymosáson.

Az ismert regényírókat az Aranymosás deLUXE keretében várjuk, a beküldés folyamatos. Bővebben itt. Ez a projekt azoknak szól, akiknek hagyományos kiadásban megjelent más kiadónál könyvük országos terjesztésben, de szeretnének új kiadónál publikálni. Vagy magánkiadásban hatalmas népszerűséget értek el, és profi kiadónál folytatnák a munkát.

A meseíróktól jelenleg nem várunk önálló kötetet. Az írásokat egyedül az Olvasó Szuperhős pályázatra várjuk, ahová öt rövid mesével, gyerekverssel lehet pályázni. Nemcsak publikációs lehetőség ez, hanem aki bekerül a kötetbe, annak lelkesen átnézzük a saját gyerekkönyveit, és ha jó, akkor az író bekerül a kiadónk csapatába. Kattints ide, és olvasd el a pályázati kiírást!
Beküldési határidő: 2020. május 1.

*

Információk a lezárult pályázatokról:

2019-ben a meseírók írásait a A legvagányabb olvasókönyvem pályázatra vártuk (ennek folytatása a mostani Olvasó Szuperhős pályázat). A tavalyi nyertes írások Csukás István és társai – Olvasó szuperhős 1. – Kalandra fel! kötetben jelentek meg, Csukás István néhány új művével együtt.
A kötetbe jutott versek és mesék listáját ide kattintva lehet elolvasni. Az első három helyezett díját az Olvasás Éjszakáján adtuk át, erről ezen a linken lehet olvasni.

A novellistákat szeretettel vártuk Az év legjobb young adult novellái, illetve Az év legjobb new adult novellái kötetekbe. 154 New Adult és 168 Young Adult novellát kaptunk, sokféle történetet néztünk meg. A kötetbe került novellák listáját ide kattintva lehet elolvasni. A pályázati nyertesek mellett a kötetbe a kiadó íróinak is bekerülnek novellái.

A korábbi évek Aranymosás Irodalmi Válogatóira beküldött pályaművekről, megjelent regényekről ide kattintva lehet tájékozódni.

*

Szeretnél íróként fejlődni? Hiszel abban, hogy a tehetség mellett fontos a szorgalom is?

A Könyvmolyképző Kiadó Írástudó Íróiskolája négy általános és két speciális kurzust kínál írástechnika iránt érdeklődő felnőtteknek és egy kurzust írással foglalkozó fiataloknak. Kurzusainkon a hallgatók rendszeresen kapnak elméleti anyagot és gyakorlati feladatokat, illetve személyes visszajelzést egy szerkesztőtől.

A 2020. évi kurzusok indulása:

  • Március 16.  – New adult-író kurzus / jelentkezési határidő: február 20.
  • Május 11. –  Dramaturgia kurzus / jelentkezési határidő: március 20.
  • Július 6. – Ifjúsági kurzus / jelentkezési határidő: június 20.
  • Szept. 14. – Párbeszéd és Leírás kurzus / jelentkezési határidő: augusztus 21.
  • Okt. 12. – Young adult-író és Szövegboncoló kurzus / jelentkezési határidő: szept. 20.

Kíváncsi lettél? Kattints ide, és ismerd meg az Írástudó Íróiskola összes kurzusát! 🙂

 

Szeretettel várjuk az írásokat!

Könyvmolyképző Kiadó

 

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük