Aktuális

 

 

A Könyvmolyképző Kiadó Aranymosás írástechnikai csapata a tehetségek felfedezésével foglalkozik. Jelenleg ötven magyar írónk van.

Megkezdődött a 9. Aranymosás Irodalmi Válogató előszűrése, az oldalon most novellákat és interjúkat közlünk, illetve folytatódnak a 100 szavas játékok és a szerkesztői látványpékség, ahol szerkesztést lehet nyerni. Hamarosan azonban felkerül az előszűrésen átjutott művek eleje.

Tarts velünk te is, írd meg a szerzőknek, mennyire fogott meg a művük, drukkolj a kedvenceidnek!

*

Milyen pályázataink zajlanak jelenleg?

A regényíróknak meghirdetett 9. Aranymosás Irodalmi Válogató beküldési szakasza lezárult, 162 levelet kaptunk, előszűrőink megkezdték a munkát. Az előszűrésen átjutó művek listája erre az oldalra fog felkerülni – és a megszokott módon részletek is kikerülnek majd a művekből.

Az ismert regényírókat az Aranymosás deLUXE keretében várjuk, a beküldés folyamatos. Bővebben itt.

*

Információk a lezárult pályázatokról:

A meseírók írásait a A legvagányabb olvasókönyvem pályázatra vártuk. Nemcsak publikációs lehetőség ez, hanem aki bekerül a kötetbe, annak lelkesen átnézzük a saját gyerekkönyveit, és ha jó, akkor az író bekerül a kiadónk csapatába.
A kötetbe jutott versek és mesék listáját ide kattintva lehet elolvasni. Az első három helyezett díját az Olvasás Éjszakáján adtuk át, erről ide kattintva lehet olvasni.

A novellistákat szeretettel vártuk Az év legjobb young adult novellái, illetve Az év legjobb new adult novellái kötetekbe. 154 New Adult és 168 Young Adult novellát kaptunk, sokféle történetet néztünk meg. A kötetbe került novellák listáját ide kattintva lehet elolvasni. A pályázati nyertesek mellett a kötetbe a kiadó íróinak is bekerülnek novellái.

*

Szeretnél íróként fejlődni? Hiszel abban, hogy a tehetség mellett fontos a szorgalom is?

A Könyvmolyképző Kiadó Írástudó Íróiskolája négy általános és két speciális kurzust kínál írástechnika iránt érdeklődő felnőtteknek és egy kurzust írással foglalkozó fiataloknak. Kurzusainkon a hallgatók rendszeresen kapnak elméleti anyagot és gyakorlati feladatokat, illetve személyes visszajelzést egy szerkesztőtől.

A 2020. évi kurzusok indulása:

  • Március 16.  – New adult-író kurzus / jelentkezési határidő: február 20.
  • Május 11. –  Dramaturgia kurzus / jelentkezési határidő: március 20.
  • Július 6. – Ifjúsági kurzus / jelentkezési határidő: június 20.
  • Szept. 14. – Párbeszéd és Leírás kurzus / jelentkezési határidő: augusztus 21.
  • Okt. 12. – Young adult-író és Szövegboncoló kurzus / jelentkezési határidő: szept. 20.

Kíváncsi lettél? Kattints ide, és ismerd meg az Írástudó Íróiskola összes kurzusát! 🙂

 

Szeretettel várjuk az írásokat!

Könyvmolyképző Kiadó

 

VN:R_U [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)